23.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙστορίαFe-MemoranceFe-Memorance: Πριγκίπισσα Βικτώρια του Ηνωμένου Βασιλείου

Fe-Memorance: Πριγκίπισσα Βικτώρια του Ηνωμένου Βασιλείου


Της Μαριτίνας Γκίνη, 

Η πριγκίπισσα Βικτώρια του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν η δεύτερη κόρη του Εδουάρδου Ζ΄ και της Αλεξάνδρας της Δανίας και αδερφή του Γεωργίου Ε΄. Η πριγκίπισσα Βικτώρια γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1868 στο Marlborough House, στο Λονδίνο. Ο πατέρας της ήταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Εδουάρδος Ζ΄, κληρονόμος του βρετανικού θρόνου και μητέρα της ήταν η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Ουαλίας, η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Κρίστιαν Θ΄ και η βασίλισσα Louise της Δανίας.

Βαπτίστηκε στο Marlborough House στις 6 Αυγούστου 1868 από τον Archibald Campbell Tait, Επίσκοπο του Λονδίνου. Η πριγκίπισσα Βικτώρια εκπαιδεύτηκε στο σπίτι από δασκάλους και πέρασε την παιδική της ηλικία στο Marlborough House και στο Sandringham. Το 1896, σε ηλικία 18 ετών, της απονεμήθηκε το εθνόσημο Royal Arms του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Αν και είχε αρκετούς μνηστήρες, ο πιο διάσημος από αυτούς ήταν ο Βασιλιάς Κάρολος Α΄ της Πορτογαλίας. Η πριγκίπισσα Βικτώρια δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν απέκτησε παιδιά. Από διάφορες πηγές προκύπτει ότι η μητέρα της, Αλεξάνδρα, την αποθάρρυνε ενεργά από το να παντρευτεί. Έτσι, παρέμεινε δίπλα στους γονείς της, με τους οποίους έζησε μέχρι το θάνατο της βασίλισσας Αλεξάνδρας, το 1925. Η πριγκίπισσα Βικτώρια  στη συνέχεια δημιούργησε το δικό της σπίτι στο Coppins Iver στο Buckinghamshire. Εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της για τη ζωή του χωριού κι έγινε επίτιμος πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Iver Society.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, την πριγκίπισσα Βικτώρια ταλάνιζαν αρκετά προβλήματα υγείας, όπως ημικρανίες, κατάθλιψη και νευραλγία. Πέθανε στο σπίτι της στις 3 Δεκεμβρίου 1935, σε ηλικία 67 ετών. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε τέσσερις μέρες αργότερα, στις 7 Δεκεμβρίου 1935 στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Windsor, όπου αρχικά θάφτηκε. Τα λείψανά της μεταφέρθηκαν έναν χρόνο αργότερα  στο Royal Burial Ground, Frogmore, Windsor Great Park, στις 8 Ιανουαρίου 1936. Ο θάνατός της επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον αδερφό της, Γεώργιο Ε΄, ο οποίος πέθανε ένα μήνα αργότερα.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαριτίνα Γκίνη
Μαριτίνα Γκίνη
Γεννήθηκε στα Μέγαρα το 1999. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λατρεύει τον εθελοντισμό, τα ταξίδια και τα βιβλία που μπορούν να την ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή.