23.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΡοδόλφος Βαλεντίνο: Ο «Λατίνος εραστής» που ακόμα στοιχειώνει το Hollywood (Γ΄ Μέρος)

Ροδόλφος Βαλεντίνο: Ο «Λατίνος εραστής» που ακόμα στοιχειώνει το Hollywood (Γ΄ Μέρος)


Της Αιμηλίας Μπέλμπα,

Το τελευταίο μέρος της ιστορίας του Λατίνου εραστή που κατάφερε να συνεπάρει το Hollywood μέσω της σύντομης πορείας του και να επηρεάσει σημαντικά τον κινηματογράφο. Μπορείτε να διαβάσετε το Α’ Μέρος  και το Β’ Μέρος της ιστορίας του και έπειτα να συνεχίσετε.

Η γυναίκα με τα μαύρα και το πολυάσχολο φάντασμα

Ο Βαλεντίνο τελικά θάφτηκε σε δανεικό τάφο. Έχοντας αρκετά οικονομικά προβλήματα, το που θα ταφεί ο μεγάλος σταρ ήταν ένα σημαντικό θέμα. Η φίλη του Βαλεντίνο, Τζουν Μάθις, του παραχώρησε την κρύπτη στο νεκροταφείο «Hollywood Forever», την οποία είχε αγοράσει για τον άντρα της, τον οποίο χώρισε στη συνέχεια. Τον επόμενο χρόνο, πέθανε και η ίδια και θάφτηκε στην κρύπτη ακριβώς δίπλα του. Κάτι αρκετά γλυκό, αν σκεφτεί κανείς πως οι δυο τους ήταν πολύ καλοί φίλοι και εκείνη του έδωσε τον πρώτο του μεγάλο ρόλο στο «The Four Horsemen of the Apocalypse». Ο Βαλεντίνο είναι ακόμα και σήμερα σε αυτή την κρύπτη και δέχεται συχνές επισκέψεις από θαυμαστές. Μάλιστα, κάθε χρόνο γίνεται ένα τιμητικό μνημόσυνο για εκείνον στις 23 Αυγούστου και είναι το μακροβιότερο μνημόσυνο αυτού του ξεχωριστού θεσμού. Κάποιοι λένε πως έχουν δει το φάντασμα του Βαλεντίνου να τριγυρνά στο νεκροταφείο και κάποιοι άλλοι, πως ο Βαλεντίνο ψάχνει το καταραμένο δαχτυλίδι ακόμα, για να το καταστρέψει και έτσι, η ψυχή του δεν μπορεί να ηρεμήσει.

Πάντως, εκτός από τους θαυμαστές του, τον τάφο του Βαλεντίνο επισκέπτεται εδώ και χρόνια «η γυναίκα με το μαύρα». Πρόκειται για μια γυναίκα με ένα μακρύ μαύρο πέπλο, που σκεπάζει το πρόσωπό της και αφήνει ένα τριαντάφυλλο στον τάφο του κάθε χρόνο κοντά στην επέτειο του θανάτου του. Αρχικά, ήταν ένα διαφημιστικό τρικ, αλλά πλέον έχει γίνει θεσμός και ανά τις δεκαετίες αναλαμβάνει μια καινούρια γυναίκα τον ρόλο της «γυναίκας με τα μαύρα» και αν βρεθεί κάποιος στο ετήσιο μνημόσυνό του, θα τη δει.

Όπως σας γράψαμε και πιο πάνω, ο Βαλεντίνο είναι εξαιρετικά πολυάσχολος σαν φάντασμα και υπάρχουν πάρα πολλές μαρτυρίες από ανθρώπους, που υποστηρίζουν ότι τον έχουν δει σε διάφορα μέρη της Νότιας Καλιφόρνιας. Πρώτο και καλύτερο είναι φυσικά του σπίτι του, το ιστορικό «Falcon Lair», στο οποίο ο επιστάτης έστηνε σεανς και τουρ φαντασμάτων επί πληρωμή. Όλο αυτό ήταν ναι μεν ψεύτικο, αλλά αρκετοί όντως έβλεπαν τον Βαλεντίνο. Πολλές φορές μάλιστα, πόρτες ανοιγόκλειναν και τα σκυλιά δεν γάβγιζαν, σαν να αναγνώριζαν την παρουσία του αφεντικού τους. Περαστικοί λένε πως έχουν δει το φάντασμα του Βαλεντίνο να κοιτά από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου και γενικά επισκέπτες τον έχουν δει στους διαδρόμους, στις κρεβατοκάμαρες και στους στάβλους. Αν σκεφτεί κανείς πόσο πολύ αγαπούσε ο μακαρίτης τα άλογά του βέβαια, είναι σίγουρο ότι θα εμφανιζόταν στους στάβλους. Ένας από τους εργάτες των στάβλων λέγεται ότι παραιτήθηκε, όταν είδε μια μέρα το φάντασμα του Βαλεντίνου να χαϊδεύει ένα από τα άλογα. Όμως, ο σταύλος φέρεται, πως στοιχειώνεται και από το φάντασμα κάποιου αλόγου.

