16.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΣχεδόν Ενήλικες: Μια φρέσκια και αστεία ματιά, στην τωρινή εποχή

Σχεδόν Ενήλικες: Μια φρέσκια και αστεία ματιά, στην τωρινή εποχή


Του Ανδρέα Πετρόπουλου,

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που η ελληνική μυθοπλασία κατείχε την πρώτη θέση στην τηλεόραση και τη ζωή μας. Ήταν η εποχή που οι σειρές που θα βλέπαμε κάθε χειμώνα θα είχαν η μία καλύτερο σενάριο απ’ την άλλη και θα μπορούσαμε να οργανώσουμε τα βράδια μας ανάλογα με τη σειρά της αρεσκείας μας.

Τα χρόνια πέρασαν και η μυθοπλασία επέστρεψε πιο όμορφη, πιο ώριμη και πιο αστεία από ποτέ, με σειρές που μένουν στο προσκήνιο και μας κρατούν όμορφη συντροφιά τα κρύα βράδια του χειμώνα. Μια τέτοια σειρά για την οποία θα ξετυλίξουμε τις εντυπώσεις μας είναι κι η σειρά του MEGA «Σχεδόν Ενήλικες» σε σενάριο της αγαπημένης Μυρτώ Κοντοβά (Υπέροχα Πλάσματα – ALPHA), που ξετυλίγει τις περιπέτειες μιας σχεδόν ενήλικης παρέας με επίκεντρο τους κατοίκους και την καθημερινότητα της πόλης.

Μια δυνατή σειρά με σασπένς για τη φιλία, τη συγκατοίκηση στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, που οι διαπροσωπικές σχέσεις βρίσκονται στη χειρότερη στιγμή τους. Με τέσσερεις αξιόλογους πρωταγωνιστές (Γιάννης Στάνκογλου, Θεοδώρα Τζήμου, Μάκης Παπαδημητρίου και Γιώργος Παπαγεωργίου) να υπόσχονται στιγμές γέλιου, έρωτα, αστείων καταστάσεων και πολύ σασπένς, η σειρά αυτή ήρθε για να μείνει στην ελληνική τηλεόραση.

Πηγή εικόνας: megatv.com

Απ’ το πρώτο κιόλας επεισόδιο βλέπουμε τον αγώνα επιβίωσης για μια γενιά που ζει κάτω απ’ τον ζυγό των δυσκολιών της εποχής τόσο στις διαπροσωπικές σχέσεις όσο και στον χώρο εργασίας. Δεν ξεχνούν ότι το πιο σημαντικό στη ζωή είναι να ζούμε όμορφες στιγμές και μας το υπενθυμίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου μέσα από κωμικές καταστάσεις που δίνουν στη σειρά την πλοκή που της αρμόζει.

Έχουμε συνηθίσει άλλωστε κάποιους απ’ αυτούς τους πρωταγωνιστές να τους βλέπουμε σε πιο δραματικούς ρόλους κι ένας εξ αυτών είναι κι ο Γιάννης Στάνκογλου, που δοκιμάζει ένα είδος, όπως αυτό της κωμωδίας, που είναι σπάνιο για εκείνον. Η σειρά έχει μια ροή και μια συνοχή ανά τα επεισόδια και θα μπορούσε επάξια ν’ αντικαταστήσει την εξίσου επιτυχημένη σειρά του Alpha «Υπέροχα Πλάσματα», που έχει γραφτεί κι αυτό απ’ την υπέροχη Μυρτώ Κοντοβά.

Ένα σενάριο χαλαρό, χωρίς τους καθωσπρεπισμούς της σημερινής εποχής, με πρωταγωνιστές σε μια τωρινή πραγματικότητα, αληθινούς, γεμάτους με δίψα για ζωή και παιδικότητα. Μια σειρά που πρέπει να δεις (αν δεν την έχεις δει ακόμη), που απ’ το πρώτο κιόλας επεισόδιο ήρθε για να μείνει.

Υπέροχα τα πλάσματα των ανθρώπων, όταν είναι σχεδόν ενήλικες.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρέας Πετρόπουλος
Ανδρέας Πετρόπουλος
Γεννήθηκε στην Πάτρα, Αχαΐας το 1991 και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με δίπλωμα σε ανώτατα θεωρητικά μαθήματα, ενώ παράλληλα έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και διεθνείς σχέσεις. Ασχολείται ενεργά με την επικοινωνία και το Marketing, παρουσιάζοντας projects για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Είναι επίσης ραδιοφωνικός παραγωγός μ' επιτυχημένη πορεία σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας όπως ο Αθήνα 9.84, ο ΑΡΤ FM 90.6 και ο Rockha Radio. Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και portals, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Λατρεύει τα ταξίδια και το καλό φαγητό και χαρακτηρίζεται απ' τους φίλους του ως One Day Traveller, καθώς είναι fan των μονοήμερων εκδρομών σε νησιά της Ελλάδας.