1821-2021: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ – ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ!

Πολλές φορές, στην καθημερινότητά μας, χρησιμοποιούμε φράσεις και παραδείγματα με κύριο θέμα την επιστήμη της Ιστορίας. «Η Ιστορία, τελικά, επαναλαμβάνεται», «Γεγονότα που άφησαν Ιστορία», «Αυτός θα μείνει στην Ιστορία» και πολλές άλλες ρήσεις υπογραμμίζουν τη θέση που έχει η Ιστορία στη ζωή μας.

Φυσικά, μια επιστήμη, όπως η Ιστορία, η οποία έχει ως αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τα έργα του ανθρώπου στο απώτερο και το άμεσο παρελθόν, διαθέτει ένα αχανές πεδίο έρευνας, ακόμη και αν την περιορίσουμε στα όρια του Ελλαδικού χώρου.

Λίγες, όμως, είναι οι περιοχές αυτού του πεδίου, οι οποίες τραβούν με τη λάμψη τους την προσοχή μας, ακόμη και αν καλύπτονται από σκοτεινιά. Μια από αυτές τις περιοχές καλύπτει ο Εθνικοαπελευθερωτικός Αγώνας του 1821-1828, 200 έτη από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται το προσεχές έτος.

Στο OffLine Post, γνωρίζουμε πολύ καλά τη σημασία του αγώνα αυτού, όπως, επίσης, και τη σημασία της προσέγγισής του με τον αναγκαίο σεβασμό στην αντικειμενικότητα και την αλήθεια.

Θα ήταν, λοιπόν, μεγάλη μας χαρά, αν γινόσασταν συνεργάτες και συνοδοιπόροι μας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Προεπαναστατικά Κινήματα, τα οποία άναψαν τη φλόγα της Ελευθερίας, και θα συνεχίσει, γνωρίζοντας τη Φιλική Εταιρεία, ανακαλύπτοντας τα γεγονότα που συνέβησαν στην Επανάσταση στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες, σκιαγραφώντας την κατάσταση στην Ευρώπη την εποχή εκείνη, και αναλύοντας τα γεγονότα των περιόδων 1821-1823 και 1824-1826, ενώ ως τερματικό σταθμό θα έχει τα γεγονότα του 1827 και την πορεία του Ιωάννη Καποδίστρια.

Η συνεισφορά σας σε αυτό το αφιέρωμα, το οποίο θα διαρκέσει 6 μήνες, είναι 2 άρθρα τον μήνα, ενώ με την παρέλευση του εξαμήνου, θα σας χορηγηθεί βεβαίωση εθελοντικής συμμετοχής στο πρόγραμμα. Εάν, λοιπόν, σας συναρπάζει αυτό το ταξίδι και το αντικείμενο των σπουδών σας ή το πεδίο των γνώσεών σας είναι συναφές με το συγκεκριμένο εγχείρημα, συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα, που ακολουθεί, και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn etc.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συνεργαστείτε με το OffLine Post μέσα από άλλες θέσεις, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση πατώντας εδώ.