21.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαiPhone 12: Ένα smartphone που θα συζητηθεί

iPhone 12: Ένα smartphone που θα συζητηθεί


Του Πολύβιου Κοΐνη, 

Το νέο μοντέλο της Apple με όνομα iPhone 12, πρόκειται να κάνει την «επίσημη» εμφάνισή του το φετινό φθινόπωρο, με τις φήμες και τις εκτιμήσεις να αυξάνονται ραγδαία όσο πλησιάζουμε στην αναμενόμενη κυκλοφορία του.

Πιο συγκεκριμένα, το «διαμάντι» της Apple θα κυκλοφορήσει σε 4 διαφορετικές εκδόσεις, με τα δύο απλά iPhone 12 (iPhone 12, iPhone 12 Max) στις 5,4 και 6,1 ίντσες και τις δύο εκδόσεις iPhone 12 Pro (iPhone 12 Pro, iPhone12 Pro Max) στις 6,1 και 6,7 ίντσες. Θα κυριαρχεί το γυαλί τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος της συσκευής, με την επένδυση από ανοξείδωτο ατσάλι να συμπληρώνει την επίπεδη εμφάνιση με στρογγυλεμένες καμπύλες, παρόμοια δηλαδή –για όσους είναι γνώστες– με το iPad Pro, ενώ το συνολικό του πάχος θα φτάνει μόλις τα 7,4 χιλιοστά! Θα διαθέτει επιπλέον οθόνη τύπου OLED και επεξεργαστή Α14, κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 5nm. Με πιο απλά λόγια, μιλάμε για ένα μοντέλο με ακόμη καλύτερη ανάλυση οθόνης, βελτιωμένο φωτισμό και ταχύτητα, αλλά και μειωμένο πάχος συγκριτικά με τις προηγούμενες εκδόσεις του.Ακόμη, οι δύο απλές εκδόσεις θα έχουν μνήμη RAM 4 GB ενώ τα Pro μοντέλα θα κυκλοφορήσουν με RAM χωρητικότητας 6GB. Όσον αφορά τις κάμερες, πρόκειται να αντικρίσουμε κάτι εντελώς πρωτόγνωρο και αυτό γιατί η έκδοση Pro αναμένεται να κυκλοφορήσει με τετραπλή κάμερα στο πίσω μέρος, η οποία θα αποτελείται από τρεις κάμερες και LiDAR scanner (σύστημα σάρωσης). Η διάμετρος φακών θα είναι αυξημένη και το σύστημα οπτικής σταθεροποίησης ακόμη καλύτερο. Το κερασάκι στην τούρτα όμως, είναι αναμφίβολα η προσθήκη της 5G τεχνολογίας, η οποία θα παρέχει ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες και καλύτερη επικοινωνία.

Αγκάθι για πολλούς όμως φαίνεται να αποτελεί το γεγονός ότι το iPhone 12 δεν θα περιλαμβάνει φορτιστή και ακουστικά (Ear Pods) στην συσκευασία του, κάτι το οποίο μόνο ασήμαντο δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple προχωράει στην αφαίρεση των παραπάνω αξεσουάρ με σκοπό να διατηρηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα η αρχική τιμή κυκλοφορίας. Παραλείποντας έτσι την παρουσία φορτιστή και ακουστικών από τη συσκευασία, η Apple αντισταθμίζει τις πρόσθετες τις δαπάνες που προκύπτουν –κυρίως– από την προσθήκη 5G στο iPhone 12. Επιπλέον, η παραπάνω κίνηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια κίνηση φιλική προς το περιβάλλον, αφού η βιωσιμότητα αποτελεί πλέον έναν πολύ σημαντικό παράγοντα στον τρόπο με τον οποίο η Apple σχεδιάζει και αποστέλλει τα προϊόντα της.

Αναφορικά με την τιμή, μπορεί αρκετοί να ήταν αυτοί που θέλησαν να προτρέξουν, κάνοντας πρόβλεψη για ένα φθηνότερο iPhone, ωστόσο, σύμφωνα με την εκτίμηση του αναλυτή Jeff Pu όχι μόνο το iPhone 12 δεν θα κυκλοφορήσει σε χαμηλότερη τιμή, αλλά θα κοστίζει περισσότερο και από τον προκάτοχό του, το iPhone 11. Τέλος, σχετικά με την απουσία φορτιστή-ακουστικών, αλλά και την αύξηση τιμής επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι: «Θα γίνει αποδεκτή από τους καταναλωτές και δεν θα επηρεάσει τη ζήτηση».Ανακεφαλαιώνοντας, το iPhone 12 είναι δίχως αμφιβολία ένα smartphone με αυξημένες επιδόσεις, ιδιαίτερες δυνατότητες και design, τα οποία όμως σε συνδυασμό με την απουσία φορτιστή και ακουστικών από τη συσκευασία, αναμένεται να συζητηθούν αρκετά το επερχόμενο διάστημα, ενθουσιάζοντας και παράλληλα διχάζοντας το κοινό.


Πολύβιος Κοΐνης

Γεννημένος το 2000 στην Αλεξανδρούπολη, είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος πτυχίου Proficiency στην Αγγλική γλώσσα και ασχολείται με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία. Αρθρογραφεί για πρώτη φορά, μέσω του OffLine Post.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πολύβιος Κοΐνης
Πολύβιος Κοΐνης
Γεννημένος το 2000 στην Αλεξανδρούπολη, είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος πτυχίου Proficiency στην Αγγλική γλώσσα και ασχολείται με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία. Αρθρογραφεί για πρώτη φορά, μέσω του OffLine Post.