17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙστορίαFe-MemoranceFe-Memorance: Μάργκαρετ Τρούμαν

Fe-Memorance: Μάργκαρετ Τρούμαν


Της Καλλιόπης Τσιπλαντώνη,

Η Μαίρη Μάργκαρετ Τρούμαν γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1924, στην πόλη Independence, στο Μιζούρι. Ήταν το μόνο παιδί του Προέδρου Χάρι Σ. Τρούμαν και της Μπέις Γουάλας Τρούμαν και ήταν τραγουδίστρια, πριν γίνει συγγραφέας. Εκτός από την αυτοβιογραφία της, ήταν γνωστή για τη σειρά μυστηρίων της.

Φοίτησε σε πολλά δημόσια σχολεία στο Μιζούρι, αλλά και το Gunston Hall, ένα ιδιωτικό σχολείο θηλέων στην Ουάσιγκτον, από το 1934 έως το 1942. Λόγω της αγάπης της για το θέατρο, ερμήνευσε πολλά έργα του Σαίξπηρ στο σχολείο. Καθώς ενδιαφερόταν, επίσης, για το τραγούδι, ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής σε ηλικία 16 ετών.

Το 1943, ενώ φοιτούσε στο πανεπιστήμιο George Washington, βάπτισε το θωρηκτό USS Missouri στο ναυπηγείο του Μπρούκλιν. Στο GWU, έλαβε πτυχίο στην τέχνη το 1944 και πτυχίο στην ιστορία το 1946.

Στις 16 Μαρτίου 1947, η Μάργκαρετ έκανε το ντεμπούτο της, τραγουδώντας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ντιτρόιτ σε εθνικό ραδιόφωνο. Η πρώτη της εμφάνιση ως τραγουδίστρια ήταν στις 23 Αυγούστου 1947, στο Hollywood Bowl, σε ένα πλήθος περίπου 20.000 ανθρώπων. Ξεκίνησε την πρώτη της περιοδεία και στις 11 Δεκεμβρίου 1947 τραγούδησε στην Ουάσιγκτον, στο DC Hall. Αυτή ήταν η πρώτη της συναυλία στην Ουάσιγκτον και η πρώτη φορά που οι γονείς της την άκουγαν να τραγουδά δημόσια. Η Τρούμαν συνόδευσε τον πατέρα της κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης εκστρατείας του για επανεκλογή, το 1948, κάνοντας πολλές εμφανίσεις.

Πηγή εικόνας: https://en.wikipedia.org/wiki/Margaret_Truman

Όταν ο πατέρας της έφυγε από τον Λευκό Οίκο, το 1953, η Μάργκαρετ Τρούμαν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, για να συνεχίσει τη δουλειά της εκεί. Στις 27 Μαΐου 1955, έκανε μια εμφάνιση στην τηλεοπτική εκπομπή “Person to Person”, όπου πήρε συνέντευξη από τους γονείς της.

Το 1955, η Τρούμαν βρέθηκε με τον Κλίφτον Ντάνιελ, βοηθό του συντάκτη ξένων ειδήσεων των New York Times, και το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 21 Απριλίου 1956. Απέκτησαν τέσσερις γιους, τους Clifton Truman, William Wallace, Harrison Gates και Thomas Washington. Ο Ντάνιελ έγινε επικεφαλής του New York Times Washington Bureau, αλλά αποσύρθηκε από αυτήν τη θέση το 1977 και η οικογένεια μετακόμισε πίσω στη Νέα Υόρκη.

Από το 1977 έως τη στιγμή του θανάτου της, η Τρούμαν υπηρέτησε ως γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Υποτροφιών Harry S. Truman, στο διοικητικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Βιβλιοθήκης Harry S. Truman και ως μέλος της εκατονταετούς επιτροπής του Truman. Το 1984, έλαβε το Βραβείο Δημόσιας Υπηρεσίας Harry S. Truman, που απονέμεται κάθε χρόνο από την πόλη της Independence ,για να τιμήσει έναν εξαιρετικό Αμερικανό πολίτη. Η Μάργκαρετ Τρούμαν πέθανε στο Σικάγο του Ιλινόις, στις 29 Ιανουαρίου 2008, μετά από μια σύντομη ασθένεια. Ήταν ογδόντα τριών χρονών.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλλιόπη Τσιπλαντώνη
Καλλιόπη Τσιπλαντώνη
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι 19 ετών και βρίσκεται στο δεύτερο έτος των σπουδών της στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου. Κατά το παρελθόν έχει συμμετάσχει σε προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών (MUN). Λατρεύει τα ταξίδια, ενώ πραγματοποιεί συνεχώς εξορμήσεις εκτός πόλης και έρχεται σε επαφή με νέους πολιτισμούς. Στον ελεύθερό της χρόνο απολαμβάνει ωραία μουσική και διαβάζει βιβλία.