17.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός5 παλιές αξέχαστες ξένες σειρές

5 παλιές αξέχαστες ξένες σειρές


Της Αγγελικής Κουτουφά,

Αγαπημένη ασχολία για παρά πολλά άτομα, όταν έχουν ελεύθερο χρόνο φυσικά, είναι οι σειρές. Άλλες σε κάνουν να ξεχνιέσαι και να γελάς, ενώ άλλες, πιο σοβαρές, σου δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα και σου ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Σίγουρα όμως, υπάρχουν και οι παλιές καλές σειρές που λέμε, όπου έστω και μια φορά θα έχει πιάσει το μάτι σου ένα επεισόδιο στη τηλεόραση. Συνέχιζε να διαβάζεις πιο κάτω και θα καταλάβεις!

1. Friends (Φιλαράκια)

Πηγή εικόνας: IMDb

Μια από τις δημοφιλέστερες σειρές όλων των εποχών. Ο καθένας μας έχει χαζέψει έστω και μια φορά ένα επεισόδιο, είτε στην τηλεόραση, είτε στον υπολογιστή του. Ξεκίνησε το 1994 και σταμάτησε με την ολοκλήρωση του 10ου κύκλου το 2004. Μέχρι και σήμερα υπάρχουν πολλά άτομα που δεν βαριούνται να τη βλέπουν σε επανάληψη ξανά και ξανά. Πρόκειται για μια παρέα 7 ατόμων όπου κάθε επεισόδιο απεικονίζει περιπέτειες της παρέας από την καθημερινότητά τους, όπως ραντεβού, τσακωμούς, αναζήτηση εργασίας κλπ. Έλαβε θετικές κριτικές σε όλη την πορεία της. Η σειρά ήταν υποψήφια για 62 Prime Time Emmy Awards, κερδίζοντας το βραβείο “Outstanding Comedy” το 2002 στην 8η σεζόν του.

2. Two and a half men

Η σειρά αυτή αφορά την ζωή του Τσάρλι, ενός εργένη που ζούσε στον δικό του κόσμο, θα έλεγε κανείς. Είχε σπίτι στην παραλία, πληρωνόταν με καλούς μισθούς και είχε μια καλή ερωτική ζωή. Όλα άλλαξαν όμως όταν ήρθε να μετακομίσει μαζί του ο αδερφός του, ο Άλαν, με τον μικρό του γιο, τον Τζέικ, και κάπως έτσι ήρθαν τα πάνω κάτω. Η σειρά προβαλλόταν στο CBS από το 2003 μέχρι το 2015 και είχε προταθεί 2 φορές για Χρυσή Σφαίρα.

3. Glee

Αφορά μια χορωδία-θεατρική ομάδα ενός σχολείου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Will Schuester ένας καθηγητής του σχολείου παγιδευμένος σε ένα δυστυχισμένο γάμο, με μία καταπιεστική σύζυγο, μαζεύει γύρω του μια ομάδα παιδιών που βρίσκονται στο περιθώριο. Από την άλλη πλευρά, εκτός της χορωδίας που αποτελείται από τα παιδιά που κατάφεραν να περάσουν με επιτυχία στην οντισιόν, βρίσκεται η προπονήτρια των μαζορετών του σχολείου, που προσπαθεί διαρκώς να τους φέρει εμπόδια κι έχει βάλει κύριο στόχο το τέλος της ομάδας.

4. Brooklyn Nine-Nine

Το πρώτο επεισόδιο του Brooklyn Nine-Nine μετράει ήδη 7 χρόνια, καθώς βγήκε το 2013 στο αμερικάνικο κανάλι Fox. Η σειρά αποτελείται από έξι σεζόν και συνολικά 116 επεισόδια. Η πλοκή ακολουθεί τον Τζέικ Περάλτα, έναν ανώριμο αλλά πολύ πετυχημένο ντετέκτιβ του NYPD στην 99η Περιφέρεια του Μπρούκλιν, ο οποίος έρχεται σε αντιπαράθεση με τον καινούριο υπεύθυνο αστυφύλακα της Περιφέρειας, τον σοβαρό και αυστηρό Captain Χόλτ. Την σειρά συνοδεύουν και άλλοι χαρακτήρες με διαφορετικές προσωπικότητες ο καθένας όπου προσθέτουν αρκετά κωμικά στοιχεία στη σειρά.

5. How I met your mother

Αποτελείται από 9 σεζόν. Ξεκίνησε το 2005 και ολοκληρώθηκε το 2014. Πρόκειται για την εξιστόρηση της ζωής του βασικού χαρακτήρα της σειράς Τεντ στα παιδιά του, για το πως γνώρισε πραγματικά την μητέρα τους. Το μεγαλύτερο μέρος της σειράς είναι οι αναμνήσεις και οι ιστορίες που αναφέρει για την ζωή του τότε στο Μανχάταν και τις περιπέτειες που περνούσαν καθημερινά με την παρέα του. Η σειρά δεν έμεινε ως άσημη και γρήγορα ξεχώρισε, αφού υπήρξε υποψήφια για 28 βραβεία Emmy, κερδίζοντας, τελικά, εννέα.

Πηγή εικόνας: geek-network.com

Αγγελική Κουτουφά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 με καταγωγή από το Ληξούρι, Κεφαλλονιάς. Αποφοίτησε το 2018 από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και έκτοτε σπουδάζει Δημοσιογραφία στην σχολή Ant1MediaLab. Λατρεύει τα ταξίδια και να γνωρίζει νέα μέρη.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Τάκη
Μαρία Τάκη
Γεννήθηκε στην Έδεσσα. Είναι απόφοιτη του τρίτου ευρωπαϊκού σχολείου Βρυξελλών και της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Παίζει ακορντεόν και πιάνο και έχει κάνει μαθήματα φωνητικής. Χορεύει μπαλέτο και λάτιν και ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και την φωτογραφία. Η αγάπη της για την λογοτεχνία και την ποίηση την οδήγησε στην αρθρογραφία, ενώ τα ταξίδια και η επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς είναι το διάλειμμα από την καθημερινότητά της.