20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαLos Angeles, CA: το αγαπημένο μου μέρος στον κόσμο

Los Angeles, CA: το αγαπημένο μου μέρος στον κόσμο


Της Σαμπίν Καμχή,

Μετά την καραντίνα, όλοι νομίζω έχουμε στη λίστα μας ένα μέρος που θα θέλαμε να επισκεφτούμε, είτε αυτό είναι στην όμορφη χώρα μας, είτε στο εξωτερικό. Η πανδημία της νόσου του κορωνοϊού με ανάγκασε να φύγω νωρίτερα από την πόλη στην οποία δούλευα για 6 μήνες και την πόλη την οποία ερωτεύτηκα τρελά: το Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια. Το αγαπημένο μου μέρος στον κόσμο.

Με μεσογειακό κλίμα, σχεδόν κάθε πρωινό ήταν ζεστό με ηλιοφάνεια, κάτι που έκανε το καθημερινό 20λεπτο περπάτημα στη δουλειά πολύ ευχάριστο. To Hollywood, η περιοχή στην οποία έμενα και δούλευα, είναι από τις πιο γνωστές της πόλης. Το συναρπαστικό Walk of Fame στην Hollywood Boulevard, το Θέατρο Dolby όπου παρουσιάζονται κάθε χρόνο τα Oscars, το Κινέζικο Θέατρο Γκράουμαν, το El Capitan, η πινακίδα του Χόλυγουντ, το Παρατηρητήριο Griffith είναι κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην περιοχή μου τα οποία επισκέφτηκα. Από τις αγαπημένες μου στιγμές ήταν, όταν ένα Κυριακάτικο πρωινό τον περασμένο Νοέμβριο πήγαμε για βόλτα σε ένα από τα πιο δημοφιλή μονοπάτια στο Λος Άντζελες, το Runyon Canyon. Είναι ένα ιδανικό μέρος για να παίξετε με σκύλους, να πετύχετε διάσημους και να τραβήξετε μερικές φανταστικές φωτογραφίες της πόλης από ψηλά.

Αφού αναφέραμε και διάσημους, όποιος επισκεφτεί το LA πρέπει να κλείσει εισιτήρια σε κάποιο talk show, όπως του Jimmy Kimmel Live!, ή της Ellen DeGeneres. Αυτή είναι μία ευκαιρία να δεις την παραγωγή από κοντά, που είναι σαφώς πολύ διαφορετική από την προβολή των επεισοδίων στον υπολογιστή ή την τηλεόραση. Επίσης, αφού είστε στην «πρωτεύουσα» του κινηματογράφου, σίγουρα αξίζει να κάνετε μια περιήγηση σε στούντιο, όπως αυτό του Warner Bros όπου θα έχετε την ευκαιρία να καθίσετε στο θρυλικό καναπέ των “Friends”, αλλά και να δείτε με τα ίδια σας τα μάτια κάποια σετ παραγωγής ταινιών ή τηλεοπτικών εκπομπών που γυρίζονται στο συγκεκριμένο studio σήμερα.

Η παραλία της Santa Monica, το Venice Beach και το Malibu είναι η καρδιά της καλιφορνέζικης ψυχής. Σε απόσταση 30’ περίπου από το κέντρο, η Santa Monica είναι από τις πιο πολυσύχναστες και πολυφωτογραφημένες παραλίες. Ποδήλατα, πατίνια, υπαίθρια γυμναστήρια, δεκάδες μαγαζάκια, οι surfers που δαμάζουν τα εντυπωσιακά κύματα, θα τα βρεις όλα στην παραλία αυτή. Το Pacific Coast Highway, είναι ο πιο εικονικός δρόμος στην Καλιφόρνια, ο οποίος σε 40’ θα σε βγάλει από τη Santa Monica στο διάσημο Malibu, με τα χαρακτηριστικά σπίτια πάνω στον ωκεανό που όλοι ζηλεύουμε.

Οι φοίνικες είναι ένα επίσης, χαρακτηριστικό στοιχείο της «πόλης των αγγέλων». Θα σε καλωσορίσουν έξω από το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, βρίσκονται σε πολλούς δρόμους, όπως το διάσημο Rodeo Drive στο Beverly Hills και προστατεύουν τον Ειρηνικό. Συμβολίζουν το κέντρο της παγκόσμιας βιομηχανίας ψυχαγωγίας και αποτελούν το φόντο για αμέτρητες ταινίες, αφίσες και μουσικά βίντεο. Οι φοίνικες είναι ένας παραστατικός τρόπος, για να σου υπενθυμίσουν: αυτό είναι το Λος Άντζελες.

Σε αυτές τις δύσκολες μέρες με βοηθάει να σκέφτομαι τα ατελείωτα χιλιόμετρα λευκής αμμουδιάς, τον ήχο των κυμάτων να σπάνε στην παραλία, τις πατούσες μου να βουλιάζουν στην άμμο. Εύχομαι όλοι να έχουν κάποιο μέρος στο μυαλό τους και να καταφέρουν να το επισκεφτούν.


Σαμπίν Καμχή

Είναι γεννημένη το 1998 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη και πλέον ζει και σπουδάζει στο Λονδίνο, στο Τμήμα Business and Management του University Of Reading. Αρθρογραφεί για το περιβάλλον στην κατηγορία του Ελεύθερου του OffLine Post.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Κουλουβάκης
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.