16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός4 Ρομαντικές ταινίες που πρέπει να δεις

4 Ρομαντικές ταινίες που πρέπει να δεις


Της Αγγελικής Κουτουφά,

Υπάρχουν στιγμές που μερικοί από εμάς δεν έχουμε την ανάγκη να δούμε μια ταινία δράσης ή επιστημονικής φαντασίας. Υπάρχουν οι στιγμές που έρχεται στην επιφάνεια η συναισθηματική μας πλευρά και θέλουμε να δούμε μια ιστορία αγάπης. Ακόμα και αν δεν έχει happy end. Για αυτό η παρακάτω λίστα διαθέτει 4 ρομαντικές-αισθηματικές ταινίες διαφορετικές μεταξύ τους. Η καθεμία παρουσιάζει ένα μοναδικό αισθηματικό ειδύλλιο.

1. Last song

Πηγή εικόνας: IMBd

Πρωταγωνιστούν η Miley Cyrus και ο Liam Hemsworth. Η 17χρονη έφηβη Βερόνικα περνά ένα καλοκαίρι μαζί με τον μουσικό πατέρα της, με τον οποίο είχε χάσει επαφή από τον χωρισμό των γονιών της κι έπειτα. Θυμωμένη μαζί του για τον χωρισμό του και την διάλυση της οικογένειάς της. Θα αλλάξει στάση ζωής όταν γνωρίσει τον έρωτα της Γούιλ αλλά και μετά από μερικά γεγονότα που θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της. Η ταινία ήταν υποψήφια για 13 βραβεία και από αυτά κέρδισε τα 5.

2. A walk to remember

Πηγή εικόνας: IMBd

Η Τζέιμι είναι μια κοπέλα σοβαρή και συντηρητική. Στο σχολείο, από τα μη δημοφιλή άτομα. Ο Λάντον αντιθέτως χωρίς σχέδια για το μέλλον και φυσικά ένα δημοφιλές παιδί. Ένα βράδυ η φάρσα που δημιούργησε αυτός και οι φίλοι του έχει αρνητική κατάληξη, μιας και σαν αποτέλεσμα ένα παιδί μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Ως τιμωρία, έπρεπε να συμμετάσχει στην ανοιξιάτικη παράσταση που θα ανέβαζε η ομάδα θεάτρου. Έτσι αναγκάζεται να έρθει σε στενή επαφή με την Τζέιμι. Η καθημερινότητα μαζί της τον αλλάζει και μέρα με τη μέρα συνειδητοποιεί πως είναι ερωτευμένος με αυτή την κοπέλα. Θα λειτουργήσει όμως τελικά αυτός ο έρωτας;

 

3. Five feet apart

Πηγή εικόνας: IMBd

Δύο έφηβοι, η Stella και ο Will, γνωρίζονται στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους. Και οι δυο τους πάσχουν από Κυστική Ίνωση, μία κληρονομική πάθηση, μη αναστρέψιμη, που προσβάλλει το αναπνευστικό και αποδυναμώνει τους πνεύμονες, με αποτέλεσμα οι πάσχοντες να χρειάζονται μηχανική υποστήριξη οξυγόνου. Η Stella είναι blogger, ζει μόνιμα στο νοσοκομείο και ελπίζει σε μία μεταμόσχευση πνεύμονα. Είναι υπεύθυνη, φροντίζει τον εαυτό της, ακολουθεί τυπικά τις θεραπείες της, γυμνάζεται και συνεχίζει να προσπαθεί για καλύτερες μέρες. Ο Will από την άλλη πλευρά απογοητευμένος από την τροπή της ζωής του, έχοντας συμφιλιωθεί με την ιδέα του θανάτου επαναστατεί και σταματάει τις θεραπείες. Οι δύο νέοι βρίσκουν στήριγμα ο ένας στον άλλον και μέρα με τη μέρα τελικά ερωτεύονται. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι πρέπει να διατηρούν πάντα μία απόσταση πέντε ποδιών μεταξύ τους για να αποφύγουν τον κίνδυνο διασταυρούμενης μόλυνσης.

4. Dear John

Το επάγγελμα του Τζον είναι να υπηρετεί στις Ειδικές Δυνάμεις. Η Σαβάνα Κέρτις από την άλλη είναι φοιτήτρια και έχει γυρίσει στο πατρικό σπίτι της για διακοπές. Ο Τζον και η Σαβάνα ενώ προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους, θα συναντηθούν τυχαία στην παραλία και θα αισθανθούν αμέσως την αμοιβαία έλξη. Η συνάντησή αυτή θα τους οδηγήσει σε δύο εβδομάδες καθημερινής επικοινωνίας και τα αισθήματά τους θα θεριέψουν γρήγορα. Όταν ο Τζον θα αναγκαστεί να επιστρέψει στον στρατό και η Σαβάνα στο πανεπιστήμιο, υπόσχονται ότι θα κρατήσουν επικοινωνία και θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τη φλόγα του συναισθήματος τους ζωντανή. Δυστυχώς, ενώ η ιδέα είναι βαθιά συναισθηματική και προσπαθεί να κρατήσει τον έρωτά τους ζωντανό, η απόσταση θα αποδειχτεί ανυπέρβλητο εμπόδιο.


Αγγελική Κουτουφά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 με καταγωγή από το Ληξούρι, Κεφαλλονιάς. Αποφοίτησε το 2018 από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και έκτοτε σπουδάζει Δημοσιογραφία στην σχολή Ant1MediaLab. Λατρεύει τα ταξίδια και να γνωρίζει νέα μέρη.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Τάκη
Μαρία Τάκη
Γεννήθηκε στην Έδεσσα. Είναι απόφοιτη του τρίτου ευρωπαϊκού σχολείου Βρυξελλών και της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Παίζει ακορντεόν και πιάνο και έχει κάνει μαθήματα φωνητικής. Χορεύει μπαλέτο και λάτιν και ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και την φωτογραφία. Η αγάπη της για την λογοτεχνία και την ποίηση την οδήγησε στην αρθρογραφία, ενώ τα ταξίδια και η επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς είναι το διάλειμμα από την καθημερινότητά της.