19.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδια6 ιδανικά σημεία για φωτογραφία στην Ευρώπη

6 ιδανικά σημεία για φωτογραφία στην Ευρώπη


Του Βασίλειου-Πέτρου Αγροκώστα,

Erasmusbrug (Ρότερνταμ – Ολλανδία)

Το αρχιτεκτονικό αυτό αριστούργημα μήκους 800 μέτρων ενώνει το βόρειο με το νότιο τμήμα της πόλης του Ρότερνταμ, καθώς περνάει πάνω από τον ποταμό Maas. Οι πυλώνες της γέφυρας σχηματίζουν έναν κύκνο, το οποίο είναι και το προσωνύμιό της. Από εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει την θέα στον ποταμό με πλοιάρια να πηγαινοέρχονται συνεχώς αλλά και να γνωρίσει κάποιες συνοικίες της όμορφης αυτής πόλης.

Το Μεγάλο Κανάλι (Βενετία – Ιταλία)

Χωρίζει την πόλη της Βενετίας στα δύο. Κατά μήκος του ορθώνονται τα Βενετσιάνικα παλάτια, όπως τα Cada Mosto, Palaco Corner-Spinelli και το Palaco Grimani di San Luca, τα οποία σαγηνεύουν με την αρχιτεκτονική τους. Ακόμα, μπορεί κανείς να απολαύσει μια βόλτα με γόνδολα που σίγουρα θα του μείνει αξέχαστη και θα τον βοηθήσει να γνωρίσει τα αξιοθέατα της πόλης και να γίνει μέρος του μύθου τους.

Barceloneta (Βαρκελώνη – Ισπανία)

Αποτελεί την παραλιακή της πρωτεύουσας της Καταλονίας. Ο συνδυασμός της αστραφτερής αμμουδιάς, των σέρφερ, των παραθεριστών που κάνουν μπάνιο, των πολυτελών γιοτ που την κατακλύζουν και του κόσμου που κάνει την βόλτα του στον πεζόδρομο αποτελούν το εχέγγυο για ανεπανάληπτες εμπειρίες και αφήνει υποσχέσεις για μοναδικές φωτογραφίες, κυρίως την ώρα που δύει ο ήλιος.

Brandenburger Tor (Βερολίνο – Γερμανία)

Με μήκος 65,5 μέτρα και 28 μέτρα ύψος η μνημειώδης αυτή πύλη, το σχέδιο της οποίας βασίστηκε στα προπύλαια της ακρόπολης των Αθηνών, ξεχωρίζει για της διακοσμήσεις της που αναπαριστούν σκηνές από την ελληνική μυθολογία και κυρίως το τετράτροχο άρμα της νίκης που οδηγείται από τη θεά της ειρήνης στην κορυφή της.

Κόκκινη πλατεία (Μόσχα – Ρωσία)

Ξεχωρίζει για τα απαράμιλλης ομορφιάς και σημασίας για την παγκόσμια ιστορία μνημεία που βρίσκονται εντός ή γύρω από αυτή. Το πρώτο επιβλητικό μνημείο είναι ο ναός του Αγίου Βασιλείου που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική με τους τρούλους που θυμίζουν φλόγες που ξεπηδούν και τα χρώματά του. Ακριβώς απέναντι από τον ναό αυτό βρίσκεται το Ιστορικό Μουσείο της Μόσχας με τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα του. Μέσα στην πλατεία βρίσκεται το Μαυσωλείο του Λένιν, όπου φυλάσσεται το βαλσαμωμένο σώμα του ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης.

Πύργος του Άιφελ (Παρίσι – Γαλλία)

Το εντυπωσιακό αυτό οικοδόμημα ξεχωρίζει τόσο για την αρχιτεκτονική του όσο και για την επιβλητικότητα του. Από το γυάλινο πάτωμα του δημοφιλέστερου αξιοθέατου της πόλης του φωτός μπορεί κανείς να απολαύσει την φανταστική θέα 57 μέτρα πάνω από τη γη, ενώ από τον δεύτερο όροφο σίγουρα ο επισκέπτης θα μαγευτεί από την πανοραμική θέα της πόλης, τις γωνιές της οποίας μπορεί να εξερευνήσει με το μικρό τηλεσκόπιο που υπάρχει εκεί. Για τους πιο τολμηρούς αξίζει να επισκεφτούν και τον τρίτο όροφο, όπου η θέα κόβει πραγματικά την ανάσα.


Βασίλειος-Πέτρος Αγροκώστας

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1999 και ήρθε στην Αθήνα το 2017 για τις προπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ, τις οποίες και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Είναι κάτοχος πτυχίου Proficency στα αγγλικά και Β2 στα γερμανικά. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό και τη φωτογραφία και του αρέσουν πολύ τα ταξίδια, το θέατρο και οι συναυλίες. Επιπλέον, το 2016 συμμετείχε με το λύκειο σε ένα συνέδριο για τα δικαιώματα του παιδιού στην Τεργέστη της Ιταλίας.

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Κουλουβάκης
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.