24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙστορίαFe-MemoranceFe-Memorance: Κέι Μπαλλάρντ

Fe-Memorance: Κέι Μπαλλάρντ


Του Ραφαήλ Νικόλαου Μπελενιώτη, 

Το πραγματικό όνομά της ήταν Catherine Gloria Ballota και γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1925 στο Κλέβελαντ του Οχάιο. Οι γονείς της ήταν Ιταλοί μετανάστες από την Καλαβρία.

Η Ballard καθιερώθηκε στη μουσική και κωμική σκηνή, κατά τη δεκαετία του 1940. Είχε τη δυνατότητα να παίξει φυσική κωμωδία, καθώς και διαλόγους, ενώ ήταν εξοικειωμένη και με τηλεοπτικές και σκηνικές παραγωγές. Μια φράση, που είχε χρησιμοποιήσει η μητέρα της, όταν η Kaye ήταν παιδί, «Καλή τύχη με το MOUTH σας!», έγινε η φράση της στα σκίτσα της και την τηλεόραση. Η Ballard έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στο Great Talent Hunt του Henry Morgan, ένα βραχύβιο πρόγραμμα, το οποίο φιλοξένησε ο Henry Morgan, που προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 26 Ιανουαρίου 1951. Το 1954, ήταν το πρώτο άτομο που ηχογράφησε το τραγούδι “Fly Me to the Moon”.

Πηγή εικόνας: https://www.dailyherald.com/article/20190122/news/301229892

Το 1957, αυτή και η Alice Ghostley έπαιξαν τις δύο κακές αδελφές στη ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή των Rodgers και Hindererstein’s Cinderella, με πρωταγωνίστρια τη Julie Andrews στον ρόλο του τίτλου. Κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών σεζόν 1961-1963, η Ballard συμμετείχε στο The Perry Como Show, ως μέρος των Kraft Music Hall Players, μαζί με τους Don Adams, Paul Lynde και Sandy Stewart. Το 1962, κυκλοφόρησε το LP Peanuts, στο οποίο έπαιξε τη Lucy van Pelt από το ομώνυμο κόμικ του άλμπουμ (με τον Arthur Siegel να παίζει τον Charlie Brown) και δραματοποιώντας μια σειρά από σύντομα χρονογραφήματα, που αντλήθηκαν από το αρχείο της ταινίας. Το 1964, είχε έναν guest ρόλο στο The Patty Duke Show, παίζοντας τη δασκάλα για υποψήφια μοντέλα.

Από το 1967 έως το 1969, πρωταγωνίστησε ως Kaye Buell, μια γυναίκα της οποίας ο γιος παντρεύεται την κόρη του διπλανού γείτονα, στην κωμική σειρά The Mothers-in-law, με την Eve Arden να παίζει τη γειτόνισσά της. Από το 1970 έως το 1972, εμφανίστηκε στο The Doris Day Show, παίζοντας την ιδιοκτήτρια εστιατορίου Angie Pallucci. Έκανε, ακόμη, εμφανίσεις στο παιχνίδι Game Match. Το 1977, ήταν guest star στο The Muppet Show. Εμφανίστηκε, επίσης, στην τηλεοπτική σειρά Alice.

Η Ballard πρωταγωνίστησε στο Broadway ως Helen στο The Golden Apple (1954), παρουσιάζοντας το τραγούδι Lazy Afternoon. Έπαιξε τη Ρουθ στο The Pirates of Penzance του Joseph Papp και τη Rosalie στο Καρναβάλι! Πέθανε σαν σήμερα, στις 21 Ιανουαρίου 2019, στο σπίτι της, στην Καλιφόρνια, σε ηλικία 93 ετών.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία.