16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςCHRISTMAS NETFLΙX GUIDE: 5+1 χριστουγεννιάτικες προτάσεις του Netflix για το 2020

CHRISTMAS NETFLΙX GUIDE: 5+1 χριστουγεννιάτικες προτάσεις του Netflix για το 2020


Της Διαλεχτής Άνθη,

Η περίοδος των εορτών πλησιάζει δυναμικά, κλασσικές ταινίες θα ξεκινήσουν σταδιακά να προβάλλονται στους τηλεοπτικούς δέκτες, χριστουγεννιάτικα τραγούδια καταλαμβάνουν τη θέση τους στις λίστες των ραδιοφώνων και εφαρμογών μουσικής (Spotify) και χριστουγεννιάτικες γεύσεις εμφανίζονται σε πάγκους των ανοιχτών φούρνων και σούπερ μάρκετ. Λάτρεις και μη των εορτών αναζητούν μια εύθυμη νότα, μια ευχάριστη σκέψη και μια γλυκιά εικόνα που προσφέρονται άφθονα από οτιδήποτε σχετίζεται με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μέσα στην ιδιαίτερη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα φέτος.

Η «αντίστροφη μέτρηση» για τις γιορτές έχει ξεκινήσει από τη δημοφιλή πλατφόρμα του Netflix ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου. Ολοκαίνουριες ταινίες και σειρές μαζί με παλαιότερες προσθήκες ανοίγονται μπροστά στην αρχική οθόνη του κάθε χρήστη και τον μυούν σταδιακά στη μαγεία των εορτών, με κάποιες από αυτές να έχουν σκαρφαλώσει πριν έρθει ο Δεκέμβρης στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων στην Ελλάδα. Με ή χωρίς χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, ας ανακαλύψουμε παρακάτω τις φετινές προτάσεις του Netflix.

Dash&Lily

Πρόκειται για μεταφορά του βιβλίου-bestseller των New York Times “Dash and Lily’s book of dares”, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2010. Η σειρά, που ξεκίνησε να προβάλλεται από τις 10 Νοεμβρίου, αποτελείται από 8 επεισόδια διάρκειας 25-30 λεπτών το καθένα. Η χριστουγεννιάτικη ιστορία περιπλέκει τον κυνικό Dash, που απεχθάνεται οτιδήποτε εορταστικό, και την εύθυμη, πρόσχαρη και λάτρη των Χριστουγέννων, Lily, η οποία στην αρχή συνειδητοποιεί ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι λίγο διαφορετικά από ό,τι έχει συνηθίσει. Με αφετηρία ένα κόκκινο σημειωματάριο, ξεκινούν να ανταλλάσσουν μηνύματα και διαφορετικές προκλήσεις κάθε φορά. Πού θα τους οδηγήσει αυτή η διαδρομή όμως στο τέλος; Τα γεγονότα διαδραματίζονται στην υπέρλαμπρη από τον διάκοσμο Νέα Υόρκη, μεταφέροντάς μας μέσω της ταινίας στους δρόμους και τα καφέ του διάσημου προορισμού για την εποχή.

Το χρονικό των Χριστουγέννων 2

Αποτελεί τη συνέχεια της πρώτης επιτυχημένης ταινίας («Χρονικό των Χριστουγέννων») με τον Kurt Russel να πρωταγωνιστεί ξανά στον ρόλο του Άι Βασίλη. Μαζί με τη σύζυγο (και πραγματική σύζυγο του ηθοποιού) προσπαθούν και αυτή τη φορά να σώσουν τα Χριστούγεννα από τις δόλιες προσπάθειες ενός ξωτικού. Η ιστορία εδώ ξεκινάει με την έφηβη πλέον Κέιτ, η οποία δεν συμφωνεί με τη νέα σχέση της μητέρας της και φεύγει από το σπίτι, καταλήγοντας από «ατύχημα» στον Βόρειο Πόλο. Το σκηνικό της ταινίας, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, Κρις Κολόμπους («Μόνος στο Σπίτι», «Γκρέμλινς» κλπ.), είναι μεγαλύτερο ακόμη και από την κεντρική αίθουσα στις ταινίες του Χάρι Πότερ.

