21.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΔεν μπορεί να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για νέο ‘89

Δεν μπορεί να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για νέο ‘89


Tου Γιάννη Μυταυτσή,

Δυο χρόνια τώρα, από το 2018, η χώρα βιώνει το δεύτερο μεγαλύτερο σκάνδαλο στην μεταπολιτευτική ιστορία της, το σκάνδαλο Novartis. Μάλιστα, η δικογραφία, όπως σχηματίστηκε και είναι σε όλους πλέον γνωστή, βασίστηκε στις καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων και αφορά την δωροληψία, την παθητική δωροδοκία και την απιστία σχετικά με την υπηρεσία.

Παρόλα αυτά δεν μπορεί να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα νέο ‘89 υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και υπό οποιουσδήποτε όρους ορίζει το νέο ‘89. Διότι οι συμμέτοχοι στην κυβέρνηση Τζανή Τζαννετάκη έχουν κοντή μνήμη και ξεχνούν με μεγάλη ευκολία ότι συνεργάστηκαν με την Νέα Δημοκρατία για να στείλουν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο. Και σήμερα μέλη αυτού του κόμματος όχι μόνο δεν δίστασαν να συνεργαστούν με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και προκειμένου να κατοχυρώσουν την κυβερνητική τους θέση (μέχρι τον Ιούλιο του 2019) ενέταξαν στην κοινοβουλευτική τους ομάδα την κοινοβουλευτική ομάδα του εν λόγω κόμματος. Συνεπώς, για ποιον ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε; Για τον ΣΥΡΙΖΑ που -προ κυβερνήσεων του- έβγαινε στους δρόμους ή για τον ΣΥΡΙΖΑ που -για δεύτερη φορά- δεν δίστασε να συνεργαστεί με την δεξιά ώστε να κυβερνήσει; Για ποιο νέο ‘89 μιλάμε; Αν για το ‘89 οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεχαν με το νου τους στο παρελθόν θα καταλάβαιναν ότι το πραγματικό αίτιο για το «σκάνδαλο Κοσκωτά» ήταν να ανακόψουν το κύμα του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου με σκοπό να κυβερνήσει κάποια στιγμή «ο εφιάλτης» (όπως τον αποκαλούσε ο Ανδρέας). 

Πηγή λεζάντας: Ysterografa.gr

Άρα φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα προσπαθείτε να σφετεριστείτε τον χώρο που δημιούργησε η Δημοκρατική Παράταξη, καλύτερα να θυμάστε πως κοροϊδέψατε τον ελληνικό λαό, σκίζοντας μνημόνια και ελέγχοντας τις δομές του κράτους, παρά να διχάζετε την κοινή γνώμη για το σκάνδαλο που οι ίδιοι δημιουργήσατε με τον Ρασπούτιν. Προτιμότερο είναι να αφήσετε τα λάθη του παρελθόντος πίσω σας και να καταλάβετε τον ουσιαστικό ρόλο που έχετε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, παρά να θεωρείτε πως είστε ο διάδοχος χώρος που δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αυτό είναι κάτι που δεν σας ανήκει. Σοφότερο είναι να κατανοήσετε το κενό που έχετε αφήσει ως Αξιωματική Αντιπολίτευση παρά να δημιουργείτε προβλήματα από εκεί που δεν υπάρχουν. Ο λαός γνωρίζει πολύ καλά και έχει ζωντανή στη μνήμη του τι ήταν και τι σήμαινε το ΠΑΣΟΚ για την χώρα, την πραγματική ιστορία του αλλά το κοινωνικό κράτος που δόμησε για τον λαό και όχι για του λίγους. Ο λαός γνωρίζει ποιος είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον οποίο σήμερα προσπαθείτε να καπηλευτείτε παντοιοτρόπως αλλά δυστυχώς δεν μπορείτε. Γιατί ο Ανδρέας θα είναι στην μνήμη των ανθρώπων πάντα συνδεδεμένος με τις μεγαλύτερες αλλαγές στην Ελλάδα, την ρήξη του κατεστημένου της Ευρώπης και το πραγματικό εθνικό και πατριωτικό του πρόσωπο απέναντι στην Τουρκία και στην Π.Γ.Δ.Μ. Όταν δεν διαπραγματευόταν ούτε σπιθαμή εδάφους και ούτε όνομα με την λέξη Μακεδονία αντίστοιχα. 


Ιωάννης Μυταυτσής

Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΠΜΣ Βυζαντινής Φιλολογίας - Παλαιογραφίας, στο ίδιο τμήμα. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου ήταν υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Αγίου Νικολάου.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ιωάννης Μυταυτσής
Ιωάννης Μυταυτσής
Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΠΜΣ Βυζαντινής Φιλολογίας - Παλαιογραφίας, στο ίδιο τμήμα. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου ήταν υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Αγίου Νικολάου.