22.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜαθήματα αδελφικής αγάπης… από έναν εξάχρονο ήρωα!

Μαθήματα αδελφικής αγάπης… από έναν εξάχρονο ήρωα!


Του Κωνσταντίνου Σούζα,

Συγκλονίζει η ιστορία ενός εξάχρονου αγοριού από το Γουαϊόμινγκ, το οποίο δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το σώμα του ως ασπίδα, προκειμένου να προστατέψει τη μικρή του αδερφή από επίθεση σκύλου.

Ήταν 9 Ιουλίου, όταν χωρίς δεύτερη σκέψη ο Μπρίτζερ Γουόκερ, βλέποντας τη μικρή του αδερφή ανυπεράσπιστη μπροστά σε ένα αγριεμένο γερμανικό τσοπανόσκυλο ηλικίας ενός έτους, έτρεξε, στάθηκε μπροστά της και δημιούργησε μια ασπίδα προστασίας με το σώμα του, με αποτέλεσμα να δεχθεί ο ίδιος την επίθεση από το σκύλο. Ο εξάχρονος πλήρωσε με 90 ράμματα στο μάγουλό του, το τίμημα της ηρωικής του πράξης.

«Εάν κάποιος έπρεπε να πεθάνει, τότε αυτός θα έπρεπε να είμαι εγώ». Αυτά είναι τα λόγια του εξάχρονου αγοριού, όταν ρωτήθηκε γιατί έπραξε με αυτό τον τρόπο. Η εικόνα του τραυματισμένου Μπρίτζερ που αγκαλιάζει την περήφανη αδερφή του, έκανε το γύρο του κόσμου, όταν η θεία του Νικόλ Γουόκερ, τη δημοσίευσε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, περιγράφοντας την τρομακτική στιγμή που έζησαν τα δύο αδέρφια.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια ηρωική πράξη. Για μια απόπειρα αυτοθυσίας. Για ένα μάθημα αδελφικής αγάπης. Ο μικρός Μπρίτζερ με αυτή του την πράξη, επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχει άλλος δεσμός μακροβιότερος, ισχυρότερος και πιο στοργικός από το δεσμό που έχουν τα αδέρφια. Τα αδέρφια μοιράζονται κοινά γονίδια, το ίδιο οικογενειακό περιβάλλον, την ίδια ανατροφή, κοινά προβλήματα, εμπειρίες, αναμνήσεις, μυστικά. Τα αδέρφια είναι οι πρώτοι φίλοι. Οι πρώτοι που θα συμπαρασταθούν ο ένας στον άλλο σε δύσκολες στιγμές. Όταν χτυπά ο ένας, πονά και ο άλλος. Όταν ο ένας πέφτει, ο άλλος είναι εκεί για να τον σηκώσει. Όταν ο ένας ανησυχεί, ο άλλος ανησυχεί διπλά.

Για δύο αδέρφια, η αγάπη είναι το δέσιμο που έχουν μεταξύ τους. Παρά την όποια ζήλια, τους όποιους καβγάδες και τσακωμούς, η αγάπη που τρέφουν τα αδέρφια ξεπερνά κάθε διαφωνία. Αγάπη είναι οι ζεστές αγκαλιές που κάνουν στις δύσκολες στιγμές, η έγνοια που έχουν ο ένας για τον άλλον όταν αρρωσταίνουν, ακόμη και τα παιχνίδια που μοιράζονται και η κουβέρτα που αλληλοσκεπάζονται. Τα αδέρφια αποτελούν πηγή ένωσης και ισορροπίας. Ακόμη κι αν η ζωή ορίσει διαφορετικά μονοπάτια, ακόμη και αν κατά την ενηλικίωση τα αδέρφια χαράξουν το δικό τους δρόμο, πάντα θα συναντιούνται στην ίδια διασταύρωση. Στη διασταύρωση της αγάπης και της ανιδιοτέλειας.

Τι να πει, λοιπόν, κανείς για τη γενναία αυτή πράξη του εξάχρονου αγοριού; Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Μπρίτζερ, έδρασε γρήγορα, ώριμα, προστατευτικά, όπως ακριβώς ένας «μεγάλος» αδερφός. Ο ίδιος, τραυματισμένος και πρησμένος από τις δαγκωματιές του σκυλιού, δείχνει να μη μετανιώνει λεπτό για την δράση του, αποδεικνύοντας πως η αδελφική αγάπη δεν λογαριάζει κινδύνους. Η ιστορία αυτή αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του ότι η αυτοθυσία που μπορεί να δείξει ένα παιδί για το αδερφάκι του, ξεπερνά κάθε προσδοκία!


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Σούζας
Κωνσταντίνος Σούζας
Γεννημένος στη Πάτρα και με καταγωγή από τη Ναύπακτο, είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Νομικής του ΔΠΘ. Στη μικρή μέχρι τώρα πορεία του έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το Euroscola. Κατέχει την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα και είναι λάτρης των ταξιδιών. Τον ενδιαφέρει ο χώρος της πολιτικής, καθώς και η διπλωματία. Η αρθρογραφία αποτελεί γι’ αυτόν ένα νέο εγχείρημα.