14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Πριγκίπισσα Καρλόττα της Ουαλίας

Fe-Memorance: Πριγκίπισσα Καρλόττα της Ουαλίας

 


Της Μαριτίνας Γκίνη, 

Η Πριγκίπισσα Καρλόττα της Ουαλίας ήταν κόρη του Πρίγκιπα Γεωργίου της Ουαλίας και της Καρολίνας του Μπράουνσβικ. Γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 1796 στο Κάρλτον Χάους του Λονδίνου. Ο πατέρας της απογοητεύτηκε από τη γέννησή της, καθώς επιθυμούσε αγόρι και τρεις μέρες μετά τη γέννησή της εγκατέλειψε τη σύζυγο και την κόρη του, αφήνοντάς τους μόλις ένα σελίνι. Στις 11 Φεβρουαρίου 1796, η πριγκίπισσα βαφτίστηκε Καρλόττα Αυγούστα προς τιμήν των δύο γιαγιάδων της. Ο Γεώργιος απαγόρευσε κάθε επικοινωνία ανάμεσα στην Καρλόττα και τη μητέρα της χωρίς την επίβλεψη κουβερνάντων. Μέχρι την ηλικία των οχτώ ετών η πριγκίπισσα ανατράφηκε αποκλειστικά από την κουβερνάντα της, Μάρθα Μπρους. Ήταν ένα υγιές, πανέμορφο και καλόκαρδο παιδί. Όταν ήταν δέκα ετών αναγκάστηκε να αποχωριστεί τη μητέρα της για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς κατηγορούταν για μοιχεία προς τον πρίγκιπα Γεώργιο.

Πηγή εικόνας: en.wikipedia.org

Τελικά, όλες οι κατηγορίες διαψεύστηκαν μετά από έρευνα που διενέργησε το παλάτι. Στα εφηβικά της χρόνια, η Καρλόττα ασχολήθηκε με την ιππασία ως διαφυγή από την αυστηρότητα του πατέρα της, ο οποίος της επέβαλλε συγκεκριμένο κώδικα ντυσίματος και συμπεριφοράς. Περνούσε τον χρόνο της με της θείες της και σε σύντομο χρονικό διάστημα σύναψε σχέση με τον πρώτο της ξάδερφο, Γεώργιο Φιτς Κλάρενς, κάτι το οποίο γνώριζαν όλοι εκτός από τον πατέρα της. Στις 2 Μαΐου 1816, παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Λεοπόλδο της Σαξονίας-Κοβούργου-Ζάαλφελτ στο Κάρλτον Χάους. Μετά από δύο αποβολές, η Καρλόττα έμεινε έγκυος για τρίτη φορά και στις 3 Νοεμβρίου ξεκίνησε ο τοκετός, που διήρκεσε πενήντα ώρες, με αποτέλεσμα το βρέφος να γεννηθεί νεκρό στις 5 Νοεμβρίου. 5 ώρες αργότερα, στις 6 Νοεμβρίου, η Καρλόττα απεβίωσε.

Στις 19 Νοεμβρίου 1817, τάφηκε μαζί με τον γιο της στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Κάστρου Ουίνσδορ. Ο θάνατός της συγκλόνισε το βασίλειο, που ήλπιζε στη μελλοντική βασιλεία της Καρλόττας. Όταν το 1832 ο Λεοπόλδος ξαναπαντρεύτηκε, ονόμασε τη μοναδική του κόρη Καρλόττα προς τιμήν της πρώην συζύγου του.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαριτίνα Γκίνη
Μαριτίνα Γκίνη
Γεννήθηκε στα Μέγαρα το 1999. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λατρεύει τον εθελοντισμό, τα ταξίδια και τα βιβλία που μπορούν να την ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή.