18.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΠρος τα που γέρνει το καράβι;

Προς τα που γέρνει το καράβι;


Του Μυταυτσή Γιάννη 

Με αφορμή την επιστολή της Νάντιας Γιαννακοπούλου στη Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος είναι άξιο να αναρωτηθούμε προς τα που γέρνει το καράβι του ΚΙΝΑΛ; Η ηγετική ομάδα δηλώνει πως γνωρίζει τη πολιτική του ταυτότητα και ακολουθεί μια αυτόνομη πορεία μακριά από το δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που οι εσωτερικές διαμάχες δίνουν και παίρνουν. Μάλιστα, στη τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στη Βουλή ακούστηκαν βαριές κουβέντες που μόνο την εντύπωση για ένα συσπειρωμένο κόμμα δεν δίνουν. Ωθώντας τη βουλευτή του Δυτικού Τομέα Αθηνών να αποστείλει την επιστολή προς τη Πρόεδρο και τους βουλευτές, θέτοντας ζήτημα για μια σαφή πολιτική διαδρομή. 

Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου δεν δημιουργήθηκε για να κάνει πολιτικές μεταστροφές αλλά για να θέσει τις βάσεις για το μέλλον της χώρας, βάσεις τις οποίες δεν μπορεί να επανακτήσει σήμερα το ΚΙΝΑΛ, βλέποντας συνεχώς πρώην μεγάλα στελέχη του που κατείχαν σημαίνοντα ρόλο στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ να στρίβουν το τιμόνι δεξιά και αριστερά. Μάλιστα, στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου, θεωρήθηκε πως το εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ πέτυχε και βγήκε πιο δυνατό και ανανεωμένο. Που; Όταν ακόμη στελέχη του χώρου λοξοκοιτάζουν ή αφήνουν ανοιχτές πόρτες για συμπόρευση με τη δεξιά ή τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να καπηλευτεί το χώρο αλλά και την ιστορία της ιστορικής παράταξης. 

Το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ οφείλει να αναζητήσει τις βάσεις του, να γίνει ξανά το Κίνημα του λαού, να υπάρχει σε κάθε γειτονιά και πλατεία και όχι να κλείνετε μέσα στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και αυτό θα επιτευχθεί μόνο όταν κάνει την αυτοκριτική τού. Μόνο όταν το Κίνημα Αλλαγής κατανοήσει γιατί από τα κυβερνητικά ποσοστά έφτασε στο κίνδυνο του αφανισμού, γιατί μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν χτίστηκε στην αντιπολίτευση πάνω στα λάθη – ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο κενό που ήταν δεδομένο ότι θα έχει η ΝΔ στο κέντρο. Ωστόσο, το Κίνημα Αλλαγής επιλέγει να παραμείνει στα καθημερινά και σε μια απλή αντιπολίτευση η οποία δεν έχει πραγματικό αντίκτυπο στο λαό και δεν μπορεί να εφαρμόσει μια πολιτική σταθερότητα με υπαρκτές και εφαρμόσιμες προτάσεις για τη χώρα που θα τις γνωρίζει κάθε πολίτης, σε κάθε σπίτι και σε κάθε περιοχή της χώρας. 

Καθώς, η επανασύσταση της Ιστορικής Παράταξης κρίνεται απαραίτητη και σημαντική για τη χώρα και τους πολίτες. Για τους ψηφοφόρους του κόμματος που μέσα στα χρόνια της κρίσης και της πολιτικής που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ για τη σωτηρία της χώρας στήριξαν το κόμμα και δεν αναζήτησαν στη κάλπη τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Για τη Νεολαία που πρέπει να πιστέψει ξανά στην επανασύσταση του Ιστορικού Αφηγήματος από το οποίο σήμερα δεν μπορεί να πειστεί. Διότι ο λόγος που παράγεται από την ηγετική ομάδα γίνεται συνεχώς όλο και πιο αναχρονιστικός και ξύλινος εμπνέοντας κυρίως τους ημέτερους της κομματικής επετηρίδας, δίχως να εμπνέει τη νέα γενιά παρά μόνο αυτούς οι οποίοι θέλουν να στηρίξουν το κόμμα είτε γιατί συμφωνούν με τις πρακτικές του κλειστού μαγαζιού είτε γιατί θεωρούν απαραίτητη τη στήριξη στο κόμμα που έφερε την Αλλαγή σε κάθε πτυχή του τόπου. 


Ιωάννης Μυταυτσής

Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΠΜΣ Βυζαντινής Φιλολογίας - Παλαιογραφίας, στο ίδιο τμήμα. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου ήταν υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Αγίου Νικολάου.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ιωάννης Μυταυτσής
Ιωάννης Μυταυτσής
Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΠΜΣ Βυζαντινής Φιλολογίας - Παλαιογραφίας, στο ίδιο τμήμα. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου ήταν υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Αγίου Νικολάου.