Holidate

Η ρομαντική κομεντί, πρόταση του Netflix, παρουσιάζει την ιστορία της Sloene (Emma Roberts) και του Jackson (Luke Bracey), η οποία ξεκινάει ανήμερα της γιορτής των Χριστουγέννων με τους δύο πρωταγωνιστές να περνούν τη μέρα με τρόπο που κανένας τους δεν θα φανταζόταν. Συναντιούνται τυχαία και η Sloene αποφασίζει με τον Jackson να γίνει ο Holidate της για κάθε εορταστική μέρα του χρόνου. Η αρχή γίνεται από την παραμονή Πρωτοχρονιάς, διανύοντας μία-μία τις γιορτές του χρόνου, κάτι που ίσως επηρεάσει την κατάσταση μεταξύ τους.

The Princess Switch 2: Switched Again

Τα γεγονότα με το βασίλειο της Margaret και τη σωσία της, Stacy, συνεχίζονται και στη δεύτερη ταινία με νέες περιπέτειες για τις δύο ηρωίδες. Η ιστορία ξεκινάει με τη Margaret να κληρονομεί απροσδόκητα τον θρόνο στο βασίλειο του Montenaro και έτσι αναγκάζονται με τη σωσία της, Stacy, να αλλάξουν ρόλους ξανά. Θα προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματα μαζί με τον Kevin, όμως μία τρίτη σωσίας θα εμφανιστεί και θα μπερδέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Για τους λάτρεις των παραμυθιών με μικρά βασίλεια και πριγκιπικές χριστουγεννιάτικες καταστάσεις αποτελεί μια ιδανική επιλογή.

Jingle Jangle: A Christmas Journey

Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι με πολλά στοιχεία φαντασίας, μιούζικαλ που θα προξενήσει πολλά συναισθήματα νοσταλγίας για το παρελθόν. Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία ενός παιχνιδοποιού, που απογοητευμένος από την προδοσία του μαθητευόμενού του δεν είχε έμπνευση να συνεχίσει τη δουλειά του. Αυτό αλλάζει, όταν ξαφνικά εμφανίζεται στον δρόμο του η εγγονή του και του υπενθυμίζει τη χαρά, την ελπίδα και την επιμονή που είχε χάσει.

Klaus

Αν και κυκλοφόρησε το 2019, δεν θα μπορούσε να μη βρίσκεται ανάμεσα και στις φετινές προτάσεις του άρθρου για το Netflix. Η ταινία, δημιουργία του σκηνοθέτη Sergio Pablos επαναφέρει την τεχνική του 2D animation με αριστουργηματικό τρόπο, όσον αφορά την κίνηση, τις εναλλαγές των προσώπων, το φως και το βάθος του χώρου. Το ιδιαίτερα προσεγμένο σενάριο ξεδιπλώνει όλο το πλαίσιο γύρω από τον θρύλο του Άι Βασίλη και παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο προέκυψαν πολλές αγαπημένες συνήθειες γύρω από το πρόσωπό του (όπως τα γράμματα για δώρα). Η κατοικία του τοποθετείται σε ένα χωριό όπου οι κάτοικοι έχουν αναπτύξει εχθρικές σχέσεις ανάμεσά τους, όμως ένα γεγονός θα σταθεί αφορμή για να αλλάξει αυτό. Η ταινία μεταδίδει έντονα συναισθήματα και μηνύματα, δημιουργεί μια αίσθηση οικογενειακής θαλπωρής, χωρίς να αποκλείεται η συγκίνηση.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Διαλεχτή Άνθη
Διαλεχτή Άνθη
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση την Αρχαιολογία. Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και έλκει την καταγωγή της από την Κέρκυρα. Γνωρίζει αγγλικά και ιταλικά ενώ ασχολείται με την φωτογραφία, τα ψηφιακά μέσα και τον εθελοντισμό. Φιλοδοξεί να ασχοληθεί με την Μουσειολογία και τη διαχείριση πολιτισμού.