12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΚαλοκαίρι στη Ρόδο

Καλοκαίρι στη Ρόδο


Της Αγγελικής Κουτουφά,

Ρόδος. Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων με πολλές και διαφορετικές ομορφιές. Κοσμοπολίτικη και παραδοσιακή ταυτόχρονα, θα σε καταπλήξει με την παλαιά αλλά και τη νέα της πόλη, τις βόλτες στα πλακόστρωτα. Φυσικά, δεν λείπουν και οι πανέμορφες παραλίες από το νησί, τις οποίες και θα πρέπει να επισκεφθείς.

Λίνδος

Απέχει περίπου 1 ώρα από τη χώρα της Ρόδου. Η Λίνδος μπορεί να παρομοιαστεί με έναν βράχο ριγμένο στο πέλαγος που στέκει μόνος και συνδέεται σχεδόν κατά τύχη με τη στεριά, ενώ την κορυφή καταλαμβάνει ο σπουδαιότερος αρχαιολογικός χώρος του νησιού, η ακρόπολη της Λίνδου. Διαθέτει 2 οργανωμένες παραλίες κι ένα μικρό ταβερνάκι δίπλα σε αυτές. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και γαλάζια. Φυσικά, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το παραδοσιακό χωριό της Λίνδου, με τα πλακόστρωτα σοκάκια.

Παραλία Antony Quinn

Στα γυρίσματα της ταινίας Τα κανόνια του Ναβαρόνε όπου πρωταγωνιστούσε ο Antony Quinn, ένα μέρος των γυρισμάτων επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί σε έναν όρμο του νησιού. Βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Ρόδου και μόλις 3 χιλιόμετρα από την παραλία Φαληράκι. Παραλία με βότσαλο, πεύκα και γαλαζοπράσινα νερά. Το όνομα της παραλίας αυτής μέχρι τότε ήταν Βάγιες. Ο ηθοποιός μαγεύτηκε από την ομορφιά του τοπίου. Αποφάσισε να την αγοράσει, με σκοπό να δημιουργήσει ένα χώρο ξεκούρασης για ηθοποιούς, ανθρώπους του κινηματογράφου και των τεχνών. Είναι αλήθεια πως ο Antony Quinn είχε βοηθήσει κατά πολύ στην προβολή της ομορφιάς της χώρας μας μέσα από τις ταινίες του.

Πηγές Καλλιθέας

Απέχει μόλις 10 λεπτά από τη χώρα. Η παραλία είναι μικρή με πεντακάθαρα νερά, ενώ υπάρχει και ένα μικρό καφέ. Πολλές φορές η παραλία Καλλιθέας δίνεται για γαμήλια πάρτι και δεξιώσεις. Ονομάζονται πηγές, καθώς υπάρχει μια κρήνη εντός μιας κυκλικής πλατείας, με το ιαματικό νερό που χρησίμευε για θεραπείες.

7 πηγές

Ένα μέρος με φυσικές πηγές και νερά που τρέχουν. Πράσινο τοπίο, ένα όμορφο μέρος με πλατάνια. Αποτελούν μια καλή επιλογή για βόλτα. Υπάρχει ένα τούνελ το οποίο είναι αρκετά στενό, έτσι ώστε να εξερευνήσεις το μέρος και να απολαύσεις το τοπίο. Έχει πάντα δροσιά λόγω των πηγών και προσφέρει χαλάρωση και ευκαιρία για επαφή με τη φύση.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αγγελική Κουτουφά
Αγγελική Κουτουφά
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 με καταγωγή από το Ληξούρι, Κεφαλλονιάς. Αποφοίτησε το 2018 από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και έκτοτε σπουδάζει Δημοσιογραφία στην σχολή Ant1MediaLab. Λατρεύει τα ταξίδια και να γνωρίζει νέα μέρη.