20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕυρώπηΣτο αντίο της βασιλικής ζωής η Μέγκαν έκλεψε τα φώτα

Στο αντίο της βασιλικής ζωής η Μέγκαν έκλεψε τα φώτα


Της Χριστίνας Μαυρέα, 

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ πριν από λίγες μέρες είπαν αντίο στη βασιλική τους ζωή εκτελώντας τα τελευταία βασιλικά τους καθήκοντα πριν ξεκινήσουν οριστικά πλέον τη νέα ζωή τους μακριά από το παλάτι, στη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά. Ο Χάρι και η Μέγκαν θα παραιτηθούν επισήμως από τα βασιλικά τους καθήκοντα στις 31 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ζευγαριού, θα σταματήσουν να δραστηριοποιούνται ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και θα εργαστούν ώστε να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι. Οι Σάσεξ δεν θα ασκούν καθήκοντα εκ μέρους της βασίλισσας Ελισάβετ μετά τις 31 Μαρτίου, όμως η διευθέτηση του ζητήματος θα επανεξεταστεί μετά από 12 μήνες. Ο πρίγκιπας Χάρι παραμένει στη Βρετανία προκειμένου να ολοκληρώσει τις τελευταίες του βασιλικές υποχρεώσεις, ενώ η Μέγκαν Μαρκλ επέστρεψε στον Καναδά μετά την εμφάνισή της στο Westminster Abbey.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ παρευρέθησαν την περασμένη Δευτέρα στην ετήσια λειτουργία  στο Westminster Abbey για το Commonwealth Service. Είναι η τρίτη χρονιά που η Μέγκαν παρευρίσκεται σε λειτουργία του Westminster Abbey, μαζί με τη βασιλική οικογένεια. Ήταν η πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση των Σάσεξ για την απομάκρυνσή τους από τα βασιλικά τους καθήκοντα, όπου βρέθηκαν δημόσια με την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Για πρώτη φορά, επίσης ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ μαζί με τον δούκα και την δούκισσα του Κέιμπριτζ δεν μπήκαν στο Westminster Abbey μαζί με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, αλλά εισήλθαν από ξεχωριστή είσοδο. Αυτή η πρώτη και τελευταία κοινή δημόσια εμφάνιση με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον δεν ήταν όμως και τόσο καλή, με τον δούκα και τη δούκισσα του Κέιμπριτζ να είναι εμφανώς ψυχροί απέναντι στους Σάσεξ. Η Μέγκαν Μαρκλ παρά την αμηχανία και την ψυχρότητα που επικρατούσε, φρόντισε να λάμψει για άλλη μια φορά και να κλέψει τις εντυπώσεις.

Ο γλυκόπικρος αποχαιρετισμός της δούκισσας του Σάσεξ, λίγο πριν επιστρέψει από τη Βρετανία στον Καναδά, με το βασιλικό προσωπικό έγινε μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα, καθώς η ίδια δάκρυσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην τελευταία βασιλική υποχρέωση της Μέγκαν Μαρκλ με φοιτητές της Κοινοπολιτείας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, λίγο πριν την τελετή στο Westminster Abbey. Και εκεί η Μέγκαν εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια, καθώς αυτή η τελευταία συνάντηση με φοιτητές και οργανισμούς που υποστηρίζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση σήμαινε πάρα πολλά γι’ αυτήν.

Η Μπριόνι Γκόρντον, δημοσιογράφος της Telegraph, ήταν παρούσα στην τελευταία βασιλική υποχρέωση της Μέγκαν Μαρκλ και περιέγραψε πώς ένιωσε η δούκισσα του Σάσεξ σε μία στιγμή στην οποία δεν ήταν πάνω της όλες οι κάμερες. Όπως υποστήριξε η δημοσιογράφος, η Μέγκαν είχε «δάκρυα στα φωτεινά και φιλικά της μάτια» κατά τη συνάντηση με τους παρευρισκόμενους. «Το συναίσθημα που έβγαινε παρακολουθώντας την δούκισσα του Σάσεξ να πραγματοποιεί την τελευταία βασιλική της υποχρέωση, ήταν μια βαθύτατη θλίψη. Θλίψη που τα πράγματα έφτασαν ως εδώ. Θλίψη που μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια από εκείνον τον λαμπερό παραμυθένιο γάμο, έπρεπε να φύγει. Πόσο ειρωνικό είναι που η τελευταία της υποχρέωση αφορούσε την Κοινοπολιτεία, που γιορτάζει την ποικιλομορφία, τη μοναδικότητα και την δύναμη που αντλούμε με το να αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλον και τις διαφορές μας», κατέληξε.

«Η αξία και η σπουδαιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να είναι προσιτή σε όλους, ανεξάρτητα από το backround του», δήλωσε η δούκισσα του Σάσεξ στην τελευταία της βασιλική υποχρέωση. «Αυτή είναι τόσο ισχυρή. Αυτή η απίστευτη ένωση και η ικανότητα να κερδίσουμε τόσες πολλές γνώσεις ώστε να μπορέσουμε να πάμε πίσω στο σπίτι μας», συμπληρώνει μεταξύ άλλων. Επιπλέον, η Μέγκαν εξήγησε ότι η αλληλεπίδρασή και η συνάντησή της με ανθρώπους είναι κάτι το ιδιαίτερο γι’ αυτήν. «Νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό να ασχολείσαι πραγματικά με ανθρώπους. Νοιάζομαι πολύ γι’ αυτό».

Επικρατεί η αίσθηση στη Βρετανία ότι φέρθηκαν πολύ άσχημα στον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ. Δέχθηκαν αρκετές σφοδρές επιθέσεις δημόσια από τον Βρετανικό Τύπο με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην τελική τους απόφαση να απομακρυνθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να αφοσιωθούν στην οικογένειά τους  και στις φιλανθρωπικές οργανώσεις τους. Η οικογένειά αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τον δούκα και τη δούκισσα στοχεύοντας ότι με αυτή την κίνηση θα τη διατηρήσουν ασφαλή. Εκτελώντας τα τελευταία βασιλικά τους καθήκοντα και τις τελευταίες επίσημες εμφανίσεις τους έκλεψαν τις παραστάσεις, τραβώντας όλα τα βλέμματα πάνω τους. Το δυναμικό αυτό ντουέτο μάς χάρισε ένα απολαυστικό αντίο.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστίνα Μαυρέα
Χριστίνα Μαυρέα
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Ηράκλειο, Κρήτης. Είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Κρήτης). Μεγάλες της αγάπες ο αθλητισμός, το διάβασμα, η μουσική και το γράψιμο.