16.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΚαλέ, πού πήγε το μυαλό σας;

Καλέ, πού πήγε το μυαλό σας;


Της Γιώτας Κοσκινά,

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος για την ίδρυση ενός νέου κόμματος από ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Νίκου Μιχαλολιάκου και υπόδικο, Ηλία Κασιδιάρη. Μια νέα πολιτική ευκαιρία φαίνεται να αναζητά ο ακροδεξιός πολιτικός, πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να βρίσκεται στην πολιτική σκηνή ακόμα και μετά τις διαφωνίες με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και την ακόλουθη απομάκρυνσή του από το κόμμα. Αυτή τη φορά ακολουθεί μία τακτική που κατά το παρελθόν έχουν ακολουθήσει πολλοί πολιτικοί, όταν διαφωνούσαν με τον αρχηγό του κόμματος, του οποίου ήταν μέλη και ίδρυαν ένα δικό τους κόμμα. Το ίδιο ακριβώς σκεπτικό ακολούθησε και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ιδρύοντας το κόμμα «Έλληνες ΓΤΠ».

Ένα όνομα το οποίο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις τις τελευταίες έξι μόλις ημέρες από την ανακοίνωσή του. Το κόμμα «Έλληνες» χωρίς την χαρακτηριστική προσθήκη «Γ.Τ.Π» έχει συσταθεί ήδη από το 2012, με τον δικηγόρο Δημήτρη Μιχάκη, εκπρόσωπο του κόμματος «Έλληνες», να αναφέρει ξεκάθαρη σκοπιμότητα και δόλο με αποτέλεσμα την σύγχυση των ψηφοφόρων ως προς τις θέσεις και την πολιτική των δύο κομμάτων. Αυτά με το πρώτο συνθετικό του ονόματος. Ως προς το δεύτερο συνθετικό έχουν δημιουργηθεί διάφορα ευτράπελα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με πολλούς νέους να σατιρίζουν, ακόμα και να βάζουν στοιχήματα. Δίνοντας στο νέο κόμμα τον τίτλο «Έλληνες Για την Πατρίδα» ή αλλιώς «Έλληνες ΓΤΠ», ο Ηλίας Κασιδιάρης, μας κάνει να απορούμε αν είναι κάποιους είδους αστείο. Δεν πρόκειται περί αστείου όμως, αλλά περί καθαρής αλήθειας και ίσως αφέλειας – ή και όχι- .

Την ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου κόμματος ο αρχηγός του επέλεξε να την κάνει μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, αναφέροντας: «ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα»!
Για μία ελεύθερη και ισχυρή Ελλάδα! Έμβλημά μας ο αιώνιος Έλλην που μάχεται για την ελευθερία!»

Τακτική ανακοίνωση δημιουργίας ενός πολιτικού κόμματος που έχουμε δει και κατά το πρόσφατο παρελθόν με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τον αρχηγό του, Πάνο Καμμένο, όπου κυριάρχησε στα social media από τη πρώτη μέρα ιδρύσεώς του. Εκτός από το παραπάνω tweet, ανέβηκε επίσης κι ένα νέο βίντεο στο επίσημο κανάλι του Ηλία Κασιδιάρη στο Youtube, το οποίο αφενός προβαίνει σε ένα μαζικό κάλεσμα εγγραφής νέων μελών και αφετέρου μας περιγράφει τις αδιαφοροποίητες πολιτικές θέσεις του νέου αυτού κόμματος από τη Χρυσή Αυγή. Θέσεις καθαρά ακροδεξιές με μικρές πινελιές από τον Λυκούργο, τον Πλάτωνα και τον Παλαμά.

Ακολουθεί απόσπασμα από τις θέσεις του κόμματος:

«Οι Ιδέες μας βαθιά ελληνικές, υψιπετείς και διαχρονικές. Συνταιριάζουν αιώνια διδάγματα από τους Νόμους του Λυκούργου και την Πολιτεία του Πλάτωνος μέχρι την σκέψη του Ίωνος Δραγούμη και τους στίχους του Κωστή Παλαμά. Όραμά μας μία μεγάλη, ελεύθερη και ισχυρή Ελλάδα. Ύψιστος σκοπός μας η επιβίωση του Ελληνισμού.»

Πέρα από την φημολογία περί του ονόματος τις τελευταίες μέρες, αναστάτωση έχει προκαλέσει το νεοσυσταθέν κόμμα από φήμη σύμφωνα με την οποία το κόμμα «Έλληνες ΓΤΠ» κάνει παράνομη χρήση δημοτικών γραφείων του Δήμου της Αθήνας, γεγονός που αμέσως κίνησε διαδικασίες ελέγχου, αναμένοντας τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες. Εκτός αυτών, αναμένουμε μέσα στο επόμενο διάστημα την δημοσιοποίηση των πρώτων στελεχών του νέου αυτού κόμματος. Φαίνεται λοιπόν, από τις λίγες ημέρες δημοσιοποίησης το νέο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, να κερδίζει έδαφος σε επικοινωνιακό επίπεδο, προκαλώντας τα σχόλια πολλών νέων ανθρώπων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Άραγε θα ακολουθήσει το ρητό «η δυσφήμηση είναι η καλύτερη διαφήμιση» ή θα είναι ένα κόμμα, το οποίο θα ακολουθήσει τους αστραπιαίους ρυθμούς με τους οποίους μπήκε στο πολιτικό σκηνικό της χώρας; 


Γιώτα Κοσκινά

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε το 2016 από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κατεύθυνση την Πολιτική Επιστήμη. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο μεταπτυχιακό με τίτλο «Πολιτική και Διαδίκτυο» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως επικοινωνιολόγος.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώτα Κοσκινά
Γιώτα Κοσκινά
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε το 2016 από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κατεύθυνση την Πολιτική Επιστήμη. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο μεταπτυχιακό με τίτλο «Πολιτική και Διαδίκτυο» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως επικοινωνιολόγος.