16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΠρωθυπουργός σε κάθε περίσταση

Πρωθυπουργός σε κάθε περίσταση


Της Γιώτας Κοσκινά,

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η χώρα μας έχει μπει σε μία νέα κανονικότητα, μετά από περίπου ενάμιση μήνα καραντίνας. Στην επιστροφή προς την κανονικότητα, είδαμε και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όπου επέλεξε τις επισκέψεις σε διάφορα μέρη εντός της περιφέρειας Αττικής, αλλά και ένα σύντομο ταξίδι στην συμπρωτεύουσα, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει ο ίδιος με τους πολίτες, να ακούσει τις απόψεις τους, να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς τους και φυσικά να τους συγχαρεί που κατάφεραν με την υπομονή τους και την ευσυνειδησία τους, να κάνουν λαμπρό παράδειγμα για την υπόλοιπη Ευρώπη, την Ελλάδα. Κατάφεραν να κρατήσουν την καμπύλη της μεταδοτικότητας του νέου κορωνοϊού χαμηλά με μικρό ποσοστό θνησιμότητας και λίγα κρούσματα εν συγκρίσει με τις όμοιες χώρες πληθυσμιακά με εμάς.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να επιλέγει να βρίσκεται πίσω από το μεγάλο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, επιλέγει να βρίσκεται στο δρόμο, στις καφετέριες, στις αγορές, δίπλα στους πολίτες. Από την αρχή της θητείας του πριν από περίπου δέκα μήνες ξεκίνησε τις περιοδείες τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Βρισκόταν κοντά σε κάθε περιοχή που είχε κάποια έκτακτη ανάγκη, όπως επέβαλε και σε όλους του τους αρμόδιους Υπουργούς και συντονιστές των δράσεων. Το Φεβρουάριο εν μέσω της μεταναστευτικής κρίσης με τη γείτονα χώρα Τουρκία, επέλεξε να βρίσκεται ο ίδιος κοντά στους συνοριοφύλακες, κοντά στους στρατιωτικούς και τους φαντάρους που με σθένος ανταποκρίθηκαν στις εντολές του Υπουργείο και της Κυβέρνησης και κατάφεραν να βγουν νικητές. Κατάφεραν να εμποδίσουν την Τουρκία να περάσει παράνομα μετανάστες στην Ελλάδα. Φύλαξαν με περίσσια προσοχή τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, πράγμα που παραδέχθηκε στην επίσκεψή του τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όσο και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρέθηκε για πρώτη φορά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Εν μέσω της πανδημίας στεκόταν αρωγός και εμψυχωτής στο πλευρό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας επιλέγοντας τις τηλεδιασκέψεις ως μέσο άμεσης επικοινωνίας μαζί τους. Βρισκόταν δίπλα στους πραγματικούς ήρωες αυτής της πολύτιμης και ιερής μάχης για τη χώρα μας. Ταυτόχρονα μέλημά του ήταν να ενημερώνει ο ίδιος τους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, αλλά και για τα μέτρα που έπρεπε να λάβει η πολιτεία, τους λόγους που μας οδηγούσαν σε περιορισμό της κυκλοφορίας, αλλά και την οικονομική στήριξη που παρείχε το κράτος σε μία σειρά από ωφελούμενους. Και ενώ οι μέρες περνούσαν και η κανονικότητα φάνηκε δηλά-δηλά να επανέρχεται στην κοινωνία με υπευθυνότητα και σεβασμό στις οδηγίες των ειδικών, με την σταδιακή άρση των μέτρων, είδαμε τον Πρωθυπουργό να επιλέγει τόσο τον σύντομο –αιφνιδιαστικό- περίπατό του στην Ερμού, συνομιλώντας με τους καταστηματάρχες για τα νέα μέτρα που πρέπει στο εξής να ακολουθήσουν, αλλά και για την σταδιακή επαναφορά του αγοραστικού κοινού εντός των καταστημάτων.

Έπειτα από λίγες ημέρες, φτάνοντας πλέον στο τέταρτο στάδιο επαναλειτουργίας των υπηρεσιών του κράτους, ανοίγοντας και τα καταστήματα εστίασης, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να βρίσκεται στην αγορά του Πειραιά, και πιο συγκεκριμένα στο Πασαλιμάνι, όπου είχε την ευκαιρία να  συνομιλήσει με τους πολίτες που επέλεξαν να απολαύσουν τον καφέ τους, αλλά και με πλήθος καταστηματαρχών εστίασης. Την αμέσως επόμενη ημέρα είδαμε τον Πρωθυπουργό σε ένα ταξίδι αστραπή στη συμπρωτεύουσα, επιλέγοντας να επισκεφθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο (ΑΧΕΠΑ) με σκοπό να συγχαρεί για την προσπάθεια και το έργο τους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ενώ δεν παρέλειψε να επισκεφθεί αρμόδιους φορείς για τα επικείμενα έργα στην Θεσσαλονίκη και να μιλήσει τόσο για τον προγραμματισμό τους, όσο και για την πρόοδό τους τους τελευταίους μήνες.

Φαίνεται λοιπόν, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει τη αλληλεπίδραση με τους πολίτες. Είναι ένας Πρωθυπουργός όπου θέλει να βρίσκεται ο ίδιος μέσα στην καθημερινότητα των πολιτών, όποια έκφανση και αν αυτή παίρνει, λόγω συνθηκών. Από την πρώτη μέρα Πρωθυπουργίας του μέχρι και σήμερα, αποδεικνύει ότι δεν είναι Πρωθυπουργός μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά είναι Πρωθυπουργός σε κάθε δρόμο, σε κάθε πλατεία και για κάθε πολίτη.


Γιώτα Κοσκινά

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε το 2016 από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κατεύθυνση την Πολιτική Επιστήμη. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο μεταπτυχιακό με τίτλο «Πολιτική και Διαδίκτυο» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως επικοινωνιολόγος.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώτα Κοσκινά
Γιώτα Κοσκινά
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε το 2016 από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κατεύθυνση την Πολιτική Επιστήμη. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο μεταπτυχιακό με τίτλο «Πολιτική και Διαδίκτυο» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως επικοινωνιολόγος.