12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΚρήτη: 5 παραλίες που πρέπει να επισκεφτείς

Κρήτη: 5 παραλίες που πρέπει να επισκεφτείς


Της Αγγελικής Κουτουφά,

Κρήτη. Ένα νησί γεμάτο ομορφιές και διαφορετικά μέρη να επισκεφτείς. Κάποιες απο τις παραλίες της πιο δημοφιλείς, κάποιες οικογενειακές και άλλες ερημικές για αυτούς που επιθυμούν να έχουν τον προσωπικό τους χώρο . Για αυτό λοιπόν συνέχισε να διαβάζεις και σίγουρα μια από αυτές θα είναι η ιδανική για εσένα!

Ελαφονήσι

Θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με τις θάλασσες της Καραϊβικής καθώς είναι πραγματικά ένας μικρός παράδεισος. Τα νερά της συγκεκριμένης παραλίας δεν είναι πολύ βαθιά, αλλά το τοπίο είναι μαγικό. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το γαλαζοπράσινο, ενώ υπάρχει λευκή άμμος και λίγα βράχια. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και beach bar για να προμηθευτείς νερό, φαγητό και οτιδήποτε άλλο θελήσεις. Φυσικά, αν θέλεις, υπάρχει χώρος για να στήσεις τη δική σου ομπρέλα καθώς εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητας οι ξαπλώστρες είναι σχεδόν όλες γεμάτες.

Πρέβελη

Γνωστή και ως Φοινικόδασος, βρίσκεται στο Ρέθυμνο. Για να πας εκεί βέβαια δεν είναι τόσο απλό. Πρέπει να κατέβεις περίπου 300 σκαλιά ώστε να φτάσεις στον προορισμό σου. Βέβαια, το τοπίο σε ανταμείβει σίγουρα. Στο σημείο αυτό της παραλίας βρίσκονται και οι εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη, ο οποίος έχει αρκετό νερό, ακόμα και το καλοκαίρι. Έτσι όσοι διαλέξετε αυτή την παραλία για μπάνιο, μπορείτε να έχετε την μοναδική ευκαιρία να κολυμπήσετε είτε στα αλμυρά νερά της θάλασσας είτε στα γλυκά της λιμνοθάλασσας και του ποταμού!

Κεδρόδασος

Μεταξύ των αμέτρητων παραλιών της Κρήτης βρίσκεται και η ανοργάνωτη παραλία Κεδρόδασος. Απέχει μόλις 2 ώρες από τα Χανιά, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται κοντά στο Ελαφονήσι, οπότε οι δυο παραλίες μπορούν να συνδυαστούν και να τις επισκεφθείτε σε μια μέρα. Για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να κατηφορίσετε ένα χωματόδρομο με πέτρες. Η φυσική ομορφιά της περιοχής με τους κέδρους, τα μαύρα βράχια, τη λευκή άμμο και τα πεντακάθαρα γαλανά νερά, προκαλεί εντύπωση. Πολλοί από τους επισκέπτες επιλέγουν να περάσουν και λίγες βραδιές εκεί κάνοντας κάμπινγκ.

Σταυρός

Απέχει μόλις 30 λεπτά από το κέντρο των Χανίων. Είναι μια οικογενειακή παραλία με ξαπλώστρες και γαλάζια νερά σαν πισίνα. Βρίσκεται μέσα σε έναν μικρό κόλπο και τα νερά της είναι ρηχά, καθιστώντας την ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Στην παραλία υπάρχει καντίνα, ενώ στην απέναντι πλευρά του δρόμου καθώς και σε άλλα σημεία του οικισμού, θα βρείτε γραφικά ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα ώστε να τα επισκεφτείτε μετά το μπάνιο σας.

Λουτράκι

Η παραλία που βρίσκεται σε ένα πανέμορφο κόλπο με καταγάλανα νερά, έχει λεπτή άμμο και είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Γνωστή περισσότερο στους νέους, καθώς έχει beach bar με μουσική, ποτά και φαγητά.


Αγγελική Κουτουφά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 με καταγωγή από το Ληξούρι, Κεφαλλονιάς. Αποφοίτησε το 2018 από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και έκτοτε σπουδάζει Δημοσιογραφία στην σχολή Ant1MediaLab. Λατρεύει τα ταξίδια και να γνωρίζει νέα μέρη.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Τάκη
Μαρία Τάκη
Γεννήθηκε στην Έδεσσα. Είναι απόφοιτη του τρίτου ευρωπαϊκού σχολείου Βρυξελλών και της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Παίζει ακορντεόν και πιάνο και έχει κάνει μαθήματα φωνητικής. Χορεύει μπαλέτο και λάτιν και ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και την φωτογραφία. Η αγάπη της για την λογοτεχνία και την ποίηση την οδήγησε στην αρθρογραφία, ενώ τα ταξίδια και η επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς είναι το διάλειμμα από την καθημερινότητά της.