21.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Γκρέις Λι Γουίτνεϊ

Fe-Memorance: Γκρέις Λι Γουίτνεϊ


Της Νικολέτας Ανδρεοπούλου,

Η Γκρέις Λι Γουίτνεϊ ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια. Από τους πιο εμβληματικούς ρόλους που έπαιξε ήταν στην, αρχικά, σειρά και έπειτα ταινία, “Star Trek”.

Η Γουίτνεϊ γεννήθηκε στο Μίσιγκαν 1 Απριλίου 1930, από όπου υιοθετήθηκε από την οικογένεια Γουίτνεϊ και έκανε δύο γιους, τον Τζόναθαν και τον Σκοτ. Η καριέρα της ξεκίνησε σε ηλικία 14 χρονών ως τραγουδίστρια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ έπειτα εγκατέλειψε το σπίτι της και μετακόμισε στο Σικάγο. Εκεί, η γνωστή, πλέον, Γκρέις Λι Γουίτνεϊ ξεκίνησε να τραγουδάει σε νυχτερινά κέντρα και να κάνει περιοδεία με συγκροτήματα, όπως τους Spike Jones και τους Fred Waring.

Η Γουίτνεϊ δεν σταμάτησε εκεί. Αμέτρητες ήταν οι τηλεοπτικές σειρές και τα προγράμματα που εμφανίστηκε, από το “Τop Banana” του Φιλ Σίλβερ μέχρι και το “Some Like It Hot” με τη Μέριλιν Μονρόε και το “House of Wax”.

Αποκορύφωμα της καριέρας της ήταν ο ρόλος της στο “Star Trek”, που υποδύθηκε την βοηθό του Captain Kirk στο πρώτο επεισόδιο της σειράς. Ο ρόλος της ως Yeoman Janice Rand υπήρχε στα πρώτα οχτώ επεισόδια του “Star Trek”, μέχρι να διαγραφεί από τη σειρά.

Πηγή εικόνας: thereaderwiki.com

Η ίδια είχε παραδεχτεί, ότι η καριέρα της ως ηθοποιός άρχισε να τελειώνει εξαιτίας την εξάρτησής της από το αλκοόλ. Χρειάστηκε πολλά χρόνια θεραπειών, ώστε με τη βοήθεια του Λέοναρντ Νιμόι, του γνωστού Spock του “Star Trek”, κατάφερε να επιστρέψει στα sequel της σειράς “Star Trek: The Motion Picture”, “Star Trek III: The Search for Spock”, “Star Trek IV: The Voyage Home” και “Star Trek VI: The Undiscovered Country”.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της τα αφιέρωσε προσφέροντας βοήθεια σε άτομα με εξαρτήσεις. Πέρα από τη φήμη της και τη λαμπρή της καριέρα, η Γουίτνεϊ ήταν μια αγωνίστρια, που κατάφερε να ξεπεράσει τις εξαρτήσεις και τα προβλήματα με αποφασιστικότητα και πάθος για ζωή.

Απεβίωσε την 1η Μαΐου 2015 στο σπίτι της, στο Κόρσγκολντ της Καλιφόρνια, από φυσικά αίτια.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Γεννημένη στη Κεφαλονιά το 2000, απ’ όπου και κατάγεται, είναι τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Mέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ. Από μικρή ηλικία ασχολείται με το χορό και τη γυμναστική, ενώ μεγάλη της αγάπη είναι τα ταξίδια. Είναι πολύ δημιουργική και λατρεύει την ενασχόληση με τις τέχνες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μελλοντικός στόχος της είναι να εξελιχθεί όσο περισσότερο μπορεί στον χώρο της επικοινωνίας και των μέσων.