21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΠροτάσειςΣκιάθος: το νησί για όλες τις ηλικίες

Σκιάθος: το νησί για όλες τις ηλικίες


Της Αγγελικής Κουτουφά,

Ένας προορισμός που χαρακτηρίζεται ως η «κοσμοπολίτισσα» των Σποράδων. Μπορείς να το επισκεφθείς με την οικογένεια σου, την παρέα σου ακόμα και με το άλλο σου μισό. Αν λοιπόν οι διακοπές σας θέλετε να περιλαμβάνουν βουτιές σε υπέροχες παραλίες, βόλτες σε γραφικά σοκάκια αλλά ταυτόχρονα να έχουν έντονη νυχτερινή ζωή συνδυάζοντας με αυτό τον τρόπο ηρεμία και διασκέδαση, τότε η Σκιάθος είναι το νησί που ψάχνατε!

Υπάρχουν αρκετές επιλογές από καταλύματα όλων των κατηγοριών που προσφέρουν δωμάτια και σπίτια σε καλές τιμές. Όπως και σε πολλά νησιά έτσι και στην Σκιάθο θα βρείτε εταιρείες με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μηχανάκια για να νοικιάσετε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, που θα σας διευκολύνουν στις μετακινήσεις σας. Περπατώντας στην πόλη, σήμα κατατεθέν είναι οι πλακόστρωτοι πεζοδρόμοι, τα κατάλευκα σπίτια με τα κεραμίδια, το γραφικό λιμάνι που το ασφαλίζουν τέσσερα καταπράσινα νησάκια και το πανέμορφο Μπούρτζι. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι το σπίτι του διάσημου συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (ο οποίος τιμάται στο νησί κάθε χρόνο 2 Ιανουαρίου και 4 Μαρτίου) που γεννήθηκε και έζησε εδώ. Το Μπούρτζι, το μικρό κατάφυτο νησάκι με τα ερείπια ενός βενετσιάνικου φρουρίου και τα νεοκλασικά κτίρια του παλαιού σχολείου που στεγάζουν το Πολιτιστικό Κέντρο Σκιάθου.

Το νησί της Σκιάθου στολίζουν πάνω από εξήντα μαγικές παραλίες. Οι Κουκουναριές, η Μπανάνα, ο Βρωμόλιμνος, η Αγία Ελένη και η Καναπίτσα είναι μερικές από τις παραλίες που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς. Συνδυάζουν την θάλασσα άλλα ταυτόχρονα και την φύση καθώς γύρω σου υπάρχει μόνο πράσινο. Γνωστή όσο καμία άλλη παραλία στη Σκιάθο, τα Λαλάρια, που σίγουρα πρέπει να αφιερώσεις μια ολόκληρη μέρα. Προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα, η παραλία αυτή δε μοιάζει με καμία άλλη. Τα σκάφη για τα Λαλάρια αναχωρούν από το λιμάνι της Σκιάθου. Μπορείς να επιλέξεις οργανωμένες εκδρομές και ολοήμερες εξορμήσεις. Οι εκδρομές μισής ημέρας διαρκούν περίπου 5 ώρες ενώ οι ολοήμερες εκδρομές διαρκούν περίπου 8 ώρες. Δεν είναι βέβαια οργανωμένη παραλία, γι’ αυτό φρόντισε να έχεις μαζί σου ότι χρειάζεσαι.

Η Σκιάθος έχει πολύ τουρισμό που σημαίνει ότι θα βρεις εστιατόρια για όλα τα γούστα και με όλες τις γεύσεις εάν κάνεις μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, όλα είναι κοντά! Ζωντανό καθώς είναι το νησί, όταν πέσει η νύχτα το ραντεβού κλείνεται στο Παλιό Λιμάνι, στα δρομάκια της Χώρας και την παραλία του λιμανιού. Οι μαξιλάρες είναι πλεόν must για δροσερά κοκτέιλ ενώ μετά μπορείς να συνεχίσεις την βραδιά σου στα κλαμπ της πόλης μέχρι το πρωί.


Αγγελική Κουτουφά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 με καταγωγή από το Ληξούρι, Κεφαλλονιάς. Αποφοίτησε το 2018 από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και έκτοτε σπουδάζει Δημοσιογραφία στην σχολή Ant1MediaLab. Λατρεύει τα ταξίδια και να γνωρίζει νέα μέρη.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Κουλουβάκης
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.