19.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάTop Hits του Μαρτίου: Τα τραγούδια που ξεχώρισαν σε 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς...

Top Hits του Μαρτίου: Τα τραγούδια που ξεχώρισαν σε 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας


Του Τάσου Μοσχονά, 

Ψάχνοντας τα top hits του μήνα Μαρτίου -ιδιαίτερα του ελληνικού ραδιοφωνικού Airplay Chart– για τη συγγραφή του παρόντος άρθρου, δε μπορούσα παρά να παρατηρήσω πως η λίστα ήταν πανομοιότυπη, μην πω και ίδια με του προηγούμενου. Και με του προηγούμενου. Με ελάχιστες αλλαγές! Μπρος σε αυτό το αδιέξοδο, στο οποίο θα αναγκαζόμουν ίσως να αντιγράψω σχεδόν κατά γράμμα το προηγούμενό μου άρθρο του Φεβρουαρίου, αναζήτησα, αυτή τη φορά, κάτι διαφορετικό.

Τα ελληνικά ραδιόφωνα παλαιότερα είχαν την παράδοση να βγάζουν διαδικτυακά tops, στα οποία μπορούσες κιόλας να ψηφίσεις, διαμορφώνοντάς τα. Μάλιστα, συνήθως το Σαββατοκύριακο, υπήρχε κάποια εκπομπή στην οποία ακουγόταν το Top 20 ή Τοp 30 της εβδομάδας, όπως διαμορφωνόταν από τη ψηφοφορία. Προς μεγάλη μου έκπληξη, ελάχιστοι είναι οι σταθμοί που όχι μόνο κάνουν τέτοιες εκπομπές, αλλά που παρουσιάζουν και τα tops τους στο επίσημο site τους. Παρόλα αυτά, κατάφερα να βρω και να ξεχωρίσω τρεις σταθμούς, διαφορετικούς σε είδος μουσικής που συνεχίζουν, έστω και με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο, τη διαδικτυακή παράδοση.

Πηγή Εικόνας: e-tetRadio

Love Radio 97.5 – Top 10 (15/3-21/3)

Ο Love Radio 97.5 είναι, αν μη τι άλλο, ένας από τους πλέον αγαπητούς (pun intended) ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας. Δεν είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς, γιατί ο Love Radio είναι από τους σταθμούς με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα. Το top 10 του, που ανανεώνεται εβδομαδιαίως, το αποδεικνύει περίτρανα. Σε αυτό συναντάμε αγαπημένα τραγούδια του παρελθόντος, που μεταφέρουν τους νέους και τους λιγότερο νέους αλλά νέους στην καρδιά σε μια άλλη εποχή, της ανεμελιάς των 80s και των 90s.

Στο top 10 εντοπίζουμε πολλά «ονόματα» των δεκαετιών αυτών. Στο νούμερο 10, συναντάμε τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο με το «Κίνδυνος Θάνατος» του 1991, ενώ στο νούμερο 6 την ανεπανάληπτη σταρ της μουσικής των 80s και 90s Αλέξια, με το «Ορκίσου». Στο νούμερο 5, ένας άλλος «σταρ» των Ελληνικών 80s, ο Πασχάλης, με το «Παραδώσου λοιπόν».

Παρούσες στο top 10 είναι και αγαπημένες ερμηνεύτριες, που συνεχίζουν ακάθεκτα την καριέρα τους με νέα τραγούδια. Στο νούμερο 9, η Καίτη Γαρμπή με το «Πρόβα» του 1989, ένα από τα τραγούδια του πρώτου ομώνυμου δίσκου της. Στο νούμερο 2 συναντάμε τη Δέσποινα Βανδή με το αειθαλές «Κατάλληλες Προϋποθέσεις», που κυριαρχεί ακόμα στα πάρτι (αυτά που κάναμε κάποτε τουλάχιστον). Στο νούμερο 1, η «απόλυτη» Άννα Βίσση με το τραγούδι του 1986 «Με αγάπη από μένα για σένα».

