24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕπαγγελματίας Gamer. Γίνεται;

Επαγγελματίας Gamer. Γίνεται;


Της Ρένας Δανατζή,

Το καλό με τη γενιά του Internet είναι ότι μπορεί να δουλέψει μέσα από αυτό, και μάλιστα να διεκδικήσει πολύ υψηλές απολαβές. Τα επαγγέλματα «νέας εποχής» είναι τόσα πολλά, που ίσως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε στους γονείς μας γι’ αυτά και να τους εξοικειώσουμε με την ιδέα ότι μπορείς να βγάλεις χρήματα από τον υπολογιστή του σπιτιού σου. Εάν, λοιπόν, θεωρείτε ότι οι αμέτρητες ώρες που περνάει ένα παιδί παίζοντας παιχνίδια στο pc είναι χάσιμο χρόνου, τότε ίσως και να κάνετε λάθος.

Το gaming είναι ένα ανερχόμενο επάγγελμα, το οποίο μάλιστα δέχεται τεράστια στήριξη από παγκόσμιους κολοσσούς της βιομηχανίας. Τα χρήματα που επενδύονται για το επαγγελματικό gaming είναι τόσα πολλά, ώστε η ιδέα να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με αυτόν τον χώρο γίνεται ολοένα και πιο ελκυστική. Το τεράστιο λάθος των περισσότερων ανθρώπων είναι πως θεωρούν το gaming κακιά συνήθεια, η οποία σε αποπροσανατολίζει από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις.

Όποιος θέλει να ενταχθεί στον χώρο του gaming, πρέπει πρώτα απ’ όλα να επενδύσει· χρόνο, χρήματα και φαιά ουσία. Χρόνο για να μάθει να παίζει επαγγελματικά, να αντιλαμβάνεται, δηλαδή, ένα παιχνίδι από μια διαφορετική σκοπιά, πιο προσεγμένη. Χρήμα, επειδή πρέπει να επενδύσει σε εξοπλισμό, ώστε το παιχνίδι να είναι ευκολότερο (ακριβό pc, καλή οθόνη, καρέκλα) και φυσικά, απίστευτες ώρες gaming όπου θα χάνει, θα ψάχνει να βρει την κατάλληλη ομάδα και θα προσπαθεί να φτιάξει το profile του ως ανταγωνιστικός gamer.

Μια καλή ομάδα, στο pro για παράδειγμα, μπορεί να συμμετέχει σε τουρνουά, από τα οποία θα κερδίζει σημαντικά χρηματικά έπαθλα και φυσικά, τον σεβασμό της gaming κοινότητας. Όσο μεγαλύτερο κοινό αποκτά μία ομάδα, τόσο πιο ελκυστική γίνεται για τους υποψήφιους χορηγούς. Είναι απλή λογική marketing. Με αυτόν τον τρόπο, οι gamers που «πουλάνε» σωστά την ομάδα τους, κερδίζουν μεγάλες χορηγίες από εταιρείες κι έτσι μπορούν να επενδύουν περισσότερα χρήματα στον εξοπλισμό τους, ώστε να γίνονται ακόμα καλύτεροι και να κερδίζουν σε ακόμα περισσότερους διαγωνισμούς.

Φυσικά, όταν μία ομάδα συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις, αυτό μεταφράζεται σε ταξίδια σε όλο σχεδόν τον πλανήτη. Γνωριμίες με ανθρώπους του χώρου, απίστευτος χρόνος προετοιμασίας και έπαθλα που πολλές φορές είναι ικανά να σου εξασφαλίσουν ένα σπίτι.

Βασική προϋπόθεση, βέβαια, για να γίνει κάποιος επαγγελματίας gamer είναι το ταλέντο. Πρέπει να έχει υψηλά επίπεδα αντίληψης και να δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για να διορθώσει τα λάθη του. Πρέπει να ρισκάρει επενδύοντας στο gaming, γνωρίζοντας ότι ίσως να μην τα καταφέρει.

Αν όμως το καλοσκεφτούμε, σε όλα τα επαγγέλματα πριν φτάσεις στην κορυφή, δεν πρέπει να κοπιάσεις;


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δανατζή
Ρένα Δανατζή
Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο νησί της καρδιάς της, την Κρήτη. Αρθρογραφεί από μικρή (πλέον και επαγγελματικά), γιατί είναι το μόνο πράγμα που την ηρεμεί και την ισορροπεί απόλυτα. Από εκείνην, θα διαβάσουμε απόψεις που περισσότερο νιώθει και λιγότερο σκέφτεται· διετέλεσε αρχισυντάκτρια των Κοινωνικών Θεμάτων του OffLine Post από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020.