Ο Βαλεντίνο φαίνεται επίσης πως στοιχειώνει ένα δεύτερο σπίτι, που είχε στο Λος Άντζελες, την εξοχική του κατοικία στο Όξναρντ της Καλιφόρνια και πως ακόμα εμφανίστηκε στο σπίτι της Μάθις αμέσως μετά τον θάνατο του. Θα σας ξαναθυμήσουμε, ότι ο Βαλεντίνο στοιχειώνει το «Hollywood Forever» και σεκιούριτι λένε, πως τον έχουν δει σε διάφορα μέρη του «Paramount studio», οι εγκαταστάσεις του οποίου είναι δίπλα από το νεκροταφείο. Ακόμα, ο Βαλεντίνο δεν ξέχασε τα παλιά του στέκια και επισκέπτεται ένα κτίριο με διαμερίσματα, που στη θέση του οποίου την δεκαετία του 1920 υπήρχε ένα κλαμπ, στο οποίο σύχναζε. Το 1989 μια εικοσιοκτάχρονη ηθοποιός, που έμενε σε ένα διαμέρισμα του κτιρίου είπε πως ένα βράδυ, ενώ κοιμόταν ένιωσε κάποιον να κάθεται στο κρεβάτι της και όταν άνοιξε τα μάτια της είδε τον Βαλεντίνο δίπλα της. Και άλλοι ένοικοι επίσης, λένε πως κατά καιρούς έχουν δει τον Βαλεντίνο να κάνει βόλτες στους διαδρόμους και να ξαπλώνει στα κρεβάτια. Το φάντασμα του Βαλεντίνο επίσης στοιχειώνει το ξενοδοχείο «Knickerbocker» και την παραλία Will Rogers, στην οποία τον έχουν δει να κάνει βόλτες με το άλογό του, εκείνο που στοιχειώνει και τους στάβλους.

Επίσης, το φάντασμά του συχνάζει και στα αγαπημένα του ξενοδοχεία, το «Santa Maria Inn», όπου στοιχειώνει το δωμάτιο 210, αν και το 221 έχει ένα αστέρι προς τιμήν του στην πόρτα και το παλιό «Hollywood Hotel», πριν το κατεδαφίσουν, όπου εκεί βρισκόταν στο δωμάτιο 264 και οι φήμες λένε, πως αν κοιμόσουν σε αυτό το δωμάτιο θα εμφανιζόταν δίπλα από το κρεβάτι σου και σου έδινε ένα φιλί. Βίλες, ξενοδοχείο, παραλίες και στάβλοι, οπότε τι λείπει από το πρόγραμμα του φαντάσματος του Βαλεντίνο; Ένα εστιατόριο φυσικά.

Ο Βαλεντίνο, πιστός και μετά θάνατον στις παλιές του συνήθειες συχνάζει στις τουαλέτες του αγαπημένου του εστιατορίου «Musso and Frank Grill». Για την ιστορία, συνήθιζε εν ζωή να κάνει μέχρι εκεί βόλτα και τα άλογά του. Γυναίκες λένε, πως βλέπουν έναν άντρα με κουστούμι στις τουαλέτες δίπλα στην πόρτα να τους χαμογελά και να εξαφανίζεται. Ο Βαλεντίνο ακόμα συχνάζει στο μοναστήρι «San Fernando», το ξενοδοχείο «Alexandria», το ξενοδοχείο «Roosevelt» και το καφέ «Montmartre».

Εκτός από τον Βαλεντίνο και το άλογό του, ένα ακόμα κατοικίδιο του στοιχειώνει το Λος Άντζελες και αυτό είναι ο αγαπημένος σκύλος του Καμπάρ, που λέγεται ότι τρέχει ανέμελος στο κοιμητήριο ζώων και γλείφει τα χέρια των περαστικών. Μια από τις ιστορίες που κυκλοφορούν για την πραγματική τύχη του σκύλου, που ο Βαλεντίνο λάτρευε, είναι πως τη μέρα του θανάτου του, ο Καμπάρ άρχισε να κλαίει και μαζί του το ίδιο έκαναν και όλα τα υπόλοιπα σκυλιά, που είχε στο «Falcon Lair». Ο Καμπάρ το έσκασε εν τέλει και αγνοούταν για πολλούς μήνες. Γύρισε σχεδόν πεθαμένος από την αναζήτησή του για το αφεντικό του.


Αιμηλία Μπέλμπα

Γεννήθηκε το μεσημέρι ενός Νοέμβρη. Τώρα ποιανού ακριβώς Νοέμβρη, αυτό δεν πρόκειται να σας το πει. Έχει τελειώσει μια Σχολή Δημοσιογραφίας και έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος σε site, κειμενογράφος και έχουν εκδοθεί δυο βιβλία της, εκ των οποίων το ένα στα αγγλικά.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Κουλουβάκης
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.