22.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕλλάδαΜηνύματα ομοψυχίας προς τον ελληνικό λαό με αφορμή την Εθνική Επέτειο

Μηνύματα ομοψυχίας προς τον ελληνικό λαό με αφορμή την Εθνική Επέτειο


Της Ανδριάνας Γιάτσιου, 

Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της 25ης Μαρτίου, από τη νεοεκλεχθείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την 199η επέτειο από την Επανάσταση του 1821. Προς τιμήν των Ηρώων της Επανάστασης, πραγματοποιήθηκε η διέλευση τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και έξι ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι «η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη, βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού, που έχουμε ανάγκη». Υπογράμμισε ότι η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου, βρίσκει τη χώρα μας σε μία πρωτόγνωρη και δύσκολη απειλή, που έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητα μας, την πανδημία του κορωνοϊού. Συνέχισε, λέγοντας πως, για να θωρακίσουμε το «εμείς» και να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα, πρέπει να παραμερίσουμε το «εγώ» και προσωρινά τις ατομικές μας ελευθερίες, ώστε να προασπίσουμε το υπέρτατο αγαθό, τη δημόσια υγεία. Τέλος, ανέφερε ότι τα νέα αυστηρά μέτρα που ισχύουν είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κρίσης και εξέφρασε τη βεβαιότητα της, πως η πλειοψηφία του λαού αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα τους και θα τα τηρήσει σχολαστικά, καθώς αποτελούν το μόνο τρόπο να αντιμετωπισθεί η πανδημία. Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι λόγω της πανδημίας, δε θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες παρελάσεις, αλλά τόνισε ότι «παρελαύνουν μπροστά μας και μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι, οι ήρωες της όλο και πιο δύσκολης καθημερινότητας που βιώνει η χώρα: οι ένοπλες δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορά μας από την επιθετικότητα της Τουρκίας, τα σώματα ασφαλείας που επαγρυπνούν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, οι εργαζόμενοι που καλύπτουν τις καθημερινές μας ανάγκες, όσοι ανώνυμα προσφέρουν, χωρίς να επιζητούν όφελος ή αναγνώριση». 

πηγή εικόνας: eurokinissi

Στην κατάθεση στεφάνου παρευρέθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, τηρώντας την οδηγία του υπουργείου Υγείας για μεταξύ τους απόσταση του ενός μέτρου. Συγκεκριμένα συμμετείχαν στην κατάθεση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και οι αρχηγοί των τριών μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ), Φώφη Γεννηματά (Κίνημα Αλλαγής), Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ) και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Πρωθυπουργός έστειλε, επίσης, μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας, μέσω twitter. Τόνισε, πως η ισχύς και η ενότητά μας θα παρελάσουν έναντι της πανδημίας και πως μόνο ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Ζήτησε από τους πολίτες να τιμήσουν την εθνική επέτειο, μένοντας σπίτι. Ανέφερε πως, οι οπλαρχηγοί και πυρπολητές του καιρού μας είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές και οφείλουμε να τους βοηθήσουμε, πειθαρχώντας στις συστάσεις τους.    

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για τον εορτασμό της επετείου του 1821, έστειλαν χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Ρωσία και το Ισραήλ. Συγκεκριμένα, το Ισραήλ συνεχάρη μέσω twitter την Ελληνική Δημοκρατία για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της και έστειλε «ηχηρό μήνυμα ενότητας και φιλίας μεταξύ των αρχαίων λαών μας, που ανά τα χρόνια, έχουν υπερβεί πολλές προκλήσεις».

Τέλος, μήνυμα απηύθυνε και ο πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στο λαό. Χαρακτηριστικά είπε: «Ελληνίδες, Έλληνες, όλοι μαζί ενωμένοι, ας συνεχίσουμε να δίνουμε νόημα στις θυσίες των προγονών μας. Τα 199 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 που τιμούμε σήμερα, η Ελλάδα είχε πολλές ένδοξες στιγμές, αλλά και πολλές δυσκολίες. Πάντα έβγαινε πιο δυνατή και αυτό θα γίνει και τώρα. Χρόνια πολλά Ελλάδα».

πηγή εικόνας: real.gr

Τα μηνύματα που σε κάθε εθνική εορτή στέλνουν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, αναπτερώνουν το ηθικό του λαού, που περνά δύσκολες στιγμές για πάνω από δέκα χρόνια. Αλλά, ιδιαίτερα τώρα, που αντιμετωπίζουμε δύο εχθρούς, που εκ των οποίων ο ένας είναι και αόρατος, τέτοια μηνύματα δυναμώνουν την πίστη του Έλληνα. Την πίστη τόσο στον εαυτό του, όσο και στους γύρω του. Ιστορικά, οι Έλληνες συσπειρωνόμαστε σε περιόδους μεγάλης κρίσης. Έτσι, γίνεται και τώρα. Στη μία περίπτωση οι καρδιές όλων και ο νους είναι στις στρατιωτικές μας δυνάμεις στον Έβρο, που παρά τις αντίξοες συνθήκες και τους κινδύνους, με αυταπάρνηση, προστατεύουν την πατρίδα και όλους εμάς. Είναι έτοιμοι να προασπίσουν ότι κέρδισαν με αίμα οι πρόγονοί μας, στην Επανάσταση του 1821, στο Μακεδονικό Αγώνα και σε πολλές άλλες μάχες. Μάχες των οποίων ο στόχος ήταν απελευθέρωση του ελληνικού στοιχείου από τον καταπιεστικό ζυγό. Στην περίπτωση του αοράτου εχθρού, του κορωνοϊού, φροντίζουμε για την υγεία όλων, με το να πειθαρχούμε αγόγγυστα στις παροτρύνσεις του Υπουργείου Υγείας. Μένουμε σπίτι και προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες, μειώνοντας τη διασπορά του ιού. Γιατί, όπως είπε άλλωστε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, του χρόνου θέλουμε να έχουμε μαζί μας τους παππούδες και τους γονείς μας.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδριάνα Γιάτσιου
Ανδριάνα Γιάτσιου
Γεννημένη το 1997, κατάγεται από τα Γρεβενά και διαμένει στη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Κατεύθυνση της είναι η Αρχαιολογία, την οποία αγαπά από μικρό παιδί. Έχει άριστη γνώση αγγλικών και μέτρια γνώση γερμανικών. Στον ελεύθερό της χρόνο, μελετά ιστορία με ιδιαίτερη προτίμηση στη νεότερη και διαβάζει αγγλική λογοτεχνία.