18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Νταϊάνα Χάιλαντ

Fe-Memorance: Νταϊάνα Χάιλαντ


Του Ραφαήλ Νικόλαου Μπελενιώτη, 

Έκανε το καλλιτεχνικό της ντεμπούτο, το 1955, σε ηλικία 19 ετών, σε ένα επεισόδιο στο “Robert Montgomery Presents”. Την επόμενη δεκαετία, έπαιξε πολλούς φιλοξενούμενους και υποστηρικτικούς ρόλους σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, όπως οι “Naked City”, “The Eleventh Hour”, “The Fugitive”, “The Invaders and The Twilight Zone”, καθώς και στην ταινία μεγάλου μήκους The Chase (1966), με τους Marlon Brando, Jane Fonda και Robert Redford.

Το 1959, αρχίζει τις σημαντικές δουλειές, ξεκινώντας με τον ρόλο της Heavenly Finley στο “Sweet Bird of Youth”, του Tennessee Williams, στο Broadway, που εμφανίστηκε με τους Geraldine Page, Paul Newman. Το 1966, πρωταγωνίστησε στην ταινία Smoky, στην οποία έπαιξε τη Julie Richards, ιδιοκτήτρια του Rockin ‘R Ranch.

Την ίδια χρονιά, εμφανίστηκε και σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς “The Man from U.N.C.L.E.”, με τίτλο “The Candidate’s Wife Affair”, και σε ένα άλλο επεισόδιο, με τίτλο “The Nowhere Affair”. Από το 1958 έως το 1963, η Χάιλαντ εμφανιζόταν στη σαπουνόπερα NBC “Young Doctor Malone”, παίζοντας την Gig Houseman, σύζυγο του νεότερου Dr. Malone.

Η έκρηξη της καριέρας της έγινε στην ταινία μεγάλου μήκους One Man’s Way το 1963, παίζοντας τη σύζυγο του Norman Vincent Peale. Εμφανίστηκε αργότερα και στην τηλεοπτική ταινία του 1976 “The Boy in the Plastic Bubble”, για την οποία κέρδισε ένα μεταθανάτιο βραβείο Emmy. Την επόμενη χρονιά, συμπρωταγωνίστησε με τον μεγάλο και διάσημο Dick Van Patten στη σειρά “Eight Is Enough”, για την οποία απέσπασε και καλές κριτικές.

Πέθανε σαν σήμερα, στις 27 Μαρτίου 1977, στην Καλιφόρνια.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία.