18.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαQualcomm Quick Charge 5.0: Ένας φορτιστής βγαλμένος από το μέλλον

Qualcomm Quick Charge 5.0: Ένας φορτιστής βγαλμένος από το μέλλον


Του Πολύβιου Κοΐνη,

Αλήθεια, πόσες ήταν οι φορές που ξεχάσαμε αφόρτιστο το κινητό μας, φτάνοντας σε σημείο που «μετρούσαμε» μέχρι και τα τελευταία δέκατα μπαταρίας; Πόσες ήταν οι φορές που το χρειαζόμασταν για κάποιο σκοπό, αλλά η μπαταρία του μας έβαζε περιορισμούς;

Η απάντηση στα παραπάνω (και όχι μόνο) ερωτήματα φαίνεται να έχει βρεθεί από την Qualcomm, η οποία, χάρη στην νέα τεχνολογία φόρτισης που παρουσίασε με όνομα Quick Charge 5.0 πρόκειται να βάλει τέλος στο πρόβλημα της φόρτισης, προσφέροντας απίστευτα μεγάλες ταχύτητες φόρτισης που αναμφίβολα όμοιες τους δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, αυτή η νέα τεχνολογία φόρτισης πρόκειται να είναι βγαλμένη από το μέλλον, μιας και θα υποστηρίζει περισσότερα από 100W φόρτισης, κάτι το οποίο σημαίνει πως θα μπορεί να φορτίσει τις συσκευές μέχρι το 50% σε μόλις 5 λεπτά, ενώ παράλληλα η πλήρης φόρτιση θα επιτυγχάνεται σε 15 λεπτά!

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, πως μια τέτοια πρωτοπορία μπορεί να «λύσει» τα χέρια, όχι μόνο φοιτητών και υπαλλήλων γραφείου -που προφανώς χρησιμοποιούν περισσότερο τα κινητά τους- αλλά και γενικότερα οποιουδήποτε βρεθεί σε ανάγκη, διευκολύνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τις ζωές των χρηστών.

Αναφορικά βέβαια με τις αντιδράσεις και τους φόβους που έχουν δημιουργηθεί γύρω απ’ το εν λόγω project, η εταιρεία Qualcomm διαβεβαιώνει ότι υπάρχει απόλυτη ασφάλεια του συστήματος του φορτιστή της, ο οποίος χρησιμοποιεί 12 διαφορετικές προστασίες τάσης, έντασης και θερμοκρασίας, ενώ παράλληλα φροντίζει να κρατά και σε χαμηλά επίπεδα τις θερμοκρασίες.

Χαρακτηριστικά:

  • 100W+ φόρτισης
  • Τεχνολογία Dual Charge
  • Έξυπνος προσδιορισμός αντάπτορα (καλωδίου φόρτισης της συσκευής)
  • Προηγμένος θερμικός έλεγχος (Μειωμένη θερμοκρασία κατά την φόρτιση έως και 10 βαθμούς C συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση του φορτιστή)
  • Αυξημένη αποδοτικότητα
  • 4Χ φορές γρηγορότερη φόρτιση της συσκευής
  • 10Χ φορές πιο ισχυρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας μετά την φόρτιση
  • Συμβατός με περισσότερες από 250 μάρκες κινητών συσκευών

Ο φορτιστής Quick Charge 5.0 αναμένεται να κυκλοφορήσει το προσεχές διάστημα, ενώ λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή δεν έχουν γίνει γνωστές για την ώρα.

Να σημειωθεί πως η τεχνολογία Quick Charge 5.0 θα είναι σε πρώτη φάση συμβατή με περισσότερα από 1200 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, καθώς επίσης και με φορτιστές αυτοκινήτων και laptop, θέτοντας ψηλά τον πήχη από την πρώτη στιγμή. Δικαιολογημένα θα μπορούσε να πει κανείς επομένως, πως η Qualcomm «καμαρώνει» για το νέο της εγχείρημα αναφέροντας ότι όχι μόνο ενισχύει την βιομηχανία των smartphone, αλλά παράλληλα φέρνει τα οφέλη αυτής, πλέον και σε νέες βιομηχανίες, όπως της βιομηχανίας αυτοκινήτων και της πληροφορικής, δημιουργώντας έτσι έναν κόσμο, όπου όλοι μπορούν να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν με μεγαλύτερη ευκολία.


Πολύβιος Κοΐνης

Γεννημένος το 2000 στην Αλεξανδρούπολη, είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος πτυχίου Proficiency στην Αγγλική γλώσσα και ασχολείται με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία. Αρθρογραφεί για πρώτη φορά, μέσω του OffLine Post.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πολύβιος Κοΐνης
Πολύβιος Κοΐνης
Γεννημένος το 2000 στην Αλεξανδρούπολη, είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος πτυχίου Proficiency στην Αγγλική γλώσσα και ασχολείται με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία. Αρθρογραφεί για πρώτη φορά, μέσω του OffLine Post.