22.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχική#Cocooning_TimeΤην Ημέρα Που Εκτιμήσαμε Τα App Γυμναστικής

Την Ημέρα Που Εκτιμήσαμε Τα App Γυμναστικής


Του Ραφαήλ Νικόλαου Μπελενιώτη,

Σιγά σιγά κάποια μέτρα αίρονται. Σταδιακά θα μπορέσουμε να πάμε εκ νέου για το πολυπόθητο κούρεμα, θα μπορέσουμε να σουλατσάρουμε -σύντομα και με προσοχή- σε μερικά από τα μικρά μαγαζιά που θα ανοίξουν σταδιακά. Ας μη γελιόμαστε, όμως, αυτό πόρρω απέχει από την οποιαδήποτε ομαλότητα, ή σε κάτι τέλος πάντων που να προσιδιάζει σε μια επιστροφή στην κανονικότητα.

Από τις τελευταίες ασχολίες μας που θα δουν μια κάποια επιστροφή, είναι σίγουρα οι κλειστοί χώροι μαζικής εκγύμνασης. Τα γυμναστήρια, τα οποία για άλλους είναι ένα πάθος και για άλλους είναι ένας χώρος απλής εκτόνωσης, θα είναι σίγουρα από τα τελευταία που θα δουν το φως της εξόδου. Ως επικίνδυνες εστίες διασποράς του ιού, ήταν από τα πρώτα που έκλεισαν. Έτσι πολλοί στραφήκαμε σε μια μόδα των καιρών που σύντομα έγινε αναγκαιότητα: τα app γυμναστικής! Τα smartphone έγιναν ο προσωπικός μας γυμναστής. Η ημέρα που έκλεισαν τα γυμναστήρια ήταν η ημέρα που εκτιμήσαμε τα App ατομικής εκγύμνασης.

Ας δούμε παρακάτω μερικά App που εκτιμήσαμε και που ξεχώρισαν την περίοδο του #Μένουμε_Στο_Σπίτι, δείγματα της δυναμικής βιομηχανίας «έξυπνης» εκγύμνασης.

  • Sworkit

Mέσα από αυτήν την εφαρμογή μπορείτε μόνοι σας να ρυθμίσετε την ένταση και τη μορφή του προγράμματος εκγύμνασης που θέλετε να ακολουθήσετε. Έχει αερόβιο, δυναμικό, γιόγκα ακόμα και stretching και μαζί με βίντεο και την κατάλληλη καθοδήγηση των ειδικών, αργά ή γρήγορα θα μπείτε σε ένα πρόγραμμα και θα δείτε τις πρώτες αλλαγές στο σώμα σας.

  • Nike Rud Club

Αποκλειστικά για όσους αγαπάνε το τρέξιμο! Είτε χαλαρό, είτε έντονο, είτε γρήγορο βάδην, είτε mode πρωταθλητή, είναι όλα διαθέσιμα για εσάς. Ακόμα περισσότερο μπορείτε να δομήσετε τη δική σας εβδομαδιαία πρόκληση και να τις συνοδεύσετε με εβδομαδιαία playlists μουσικής, μέσα από το Spotify.

  • FitBod

Γι’ αυτούς που αρέσκονται να σηκώνουν βάρη! Το App με τη δική του μνήμη, που αποθηκεύει την πρόοδο που θα κάνετε. Προσαρμόζει και προτείνει μέσω των προηγούμενων workout σας, τη διάθεσή σας, τους στόχους σας και τα διαθέσιμα εργαλεία γυμναστικής που έχετε. Ακόμα καλύτερα σας καθοδηγεί πώς ακριβώς να φέρετε σε πέρας τις ασκήσεις, ακριβώς όπως θα το έκανε ένας προσωπικός σύμβουλος εκγύμνασης.

  • Asana Rebel

Αν σας αρέσει η μακρόχρονη παράδοση της Γιόγκα και παράλληλα σας αρέσει και η εκγύμναση που προσφέρουν οι ασκήσεις στο σώμα σας, αν λατρεύετε την ισορροπία, την ψυχική και σωματική ηρεμία που προσφέρει, τότε δεν έχετε παρά να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο tablet ή στο smartphone σας. Για όσους ακόμα επιθυμούν κάτι πιο έντονο αλλά μέσα στα παραπάνω πλαίσια, μπορούνε να επιλέξουν μια επιλογή όπως οι σανίδες, mountain climbers και burpees.

Αργά ή γρήγορα ο ιός θα υποχωρήσει και θα κληθούμε να γυρίσουμε πίσω στις καθημερινές συνήθειές μας. Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν πως κάποια από τα μέτρα προφύλαξης της ατομικής μας υγιεινής, όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών ή η χρήση της μάσκας, ήρθαν για να μείνουν! Αν, όντως, η επόμενη μέρα δε θα μοιάζει σε τίποτα με την προ-covid19 εποχή αναφορικά με τις κινήσεις μας και τον φόβο για την υγεία μας, άλλο τόσο σίγουρα θα θυμόμαστε την περίοδο της καραντίνας και του εγκλεισμού στο σπίτι, ως μια ημέρα που εκτιμήσαμε την αξία των έξυπνων App γυμναστικής. Ίσως να μην τα εγκαταλείψουμε ακόμα και μετά την πλήρη άρση όλων των μέτρων!


Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην Ιστορία. Αρέσκεται στο να αποκωδικοποιεί την τρέχουσα επικαιρότητα μέσω της αρθρογραφίας.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία.