17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙστορίαFe-MemoranceFe-Memorance: Νατάσα Ρίτσαρντσον

Fe-Memorance: Νατάσα Ρίτσαρντσον


Του Ραφαήλ Νικόλαου Μπελενιώτη,

Η Νατάσα Ρίτσαρντσον υπήρξε μια ταλαντούχα ηθοποιός τόσο στη μεγάλη οθόνη όσο και πάνω στο θεατρικό σανίδι. Γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1963 και μεγάλωσε στο Marylebone του Λονδίνου. Ήταν μέλος της γνωστής οικογένειας Ρέντγκρειβ, που δραστηριοποιούνταν στον χώρο του θεάματος και της τέχνης.

Ήταν κόρη του παραγωγού και σκηνοθέτη Τόνι Ρίτσαρντσον και της ηθοποιού Βανέσα Ρέντγκρειβ. Είχε μια μεγάλη παρουσία τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Πρώτη φορά έπαιξε στο περιφερειακό θέατρο του West Yorkshire Playhouse, στο Λιντς, και το 1984 στο Open Air Theatre, στο Regent’s Park του Λονδίνου, όταν εμφανίστηκε στο “A Midsummer Night’s Dream”, με τους Ralph Fiennes και Richard E. Grant. Αργότερα εργάστηκε και στο “The Seagull”, του Anton Chekhov, το 1985, παραγωγή η οποία είχε παρουσιάσει και την μητέρα της παλαιότερα στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Πηγή εικόνας: wikipedia.org

Το ντεμπούτο της έκανε μόλις το 1993 στο Μπρόντγουεϊ, στον ιστορικό ρόλο της Άννας Κρίστι. Εκεί συνάντησε και τον μελλοντικό σύζυγό της, Λιάμ Νέισον. Το 1998, έπαιξε τον ρόλο της Sally Bowles στην αναβίωση του Sam Mendes από το “Cabaret” στο Broadway, για το οποίο κέρδισε βραβείο ως η καλύτερη ηθοποιός. Τον επόμενο χρόνο, επέστρεψε στο Broadway, στο “Closer”, για το οποίο προτάθηκε για το βραβείο Drama Desk. Το 2005, εμφανίστηκε ξανά με τον κυκλικό κόμβο, αυτή τη φορά ως Blanche DuBois στην αναβίωση του Tennessee Williams “A Streetcar Named Desire”.

Τον Ιανουάριο του 2009, έπαιξε τον τελευταίο της ρόλο. Ήταν ο ρόλος του Desirée, σε μια παραγωγή συναυλίας, της ταινίας “A Little Night Music”, του Stephen Sondheim, με τη μητέρα της, Vanessa Redgrave, που έπαιξε τη Madame Armfeldt. Ήταν μια επιτυχημένη και σημαντική παρουσία. Λίγο πριν τον θάνατό της, συνέχισε να εργάζεται για την τέχνη της, ετοιμάζοντας τη συμμετοχή της σε ένα μιούζικαλ.

Η Νατάσα Ρίτσαρντσον πέθανε σαν σήμερα, στις 18 Μαρτίου 2009.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία.