20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΠροορισμοί για βουτιές δύο ώρες από την Αθήνα

Προορισμοί για βουτιές δύο ώρες από την Αθήνα


Του Σωτήρη Αγράφα,

Το καλοκαίρι έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή του και η θερμοκρασία έχει ανέβει σημαντικά, με αποτέλεσμα να σκεφτόμαστε το πού θα πάμε διακοπές όλο και περισσότερο. Όμως, παρά την χαλάρωση των μέτρων, δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμα φοβούνται να χρησιμοποιήσουν το πλοίο ή και το αεροπλάνο για να μεταφερθούν σε κάποιο νησί, ώστε να απολαύσουν μερικές στιγμές ξεκούρασης. Η λύση λοιπόν, στη μετακίνηση βρίσκεται στο αυτοκίνητο, αφού ταξιδεύοντας με αυτό, περιορίζεται ο συνωστισμός και η συνάθροιση πολλών ατόμων σε ένα μικρό χώρο. Εξάλλου, η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς παραθαλάσσιους προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα. Γι’ αυτό, θα σας προτείνω μερικά «διαμαντάκια» που απέχουν περίπου δύο ώρες από την Αθήνα και είναι ιδανικά για σαββατοκύριακα ή και πολυήμερες διακοπές.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, ο τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια, δεν θα μπορούσε να λείπει από τις προτάσεις μου. Οι πολυσύχναστες παραλίες Καραθώνας και Αρβανιτιά, καθώς και πολλές άλλες επιλογές βρίσκονται λιγότερο από δύο ώρες μακριά από την Αθήνα. Το Ναύπλιο είναι γνωστό για την ιταλική φινέτσα και τα γραφικά σοκάκια, που είναι κατάλληλα για περίπατο, όταν δύει ο ήλιος. Το φαγητό είναι σχετικά οικονομικό και μπορείς να βρει κανείς επιλογές που να καλύπτουν όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια. Αν βρεθείτε ποτέ στο Ναύπλιο, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το διάσημο ιταλικό παγωτό σε πάρα πολλές μοναδικές γεύσεις. Για τους πιο ρομαντικούς –και όχι μόνο– απολαύστε ένα ηλιοβασίλεμα με πανοραμική θέα από ψηλά από το φρούριο του Παλαμηδίου, ανεβαίνοντας είτε από τα χίλια σκαλιά είτε με το αυτοκίνητο, ή πάρτε το καραβάκι και περάστε απέναντι για μια περιπλάνηση στα στενά του ενετικού φρουρίου «Μπούρτζι». Η πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας είναι και θα είναι οπωσδήποτε ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για σαββατοκύριακο –ή και περισσότερο– λόγω του γραφικού χαρακτήρα του, αλλά και της απόστασης από την Αθήνα με το αυτοκίνητο.

Λουτράκι

Λουτράκι

Το Λουτράκι είναι ένας προορισμός πολύ δημοφιλής για μονοήμερες εξορμήσεις. Ωστόσο, αξίζει κανείς να αφιερώσει μερικές μέρες παραπάνω για να εξερευνήσει καλύτερα τόσο την ίδια την πόλη όσο και τις γύρω περιοχές. Το Λουτράκι έγινε γνωστό τα τελευταία χρόνια για το καζίνο, προσελκύοντας κάθε χρόνο πολλούς τουρίστες, ενώ πόλο έλξης πλέον αποτελούν και τα ιαματικά λουτρά που δίνουν τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν διακοπές χαλάρωσης να απολαύσουν το spa και τις θερμαινόμενες πισίνες. Η λίμνη Βουλιαγμένης, για όσους είναι υπέρμαχοι της οργάνωσης και της πολυκοσμίας, είναι η καλύτερη επιλογή για μπάνιο. Τα καταπράσινα και πεντακάθαρα νερά κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου θα σας μαγέψουν, ενώ οι πιο τολμηροί μπορούν να επιχειρήσουν να βουτήξουν από τα ψηλά βράχια. Το Λουτράκι διαθέτει επιλογές για διασκέδαση που ταιριάζουν σε όλους, πιο δημοφιλείς είναι η βόλτα στην παραλία την ώρα του ηλιοβασιλέματος, αλλά και το χαλαρό κοκτέιλ στα παραλιακά μαγαζιά.

Καλαμάτα

Η Καλαμάτα είναι ένας προορισμός ιδανικός για αυτούς στους οποίους αρέσει ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας στις διακοπές τους. Την ώρα που κάνετε το μπάνιο σας σε κάποια παραλία της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας, μπορείτε παράλληλα να βλέπετε τον Ταΰγετο ή ακόμα καλύτερα να επισκεφθείτε κάποιο ορεινό χωριό και να απολαύσετε τα πεντανόστιμα παραδοσιακά πιάτα. Η Καλαμάτα διαθέτει πολλές και διαφορετικές επιλογές για διαμονή, από πολυτελή ξενοδοχεία μέχρι ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ενώ όσον αφορά τη διασκέδαση, η βόλτα στο ιστορικό κέντρο τής πόλης θα σας ταξιδέψει. Πρόκειται για μια πόλη με έντονη νυχτερινή ζωή, με πολύ νέο κόσμο να διασκεδάζει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί αρχαιολογικοί χώροι βρίσκονται κοντά στην Καλαμάτα, όπως η αρχαία Μεσσήνη και το Κάστρο, που αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Τέλος, η Καλαμάτα είναι ένας πολύ οικονομικός προορισμός, δεδομένου ότι οι περισσότερες παραλίες είναι δωρεάν, αλλά και ότι βρίσκεται λίγο περισσότερο από δύο ώρες μακριά από την Αθήνα.

Οι ομορφιές της Ελλάδας είναι απερίγραπτες και όπου κι αν βρεθείτε φέτος το καλοκαίρι, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσετε όμορφα. Πέρα από τη νησιωτική χώρα, η ηπειρωτική Ελλάδα διαθέτει άπειρες ομορφιές που αξίζει να ανακαλύψετε. Γι’ αυτό λοιπόν, πάρτε το αυτοκίνητό σας και με καλή παρέα ξεκινήστε την εξερεύνηση, δημιουργήστε αναμνήσεις και γεμίστε δυνάμεις για το χειμώνα!


Σωτήρης Αγράφας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2001 όπου και μεγάλωσε. Είναι πρωτοετής φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Λατρεύει τις φωτογραφίες και τα ταξίδια, για τα οποία γράφει στο OffLine Post.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Νικ. Αμανάκης
Σταύρος Νικ. Αμανάκης
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1997, όπου και μεγάλωσε. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, στον τομέα Μεσαιωνικών και Νεοελληνικών Σπουδών. Οι μεγάλες του αγάπες είναι η λογοτεχνία, το θέατρο, η ζωγραφική, η μουσική. Κείμενα και ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά του τόπου του.