19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Ταράνια Κάρες Κλαρκ

Fe-Memorance: Ταράνια Κάρες Κλαρκ


Της Νικολίνας Σκόνδρα, 

Η Tarania Caresh Clarke γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1999 στην Τζαμάικα και υπήρξε αθλήτρια ποδοσφαίρου στην ομάδα Waterhouse FC (ως αρχηγός και μέσος στο γυναικείο πρωτάθλημα της Τζαμάικα), ενώ έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην εθνική ομάδα γυναικών της Τζαμάικα στις 20 Σεπτεμβρίου 2019. Ακόμα, είχε αποφοιτήσει από το Λύκειο Excelsior και σχεδίαζε να φοιτήσει στο Daytona State College στη Φλόριντα. Η Clarke εκπροσώπησε την Τζαμάικα το 2014 στο Πρωτάθλημα CONCACAF Girls’ U-15, καθώς και το 2016 και 2017 στο πρωτάθλημα CONCACAF Girls’ U-17.

Όμως, στις 31 Οκτωβρίου 2019, η Tarania μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην πρωτεύουσα της Τζαμάικα, το Κίνγκστον κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατόπιν έντονης διαμάχης με μια άλλη γυναίκα, η οποία, αφού καταδιώχθηκε από τις αστυνομικές αρχές της χώρας, τελικά συνελήφθη για τη δολοφονία της νεαρής αθλήτριας. Η Tarania μεταφέρθηκε κατόπιν της συμπλοκής στο νοσοκομείο του Κίνγκστον, όπου και ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατός της.

Το τραγικό αυτό περιστατικό συγκλόνισε τον αθλητικό χώρο της Τζαμάικα. Πιο συγκεκριμένα, ο Μάικλ Ρίκετς, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Τζαμάικα, δήλωσε ότι: «η Tarania Caresh Clarke διέθετε πολλές δυνατότητες να φθάσει σε υψηλό επίπεδο και ήταν ένα πολύ ευχάριστο κορίτσι». Στη συνέχεια, ο προπονητής της Tarania Caresh Clarke στο Excelsior, δήλωσε στον σταθμό καλωδιακής τηλεόρασης της Τζαμάικα, SportsMax, ότι η Clarke ήταν ένα ήσυχο και πρόσχαρο παιδί και ότι σχεδίαζε να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, προκειμένου να συνεχίσει τις πανεπιστημιακές της σπουδές στη Φλόριντα, ώστε να βελτιώσει τις επιδόσεις της, αλλά και τη φυσική της κατάσταση.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολίνα Σκόνδρα
Νικολίνα Σκόνδρα
Γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στη σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας λάβει ως κατεύθυνση την Πολιτική Ανάλυση. Έχει εργαστεί εθελοντικά στην ομάδα ΜΕΤΑ-δράση, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.