18.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Elizabeth Johnston Patterson

Fe-Memorance: Elizabeth Johnston Patterson


Της Νικολίνας Σκόνδρα, 

Η Elizabeth Johnston Patterson υπήρξε πολιτικός. Πιο συγκεκριμένα, αποτελούσε μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1987 έως το 1993. Γεννήθηκε στη Νότια Καρολίνα της Αμερικής στις 18 Νοεμβρίου του  1939 και έφυγε από την ζωή στις 10 Νοεμβρίου του 2018. Προερχόταν από μια δημοκρατική και πολιτικά ενεργή οικογένεια. Και αυτό διότι ο πατέρας της, Olin D. Johnston, διετέλεσε κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας για αρκετά χρόνια και στη συνέχεια υπηρέτησε στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Liz αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Columbia και προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας. Στη συνέχεια, υπηρέτησε από το 1979 έως 1986 στη γερουσία της Νότιας Καρολίνας. Είναι γεγονός ότι ήταν η δεύτερη γυναίκα, μετά τη Mary Gordon Ellis, η οποία υπήρξε μέλος της γερουσίας της Νότιας Καρολίνας. Το 1986 εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Liz ήταν η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο της Νότιας Καρολίνας χωρίς ειδικές εκλογές, σε αντίθεση με τις Elizabeth Hawley Gasque, Willa L. Fulmer και Corinne Boyd Riley, οι οποίες ανέλαβαν αξιώματα μετά το θάνατο των συζύγων τους.

Το 1988 η Liz επανεκλέχθηκε, καθώς νίκησε τον Ρεπουμπλικάνο Knox H. White. Παρόλο που αντιπροσώπευε μια περιοχή που είχε για αρκετό καιρό ρεπουμπλικανικές πολιτικές τάσεις, ήταν πολιτικά ασφαλής, λόγω του οικογενειακού της υπόβαθρου και των τριών διαδοχικών εκλογικών νικών υπό δύσκολες συνθήκες. Όμως, το 1992 ηττήθηκε από τον Ρεπουμπλικάνο Μπομπ Ίγκλις, ο οποίος δεν είχε αναλάβει ποτέ αξίωμα. Είναι γεγονός ότι καμία γυναίκα δεν έχει υπηρετήσει στο Κογκρέσο της Νότιας Καρολίνας από τότε που η Liz αποχώρησε από το αξίωμά της, και ταυτόχρονα οι Δημοκρατικοί δεν έχουν συγκεντρώσει μεγάλα ποσοστά στην περιοχή από τότε.

Το 1994, υπήρξε υποψήφια για το αξίωμα του υπολοχαγού του Κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας στο πλευρό των Δημοκρατικών, όμως δεν τα κατάφερε. Παρ’ όλα αυτά, η Liz εκτός από την ενεργή πολιτικά ζωή της, ταυτόχρονα ήταν καθηγήτρια πολιτικών επιστημών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο Spartanburg Methodist College. Τέλος, διετέλεσε πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στην κομητεία του Spartanburg.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολίνα Σκόνδρα
Νικολίνα Σκόνδρα
Γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στη σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας λάβει ως κατεύθυνση την Πολιτική Ανάλυση. Έχει εργαστεί εθελοντικά στην ομάδα ΜΕΤΑ-δράση, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.