19.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙστορίαΟ άλλος Ουίλιαμ: Η τραγική ιστορία του Πρίγκιπα με τα γαλάζια μάτια...

Ο άλλος Ουίλιαμ: Η τραγική ιστορία του Πρίγκιπα με τα γαλάζια μάτια (Β’ Μέρος)


Της Αιμηλίας Μπέλμπα,

«Περίμενε και δες, πως θα εξελιχθούν τα πράγματα», έγραψε στον ξάδερφο της -δηλαδή στον πρίγκιπα- η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα επιστρέφοντας στο Λονδίνο. Ο Ουίλιαμ ήξερε τι ήθελε και αυτό ήταν η ελευθερία του και η Ζούζι. Η σχέση των δυο ξεκίνησε να περνά από τρικυμίες το 1970, όταν ο πατέρας του Ουίλιαμ και Δούκας του Γκλόστερ, αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του και ο Πρίγκιπας έπρεπε να γυρίσει στην Αγγλία.

Τον Ιούλιο του 1970 η Ζούζι φτάνει στο Λονδίνο. Οι δυο τους προσπαθούν να δουν, αν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν σε ένα πιο επίσημο περιβάλλον. Βέβαια, οι πιθανότητες αυτό να γίνει πραγματικότητα και η δυο φορές χωρισμένη, Ουγγαρή, μεγαλύτερη του και από άλλη θρησκεία, Ζούζι να γίνει γυναίκα του Ουίλιαμ ήταν ελάχιστες.

Ο Ουίλιαμ βρισκόταν σε δύσκολη θέση ανάμεσα στο καθήκον και στην αγάπη του για την Ζούζι. Το φάντασμα του Εδουάρδου και το πως άφησε τον θρόνο για την Γουάλις Σίμπσον υπήρχε ακόμα πάνω από το Παλάτι και παρόλο που ο Ουίλιαμ δεν θα γινόταν Βασιλιάς, αν η ιστορία επαναλαμβανόταν θα ήταν ένα βαρύ χτύπημα για τη δημόσια εικόνα της βασιλικής οικογένειας, που στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 δεν ένιωθε καθόλου ασφαλής.

Χωρίς να ξέρει τι να κάνει ο Ουίλιαμ, έγραψε στη ξαδέρφη του και βασίλισσα, Ελισάβετ, η οποία του απάντησε να κάνει «ό,τι του λέει η καρδιά του», ενώ ο σύζυγος της Πρίγκιπας Φίλιππος ήταν κάθετα αρνητικός και το έδειχνε με κάθε τρόπο.

Τον Αύγουστο του 1970 ο Ουίλιαμ και η Ζούζι έκαναν ένα διάλειμμα στην σχέση τους. Οι δυο τους κράτησαν επαφή τους επόμενους μήνες και ζωντανές τις ελπίδες τους για ένα καλό τέλος. Τα χρόνια πέρασαν και φτάσαμε στο 1972, όπου όπως φαινόταν, ο γάμος τους ήταν σχεδόν αδύνατο να γίνει.

Το καλοκαίρι όμως εκείνη της χρονιάς ο Ουίλιαμ τηλεφώνησε στην Ζούζι. Την κάλεσε σε έναν αγώνα με αεροπλάνα στο Γουλβερχάμπτον και της πρότεινε να πετάξει μαζί του. Η Ζούζι αρνήθηκε λόγω άλλων υποχρεώσεων και ο Ουίλιαμ τελικά πήγε στον αγώνα με τον δάσκαλο του. Λίγο μετά την απογείωση και ενώ ήταν σε χαμηλό ύψος το αεροπλάνο του έγειρε προς τα αριστερά και έπεσε. Ο Ουίλιαμ πέθανε αμέσως από την έκρηξη σε ηλικία 30 χρονών, όπως και ο πιλότος, που τον συνόδευε και βρισκόταν στη θέση, που προοριζόταν για την Ζούζι.

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1972 έγινε η κηδεία του Ουίλιαμ. Στην τελετή παρευρέθηκαν η Βασίλισσα Ελισάβετ, ο Πρίγκιπας Φίλιππος και ο 24χρονος Πρίγκιπας Κάρολος. Ο σεβασμός του Καρόλου ήταν τόσο μεγάλος για τον Ουίλιαμ, που δέκα χρόνια μετά όταν γεννήθηκε ο πρωτότοκος γιος του, του έδωσε το όνομα του.

Ο Ουίλιαμ ο νεότερος μετά από χρόνια θα μπορέσει να παντρευτεί την Κέιτ Μίντλετον από αγάπη και όχι για λόγους βασιλικού πρωτοκόλλου. Ίσως, αν ο Ουίλιαμ του Γκλόστερ δεν είχε πεθάνει τόσο τραγικά σε αυτό το δυστύχημα, μετά το 1978 και το διαζύγιο της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, που ήταν το πρώτο μετά από αιώνες στη βασιλική οικογένεια, να μπορούσε και εκείνος να κάνει την ευχή του πραγματικότητα να παντρευόταν την Ζούζι. Η Ζούζι πάντως δεν παντρεύτηκε ξανά και έχει ακόμα το δαχτυλίδι που της έδωσε ο Ουίλιαμ.


Αιμηλία Μπέλμπα

Γεννήθηκε το μεσημέρι ενός Νοέμβρη. Τώρα ποιανού ακριβώς Νοέμβρη, αυτό δεν πρόκειται να σας το πει. Έχει τελειώσει μια Σχολή Δημοσιογραφίας και έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος σε site, κειμενογράφος και έχουν εκδοθεί δυο βιβλία της, εκ των οποίων το ένα στα αγγλικά.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Κουλουβάκης
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.