Από το Top 10 δε λείπουν και τρία παλιά και αγαπημένα ξένα hits. Το “Freedom” του George Michael στο νούμερο 8, το “Τake my breath away” των Berlin από την ταινία του 1986, Top Gun στο νούμερο 7 και, τέλος, το Conga της Gloria Estefan στο νούμερο 3. Κοινή συνισταμένη όλων των τραγουδιών; Η νοσταλγία, το χαμόγελο και η όμορφη αίσθηση πως ακούμε κάτι γνωστό και οικείο.

Πηγή Εικόνας: e-tetRadio

Athens Dee Jay 95.2 – Top Hits

O Athens Dee Jay 95.2 αποτελεί σίγουρα έναν από τους πιο γνωστούς και καθιερωμένους dance σταθμούς της Αθήνας, παίζοντας αποκλειστικά mainstream pop και dance hits της εποχής. Το μουσικό προφίλ του σταθμού απηχεί και στο “Top 13 Vip Club”. Το “Τοp 13” αποτελεί μια καθημερινή απογευματινή εκπομπή σε παρουσίαση του ραδιοφωνικού παραγωγού Τόλη Βρανά, η οποία παίζει τα 13 κορυφαία τραγούδια που προκύπτουν μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία στο site του σταθμού. Η συμμετοχή στη ψηφοφορία, μάλιστα, συνοδεύεται και από τη δυνατότητα να λάβεις μέρος σε εβδομαδιαίους διαγωνισμούς. Αν και το Top 13 μεταβάλλεται συχνά, στο site του σταθμού μπορεί να βρει κανείς μια μικρή λίστα, δηλωτική των κορυφαίων τραγουδιών του. Σε αυτή μπορεί κανείς να βρει μεγάλα hits, όπως το “Blinding Lights” του The Weeknd, που κυριαρχεί στα charts του τελευταίου έτους, και το “Dance Monkey” της Αυστραλής τραγουδίστριας Tones and I, με τη χαρακτηριστική και αμέσως αναγνωρίσιμη χροιά. Παρούσα και η Dua Lipa με το μεγάλο της hitDon’t Start Now”, που απέκτησε ξανά ανοδική τάση στα charts, εξαιτίας της εμφάνισής της στα φετινά Grammys, που έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή Εικόνας: e-tetRadio

Rock FM 96.9 – Top Hits

O Rock FM, παρομοίως, αποτελεί ένα ραδιοφωνικό σταθμό που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του μια μικρή λίστα με τα τραγούδια που κυριαρχούν στην playlist του. Μέσα σε αυτά, δεν προκαλεί έκπληξη το ότι βρίσκονται κλασικά rock κομμάτια, γνωστά, αγαπημένα και «ραδιοφωνικά», όπως το θρυλικό “Another Brick In The Wall” των Pink Floyd και το “The Show Must Go On” των Queen. Ανάμεσα σε αυτά συναντάμε και άλλα κλασικά τραγούδια που κυριαρχούν για αρκετά χρόνια στις ραδιοφωνικές playlist, όπως το “R U Mine” των Αrctic Monkeys και το χιλιοακουσμένοLosing my Religion” των REM.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 
  • Love Radio 97.5, επίσημη ιστοσελίδα, διαθέσιμη εδώ 
  • Athens Dee Jay 95.2, επίσημη ιστοσελίδα, διαθέσιμη εδώ
  • Rock FM 96.9, επίσημη ιστοσελίδα, διαθέσιμη εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τάσος Μοσχονάς
Τάσος Μοσχονάς
Γεννήθηκε το 1997 και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πλέον εργάζεται ως ασκούμενος δικηγόρος. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά, με την ελπίδα, κάποτε, να αρχίσει και Ισπανικά. Παθιάζεται ιδιαίτερα με τον κινηματογράφο, τη γεωγραφία, τη γεωπολιτική και με ό,τι αφορά την pop κουλτούρα. Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με τη συγγραφή, το πιάνο, τις τέχνες κάθε είδους και την ανάγνωση βιβλίων.