17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙστορίαFe-MemoranceFe-Memorance: Ντίξι Κάρτερ

Fe-Memorance: Ντίξι Κάρτερ


Του Χάρη Πασχάλη, 

Η Ντίξι Κάρτερ (Dixie Carter) ήταν πασίγνωστη Αμερικανίδα ηθοποιός, η οποία διακρίθηκε στον χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, αλλά και του θεάτρου με έναν από του σημαντικότερούς της ρόλους να αποτελεί αυτός της Μαρίας Κάλλας στο θεατρικό έργο “Master Class” στο Θέατρο Μπρόντγουεϊ.

Η Ντίξι Βιρτζίνια Κάρτερ γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1939 στην Πολιτεία Τενεσσί των Ηνωμένων Πολιτειών και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στο Μέμφις, στου οποίου το Πανεπιστήμιο και σπούδασε. Έχοντας προηγουμένως λάβει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς ομορφιάς, έκανε το πρώτο της βήμα στην υποκριτική συμμετέχοντας στο μιούζικαλ “Carousel” στο Μέμφις το 1960 και το 1963 βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να ανέλθει ψηλά στον χώρο της υποκριτικής.

Πηγή εικόνας:
https://allstarbio.com/

Ο πρώτος της μεγάλος ρόλος, ο οποίος την κατέστησε και ευρύτερα γνωστή, ήταν αυτός της βοηθού εισαγγελέως Μπράντι Χέντερσον στην τηλεοπτική σειρά “The Edge of Night” (1974-1976). Ακολούθησε ένας πιο επιφανής ρόλος στη σειρά “The Doctors” το 1977 και έπειτα η μετακόμιση στο Λος Άντζελες, με σκοπό την ένταξή της σε παραγωγές του Χόλυγουντ. Ακολούθησαν και άλλες σπουδαίες συμμετοχές σε αρκετά δρώμενα, αλλά σπουδαία στιγμή για την καριέρα της Ντίξι Κάρτερ αποτέλεσε η «ενσάρκωση» της Μαρίας Κάλλας στην παράσταση “Master Class” στο Θέατρο Μπρόντγουεϊ το 1997. Το 2004 υποδύθηκε τη δικηγόρο υπεράσπισης Ντενίζ Μπροκμόρτον στη σειρά «Νόμος και Τάξη: Ειδική Ομάδα», η οποία μέχρι και σήμερα έχει παγκόσμια εμβέλεια.

Η Ντίξι Κάρτερ παντρεύτηκε τρεις φορές σε όλη της τη ζωή και απέκτησε δύο παιδιά. Μέσα στις αρκετές δεκαετίες της καριέρας της, βραβεύτηκε αρκετές φορές για την προσφορά της στην τέχνη, με σημαντικότερες διακρίσεις της να αποτελούν αυτές του Παγκοσμίου Βραβείου Θεάτρου για την παράσταση “Jesse and the Bandit Queen” το 1976, καθώς και η υποψηφιότητά της στα βραβεία Emmy το 2007 για τη guest εμφάνισή της στη σειρά “Desperate Housewives”. Μετά από μια γεμάτη ζωή, η Ντίξι Κάρτερ άφησε την τελευταία της πνοή στις 10 Απριλίου 2010 στο Χιούστον του Τέξας εξαιτίας του καρκίνου.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Χάρης Πασχάλης
Χάρης Πασχάλης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 και είναι προπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο γύρω από το αντικείμενο σπουδών του παρακολουθώντας επιμορφωτικά σεμινάρια και συμμετέχοντας σε συνέδρια προσομοίωσης θεσμών. Τα ενδιαφέροντά του επεκτείνονται στους τομείς της ρητορικής, του εθελοντισμού, της ενημέρωσης και της επικοινωνίας με έμφαση στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.