ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ-ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ!

Ένα ταξίδι αναψυχής θα αποτελεί πάντα για τους ανθρώπους μια προσφιλή διέξοδο από την καθημερινότητα, μια ευκαιρία διεύρυνσης των πνευματικών τους οριζόντων και επαφής με διαφορετικούς πολιτισμούς, ήθη και έθιμα.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες διαθέτουμε ένα σημαντικό προνόμιο, αυτό της ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ευκολότερα από τον οποιονδήποτε, οι πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν τα στενά όρια διάπλασης της καθημερινότητάς τους και να ταξιδέψουν σε χώρες και πόλεις της μεγάλης ευρωπαϊκής ηπείρου με ασύγκριτη άνεση και ευκολία.

Η επίτευξη της ευρωπαϊκής ενοποίησης, μολονότι αντιμετώπισε στην πορεία της προκλήσεις και αντιξοότητες, παρέχει μια σειρά από αγαθά. Συγκεκριμένα, το «άνοιγμα» των συνόρων και η μείωση των αποστάσεων αποτελεί ένα τεράστιο κοινωνικό επίτευγμα, ένα απαράμιλλο κοινωνικό κεκτημένο, το οποίο, πολλές φορές, τείνει να λησμονείται από τους Ευρωπαίους πολίτες. Πρωτεύουσες χωρών, με πλούσια πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία, με επιτεύγματα της υψηλής τέχνης να κοσμούν τα σοκάκια τους, αποτελούν πλέον έναν άνετο προορισμό εκπαιδευτικής αναψυχής.

Μνημεία, που άνθρωποι παλαιότερων εποχών είχαν τη δυνατότητα να αντικρίσουν μόνο μέσω cartespostales και να πληροφορηθούν γι’ αυτά μόνο μέσω του έντυπου τύπου, είναι πλέον διαθέσιμα για καθημερινή επίσκεψη σε ανθρώπους από όλη την Ευρώπη, φυσικά και από όλον τον κόσμο.

Το Μουσείο του Λούβρου, ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα μουσεία τέχνης στον κόσμο, είναι ανοιχτό για σπουδαστές των Καλών Τεχνών από άκρη σε άκρη της Ευρώπης. Τα 35.000 έργα τέχνης, που φιλοξενεί, υποδέχονται καθημερινά ταξιδιώτες. Το θρυλικό Τείχος του Βερολίνου, που σημάδεψε όχι μόνο το γερμανικό έθνος, μα και την ίδια την κοινή ευρωπαϊκή ιστορία, στέκει μισογκρεμισμένο, μα αγέρωχο, μπρος στα μάτια εκατοντάδων τουριστών διαφορετικών εθνοτήτων και γλωσσών, θυμίζοντας με απτό τρόπο το αποτύπωμα της ιστορίας σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Το Λονδίνο φιλοξενεί, στην καρδιά της πόλης, στο βόρειο άκρο των ανακτόρων του Westminster, ένα πελώριο τεσσάρων όψεων ρολόι και συνάμα τον τρίτο ψηλότερο πύργο στον κόσμο. Η καμπάνα του Big Ben είναι εξίσου ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά αξιοθέατα και κατακλύζεται από πλήθος τουριστών. Σε συνέχεια, η Ρώμη διαθέτει την αξιοπρόσεκτη αρχιτεκτονική της και τα αναρίθμητα έργα τέχνης και πολιτισμού, που την κοσμούν, ενώ το Άμστερνταμ συνεχίζει να αποτελεί σταθερό ευρωπαϊκό προορισμό αναψυχής, διασκέδασης, αλλά και βιωματικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μέσα από τα διάσπαρτα μνημεία του.

Με δεδομένο τον «εθισμό» όλων μας στις περιηγήσεις και την ανακάλυψη νέων κόσμων και πολιτισμών, εγκαινιάζουμε στο OffLine Post μια νέα στήλη, με απώτερο σκοπό την καταγραφή των εμπειριών, αλλά και των ποικίλων συναισθημάτων, που αποκομίσαμε μέσα από την περιήγησή μας στο Παρίσι, το Βερολίνο, το Λονδίνο, τη Ρώμη και το Άμστερνταμ, με την προσδοκία όλοι εσείς να μας ακολουθήσετε στο νέο μας αυτό ταξίδι και να υποστηρίξετε το ολοκαίνουριο αυτό εγχείρημά μας!

Αν θέλεις να στελεχώσεις τη συγκεκριμένη στήλη, αρθρογραφώντας αναφορικά με τις περιηγήσεις στις παραπάνω ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, και να γίνεις μέλος μιας δυναμικής ομάδας νέων, μην διστάσεις να συμπληρώσεις την παρακάτω αίτηση και σύντομα θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σου. Σε περιμένουμε!

Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn etc.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συνεργαστείτε με το OffLine Post μέσα από άλλες θέσεις, μπορείτε να κάνετε αίτηση πατώντας εδώ.