21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Ευγενία Λιβανού

Fe-Memorance: Ευγενία Λιβανού


Της Νικολέττας Ανδρεοπούλου,

Η Ευγενία Λιβανού γεννήθηκε το 1927 στο Λονδίνο και ήταν κόρη του μεγάλου εφοπλιστή Σταύρου Λιβανού και της Αριέττας Ζαφειράκη. Η Ευγενία μαζί με τα αδέλφια της, Τίνα και Γιώργο, μεγάλωσαν μέσα στα πλούτη και τη χλιδή. Φοίτησε στο μοναστήρι Villa Maria στο Μόντρεαλ και είχε μία ζωή μέσα στην πολυτέλεια, με διακοπές σε κοσμικά θέρετρα και θαλαμηγούς και συναναστροφές με τον κύκλο της υψηλής κοινωνίας και του διεθνούς τζετ.

Αν και η ζωή της χρυσής κληρονόμου Ευγενίας φαντάζει παραμύθι, η ιστορία τελικά δεν είχε χαρούμενο τέλος. Η Ευγενία παντρεύτηκε το 1947 τον εκκολαπτόμενο τότε μεγιστάνα Σταύρο Νιάρχο και απέκτησαν μαζί τέσσερα παιδιά, τον Φίλιππο, τον Σπύρο, τον Κωνσταντίνο και τη Μαρία. Σύμφωνα με τις φήμες της εποχής, ο Νιάρχος ήταν ερωτευμένος με τη μικρότερη αδελφή της Ευγενίας, την Τίνα, και εξοργισμένος μετά την απόρριψή της και το γάμο της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, παντρεύτηκε ως απάντηση την Ευγενία.

Πηγή εικόνας : https://www.womantoc.gr/life/article/tina-kai-evgenia-livanou-omorfes-pabloutes-kai-kataramenes

Ο γάμος του Νιάρχου και της Ευγενίας δοκιμαζόταν συνεχώς από φήμες, σκάνδαλα και την αιώνια έχθρα του Νιάρχου με τον Ωνάση. Αποκορύφωμα αποτέλεσε το σκάνδαλο για τη σχέση του Νιάρχου με την κληρονόμο Σαρλότ Φορντ και τον ερχομό του παιδιού τους. Η Ευγενία ζήτησε και πήρε διαζύγιο, ωστόσο λίγα χρόνια αργότερα ξανακερδίζει τον σύζυγό της, ο οποίος αποδέχθηκε τον γάμο τους ως αμετάκλητο και τελεσίδικο.

Ύστερα από περιπέτειες και πολλά προβλήματα, η Ευγενία Λιβανού είχε τραγικό τέλος. Το βράδυ της 3ης Μαΐου 1970, βρέθηκε νεκρή σε ηλικία 44 ετών στο σπίτι της, στο ιδιόκτητο νησί της οικογένειας Νιάρχου, στη Σπετσοπούλα. Στο σώμα της βρέθηκαν σημάδια πάλης και μώλωπες, δημιουργώντας ένα μυστήριο ως προς τον θάνατό της. Ωστόσο, η ιατροδικαστική απόφαση για την αιτία θανάτου ήταν η υπερβολική δόση ηρεμιστικών χαπιών.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Γεννημένη στη Κεφαλονιά το 2000, απ’ όπου και κατάγεται, είναι τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Mέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ. Από μικρή ηλικία ασχολείται με το χορό και τη γυμναστική, ενώ μεγάλη της αγάπη είναι τα ταξίδια. Είναι πολύ δημιουργική και λατρεύει την ενασχόληση με τις τέχνες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μελλοντικός στόχος της είναι να εξελιχθεί όσο περισσότερο μπορεί στον χώρο της επικοινωνίας και των μέσων.