17.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΤι πρέπει να επισκεφτείς σίγουρα στην Πολωνία

Τι πρέπει να επισκεφτείς σίγουρα στην Πολωνία


Της Αγγελικής Κουτουφά,

Εάν είσαι από τους ανθρώπους που λατρεύει τα ταξίδια και θέλει να βλέπει διαφορετικές κουλτούρες και συνήθειες, η Πολωνία σίγουρα πρέπει να μπει στα επόμενα σχέδιά σου. Εκτός από τα πανέμορφα μέρη που διαθέτει, σημαντικό είναι πως δεν χρειάζεται να έχεις μαζί σου μεγάλο budget, καθώς είναι ένας οικονομικός προορισμός για όλα τα πορτοφόλια. Ποια όμως, είναι τα μέρη που σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις;

Auschwitz

Το Άουσβιτς, βρίσκεται 1:30 ώρα έξω από την Κρακοβία. Στην ουσία πρόκειται για 3 μεγάλα στρατόπεδα, το Άουσβιτς Ι, το Άουσβιτς ΙΙ-Μπιρκενάου και το Άουσβιτς ΙΙΙ (που ήταν στρατόπεδο εργασίας). Κατά την διάρκεια της ξενάγησης αντικρίζουμε τα κτίρια, διπλές σειρές από συρματοπλέγματα και φράχτες. Εκεί μέσα οι κρατούμενοι έμεναν σε άθλιες συνθήκες. Άλλα κτίρια ήταν χώροι εκτελέσεων, βασανιστηρίων και πειραμάτων. Σήμερα, είναι μουσειακοί χώροι, όπου βλέπει κανείς τόνους από απομεινάρια μαλλιών που οι Ναζί χρησιμοποιούσαν για να φτιάχνουν ύφασμα, εκατοντάδες βαλίτσες, σκελετούς γυαλιών, τόνους από παπούτσια, οδοντόβουρτσες, σκεύη, παιδικές κούκλες, ρούχα και παπούτσια μωρών, προσθετικά μέλη. Είναι μια εμπειρία που ο καθένας από εμάς θα έπρεπε να την δει από κοντά.

Αλατωρυχείο Wieliczka

Το Αλατωρυχείο της Βιελίτσκα εκτείνεται σε εννέα υπόγεια επίπεδα και φθάνει σε βάθος τα 327 μέτρα, με περισσότερες από 2.040 αίθουσες και 300 χλμ. στοές, συμπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και υπόγειες λίμνες. Το σπουδαιότερο αξιοθέατο μέσα στο ορυχείο είναι το Μουσείο, που βρίσκεται στον τρίτο όροφο του αλατωρυχείου και σε βάθος 130 μέτρων. Επί σειράν ετών, οι αλατωρύχοι έφτιαχναν από αλάτι εντυπωσιακά έργα τέχνης, που κοσμούν μέχρι και σήμερα τις αίθουσες του αλατωρυχείου.

Παλιά Πόλη Κρακοβία

Η παλαιά πόλη της Κρακοβίας έχει πλούσια αρχιτεκτονική. Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα μέγαρα της Κρακοβίας έχουν να δείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, έργων ζωγραφικής. Μπορείς να γυρίσεις όλη την πόλη με τα πόδια και πίστεψε με, με αυτά που θα δεις αξίζει την κούραση.

Πάρκο Lazienki

Πανέμορφο πάρκο, που κουβαλά ιστορία – την οποία αξίζει να αναζητήσεις – και έχει πολλά σημεία για να εξερευνήσεις. Γεμάτο ζωντάνια, με ντόπιους και τουρίστες. Το Βασιλικό Πάρκο της Βαρσοβίας είναι το μεγαλύτερο πάρκο στην πολωνική πρωτεύουσα και είναι σωστά ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των ντόπιων. Μπορεί εύκολα κανείς να περάσει εδώ όλη του τη μέρα και να απολαύσει την φύση που βρίσκεται παντού γύρω του.

Παλιά Πόλη Βαρσοβίας

Η παλιά πόλη της Βαρσοβίας θυμίζει ξεκάθαρα ένα πανέμορφο παραμύθι. Η αρχιτεκτονική της, τα χρώματα των κτιρίων της, τα σοκάκια. Είναι μία εξαιρετικά γραφική πόλη γύρω από την οποία απλώνουν πάγκους οι πλανόδιοι δημιουργώντας μια παραδοσιακή αγορά.


Αγγελική Κουτουφά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 με καταγωγή από το Ληξούρι, Κεφαλλονιάς. Αποφοίτησε το 2018 από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και έκτοτε σπουδάζει Δημοσιογραφία στην σχολή Ant1MediaLab. Λατρεύει τα ταξίδια και να γνωρίζει νέα μέρη.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Κουλουβάκης
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.