19.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΡοδόλφος Βαλεντίνο: Ο «Λατίνος εραστής» που ακόμα στοιχειώνει το Hollywood (Β΄ Μέρος)

Ροδόλφος Βαλεντίνο: Ο «Λατίνος εραστής» που ακόμα στοιχειώνει το Hollywood (Β΄ Μέρος)


Της Αιμηλίας Μπέλμπα,

Η συνέχεια της ιστορίας του Λατίνου εραστή που κατάφερε να συνεπάρει το Hollywood μέσω της σύντομης πορείας του και να επηρεάσει σημαντικά τον κινηματογράφο. Μπορείτε να διαβάσετε το Α’ Μέρος  της ιστορίας του και έπειτα να συνεχίσετε.

Το ιστορικό Falcon Lair, η κατάρα του σεξαπίλ και το καταραμένο δαχτυλίδι

Ο Βαλεντίνο ήταν ιδιοκτήτης του τεράστιου κτήματος “Falcon Lair”, το οποίο διακόσμησε η Ράμποβα, αλλά εν τέλει εκείνη έμεινε πολύ λίγο εκεί. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη έκταση, που εκτός από το σπίτι είχε και στάβλους, οι οποίοι συνόρευαν τότε και ίσως ακόμα και σήμερα με την έκταση, που μετά από δεκαετίες θα ήταν το σπίτι του Ρομάν Πολάνσκι και της Σάρον Τέιτ και στο οποίο η νεαρή ηθοποιός θα δολοφονούταν από την συμμορία του Τσαρλς Μάνσον. Το “Falcon Lair” ήταν γεμάτο αντίκες και πολύτιμα αντικείμενα και ο Βαλεντίνο συνέχιζε να μένει εκεί μετά το διαζύγιο του και να κάνει πάρτι. Μάλιστα φαίνεται πως αγαπούσε τόσο πολύ αυτό το σπίτι, που και μετά το θάνατο του αρνιόταν να φύγει και παρέμενε εκεί ως φάντασμα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες αρκετών ανθρώπων, που έμειναν εκεί κατά καιρούς.

Αν και ο Βαλεντίνο ήταν ιδιαίτερα συμπαθής στις γυναίκες, οι άντρες δεν τον έβλεπαν με πολύ καλό μάτι. Αρκετές φορές εμφανίζονταν άρθρα σε εφημερίδες που αμφισβητούσαν τον ανδρισμό του, άφηναν υπόνοιες για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και ακόμα τον κατηγορούσαν ότι «θηλυκοποιεί» τους Αμερικάνους άντρες, κάτι που τον εκνεύριζε ιδιαίτερα. Μάλιστα είχε προκαλέσει σε έναν αγώνα μποξ τον ανώνυμο αρθρογράφο εντός τέτοιο άρθρου, που δημοσιεύτηκε στην Chicago Tribune, αλλά τελικά την πρόκληση δέχτηκε ο αρθρογράφος στα θέματα του μποξ της New York Evening Journal, Φρανκ Ο’ Νιλ, ο οποίος έχασε από τον Βαλεντίνο, που ήταν σε κορυφαία φυσική κατάσταση.

Μετά από πολλές δυσκολίες και σκαμπανεβάσματα, εκεί που θα έλεγε κανείς πως τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα για εκείνον, ο Βαλεντίνο στις 15 Αυγούστου του 1926 κατέρρευσε μέσα στο ξενοδοχείο “Ambassador” στο Μανχάταν. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και η πρώτη διάγνωση ήταν σκωληκοειδίτιδα και έλκος. Όμως οι γιατροί άργησαν να τον βάλουν στο χειρουργείο. Κανείς δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο να χειρουργήσει τον Ροδόλφο Βαλεντίνο. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε και αρχικά οι γιατροί ήταν αισιόδοξοι αλλά η κατάσταση του στη συνέχεια έγινε χειρότερη και τελικά στις 23 Αυγούστου σε ηλικία 31 ετών ο πρώτος γόης του Χόλιγουντ πέθανε. Η κατάσταση που τον σκότωσε, δηλαδή ένα έλκος που μοιάζει με σκωληκοειδίτιδα, είναι σήμερα γνωστή ως το «Σύνδρομο του Βαλεντίνο».

Εκατό χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για την κηδεία του Βαλεντίνο με ισχυρή την παρουσία της αστυνομίας, ξέσπασαν ολοήμερες συμπλοκές, καταγράφηκαν αυτοκτονίες γυναικών και έσπασαν παράθυρα στον Οίκο Τελετών που βρισκόταν το πτώμα του. Το Γραφείο Τελετών προσέλαβε τέσσερις ηθοποιούς για να δημιουργήσουν μια τιμητική φρουρά, τα έξοδα των οποίων φέρεται πως κάλυψε ο Μπενίτο Μουσολίνι. Αρκετές εφημερίδες εκείνη τη μέρα έγραψαν ότι το πτώμα που είδαν όλοι στην κηδεία δεν ήταν του Βαλεντίνο, αλλά ήταν ένα κέρινο ομοίωμα, διότι το πραγματικό πτώμα του Βαλεντίνο ήταν σε τόσο κακή κατάσταση που δεν μπορούσαν να το παρουσιάσουν.

Ο Βαλεντίνο, τη μέρα που κατέρρευσε, φορούσε ένα δαχτυλίδι, το οποίο έχει τη φήμη πως ήταν καταραμένο. Αυτό λέγεται πως το είπε και ο ίδιος ο μαγαζάτορας στον Βαλεντίνο, όταν πήγε να το αγοράσει αλλά εκείνος το πήρε παρ’ όλα αυτά. Το δαχτυλίδι μετά άλλαξε αρκετά χέρια και προκάλεσε θανάτους, αρρώστιες και επαγγελματικές αποτυχίες σε όλους τους ιδιοκτήτες του. Πλέον το δαχτυλίδι βρίσκεται σε μια θυρίδα σε μια τράπεζα στο Λος Άντζελες και έχει επιβιώσει μια φωτιά και αρκετές απόπειρες ληστειών.


Αιμηλία Μπέλμπα

Γεννήθηκε το μεσημέρι ενός Νοέμβρη. Τώρα ποιανού ακριβώς Νοέμβρη, αυτό δεν πρόκειται να σας το πει. Έχει τελειώσει μια Σχολή Δημοσιογραφίας και έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος σε site, κειμενογράφος και έχουν εκδοθεί δυο βιβλία της, εκ των οποίων το ένα στα αγγλικά.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Κουλουβάκης
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.