12.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΤο «σατυρικό» σποτ που γύρισε μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ

Το «σατυρικό» σποτ που γύρισε μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ


Της Κέλλυς Σαουάχ – Μαραγκουδάκη, 

Εντελώς διαφορετική τροπή έλαβε το νέο σατυρικό σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ από την προσδοκώμενη. Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ως «επίθεση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση για το θέμα της χρηματοδότησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι – Μένουμε Ασφαλείς» κατά του κορωνοϊού. Στο βίντεο αρχικά εμφανίζεται μια παρουσιάστρια που λέει στον θεατή «ο πρωθυπουργός…» και τότε αρχίζει να «βρέχει» χρήματα… Αμέσως η παρουσιάστρια, συνεχίζει λέγοντας «Ο πρωθυπουργός μας» και τότε αρχίζουν να πέφτουν ακόμα περισσότερα λεφτά, με την ίδια να αφήνει το κείμενο που διαβάζει και αρχίζει και μαζεύει τα χρήματα, λέγοντας: «O Κυριάκος μας».

Με τίτλο «Πόσο στοιχίζει ο Μωυσής», ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να περάσει ως κεντρικό μήνυμα ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου και πως οι ειδήσεις τελικά… αγοράζονται. Πολιτικά κόμματα και δημοσιογραφικές ενώσεις εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους σχετικά με αυτή την ενέργεια, στην οποία όλοι οι δημοσιογράφοι φέρονται να έχουν λάβει αδικαιολογήτως χρήματα από την ενημερωτική αυτή καμπάνια. Στα social media επικράτησε αναβρασμός, ενώ ως πρώτο trend στο twitter βρίσκεται το hashtag #syriza.

Το σποτ προκάλεσε σάλο και οργή στους δημοσιογραφικούς κόλπους καθώς στοχοποιεί συλλήβδην όλους τους δημοσιογράφους. Η πλειονότητα το έκρινε άκρως ισοπεδωτικό, δυσφημιστικό και προσβλητικό. Ανάμεσα σε εκείνους που αντέδρασαν ήταν και πρώην πολιτευτές της Κουμουνδούρου. Στο ζήτημα παρενέβη και η ΕΣΗΕΑ όταν με επιστολή που απέστειλε στον Πάνο Σκουρλέτη, ανέφερε πως το Διοικητικό της Συμβούλιο στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό, αφού μέσω του προκλητικού video διασύρεται ολόκληρος ο δημοσιογραφικός κόσμος και αναδεικνύεται πως στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής, δεν σέβονται τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες.

Πηγή εικόνας: karfitsa.gr

Ο χρόνος, όμως, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το επίσημο αυτό σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ερωτήματα. Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το κατάπτυστο σποτ κατά των δημοσιογράφων ήθελε να προκαλέσει και να εκτρέψει τη συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του, τις συγκρούσεις, αλλά και τις αποκαλύψεις που αφορούν στο παρακράτος που είχε στηθεί επί κυβερνήσεών του. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλο. Η κατάσταση στο εσωτερικό του είναι τραγική. Κατάφερε όμως να δέχεται πυρά ακόμη και από την πλειοψηφία φίλα προσκείμενων δημοσιογράφων και έφερε τον Πάνο Σκουρλέτη να απολογείται έναντι της ΕΣΗΕΑ. Κατάφερε όμως και κάτι ακόμη. Να θυμηθούν όλοι το τι έπραξε ως κυβέρνηση εκείνα τα 4,5 χρόνια στο χώρο του Τύπου. Στο πλαίσιο αυτό ουδείς δύναται να αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί ένα θέμα που θα προκαλούσε αντιδράσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ επανάληψη έχει επιλέξει ανάλογες τακτικές, ενώ οι δημοσιογράφοι είναι ένα από τα αγαπημένα του θέματα, όπως και της στενής αυτής ομάδας που χειρίζεται το διαδίκτυο για λογαριασμό του κόμματος.

Το σποτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βαθιά αντιδημοκρατικό, εμπαθές, άδικο και συνάμα εκδικητικό. Αδυνατώντας να κρύψουν το αληθινό τους πρόσωπο, προσβάλλουν και διασύρουν το σύνολο της δημοσιογραφίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε για μια ακόμη φορά με την πλάτη στον τοίχο! Και ενώ αρχικά έκανε, μέσω διαρροής, λόγο για «σάτιρα» ασκώντας σκληρή κριτική στην ΕΣΗΕΑ, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη λέγοντας πως δεν ήταν στόχος να προσβληθεί κανένας δημοσιογράφος. Ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις, φαίνεται πως τελικά αποδείχθηκε μπούμερανγκ το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Απόσυρση, η μόνη λύση!


Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Είναι Δημοσιογράφος, πτυχιούχος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της στον τομέα της Βιοηθικής. Φέρει ιδιαίτερη προτίμηση στις αναλύσεις της κοινωνικοπολιτικής επικαιρότητας. Μοτό ζωής της: «Η γνώση είναι δύναμη».

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κέλλυ-Σαουάχ Μαραγκουδάκη
Κέλλυ-Σαουάχ Μαραγκουδάκη
Είναι Δημοσιογράφος, πτυχιούχος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της στον τομέα της Βιοηθικής. Φέρει ιδιαίτερη προτίμηση στις αναλύσεις της κοινωνικοπολιτικής επικαιρότητας. Μοτό ζωής της: «Η γνώση είναι δύναμη».