21.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδια10+1 ιδανικά μέρη για φωτογραφίες στην Ελλάδα

10+1 ιδανικά μέρη για φωτογραφίες στην Ελλάδα


Του Βασίλειου-Πέτρου Αγροκώστα,

Η Ελλάδα έχει αναρίθμητα μέρη που μπορούν να τραβήξουν την προσοχή ενός ταξιδιώτη, να μαγνητίσουν το βλέμμα του, να του δημιουργήσουν μοναδικά συναισθήματα και αναμνήσεις που θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό του. Ας δούμε μερικά από αυτά…

Μακρινίτσα

Το γραφικό χωριό του βουνού των Κενταύρων με τα καλντερίμια, τη γραφική του πλατεία στην οποία δεσπόζει ένας γεροπλάτανος, προσφέρει μια πανοραμική θέα του Παγασητικού κόλπου και της πόλης του Βόλου και αποτελεί αναντίρρητα έναν επίγειο παράδεισο όπου κάθε φωτογράφος μπορεί να αφεθεί.

Τζάστενη Πηλίου

Στο μέρος αυτό ο φωτογράφος θα εντυπωσιαστεί από τους ελαιώνες που περιστοιχίζουν ένα αρχοντικό πηλιορίτικο σπίτι το οποίο έχει τη δική του μικρή ιδιωτική παραλία με καταπράσινα νερά και σμαραγδένια άμμο.

Κουκουναριές

Στο νησί του Παπαδιαμάντη αποτελεί την πιο γνωστή παραλία. Και ο λόγος φυσικά, είναι η σμαραγδένια άμμος της σε συνδυασμό με τα παγωμένα και καταγάλανα που δημιουργούν ένα παραμυθένιο τοπίο που υπόσχεται μοναδικά ηλιοβασιλέματα. Ένας προορισμός όπου τα στοιχεία της φύσης υπόσχονται μοναδικές φωτογραφίες.

Μάταλα (Κρήτη)

Οι σκαλιστοί βράχοι σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερά αποτελούν το σημείο αναφοράς της παραλίας όπου πολύ συχνά παραθερίζουν μέχρι και σήμερα χίπηδες, δημιουργώντας μια απίστευτα χαλαρή ατμόσφαιρα για μια βουτιά ή έστω μια αξέχαστη βόλτα.

Μύτικας (κορυφή του Ολύμπου)

Δεν είναι λίγοι οι πεζοπόροι που αφού έχουν καταφέρει να φθάσουν στην κορυφή του Ολύμπου απαθανατίζουν τη στιγμή, έτσι ώστε να θυμούνται πως οποιαδήποτε κορυφή μπορεί να κατακτηθεί, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία, το κίνητρο και η εργατικότητα.

Παλαμήδι

Αφού ο ταξιδιώτης ανεβεί τα 999 σκαλιά που απαιτούνται, για να φθάσει σε αυτό το ενετικό φρούριο, θα ανταμειφθεί από την πανοραμική θέα της πόλη και του λιμανιού του Ναυπλίου όπου δεσπόζει το μικρό οχυρωμένο νησάκι με το όνομα Μπούρτζι.

Ύδρα

Το νησί του Αργοσαρωνικού θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό φωτογράφο με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα αρχοντικά του σπίτια, τα γαϊδουράκια που μεταφέρουν ακόμα την πραμάτεια των μαγαζιών του νησιού και τη φύση του που πραγματικά αποτελεί χάρμα οφθαλμού.

Βραχάκια Ακρόπολης – Παρθενώνας

Ο Παρθενώνας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς και με τα έργα συντήρησης που συντελούνται τα τελευταία χρόνια, ώστε να αποκατασταθούν διάφορες φθορές του μαρμάρου του αρχαίου ναού από παλιότερο βομβαρδισμό του από τους Ιταλούς και από τις βροχές και την υγρασία διατηρεί τη λάμψη του. Ακριβώς από κάτω βρίσκονται τα φημισμένα βραχάκια όπου κανείς μπορεί να απολαμβάνει τη θέα του μεγαλύτερου μέρους της Αθήνας και το βράδυ ενός ουρανού μακριά από τα φώτα της πόλης υπόσχεται μαγικές «αστροφωτογραφίες» και αναμνήσεις.

Νέα παραλία Θεσσαλονίκης – Λευκός Πύργος

Ιδιαίτερα τις μέρες που το επιτρέπει ο καιρός το μέρος αυτό κατακλύζεται από μικρούς και μεγάλους που τρέχουν, κάνουν ποδήλατο, skateboard ή απλώς μια χαλαρή βόλτα σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης, όπου την προσοχή τραβούν το επιβλητικό άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι χαρακτηριστικές ομπρέλες που αποτελούν έργο του γνωστού γλύπτη Ζογγολόπουλου αλλά και ο Λευκός Πύργος που προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης και του Θερμαϊκού Κόλπου.

Κάμπος Χίου

Την παράσταση κλέβουν τα αρχοντικά που σώζονται θυμίζοντας την ιστορία και το ένδοξο παρελθόν του νησιού αλλά και τα μυροβόλα περιβόλια εσπεριδοειδών.

Γεφύρι της Άρτας

Το ξακουστό γεφύρι για χάρη του οποίου έχει γραφτεί μέχρι και τραγούδι δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το άρθρο, καθώς έχοντας πάρει την τελική του μορφή περίπου το 1608 μ.Χ έχει την πρωτοτυπία καμία από τις τέσσερις καμάρες του να μην είναι συμμετρική με κάποια άλλη. Αποτελεί σύμβολο της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου.


Βασίλειος-Πέτρος Αγροκώστας

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1999 και ήρθε στην Αθήνα το 2017 για τις προπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ, τις οποίες και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Είναι κάτοχος πτυχίου Proficency στα αγγλικά και Β2 στα γερμανικά. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό και τη φωτογραφία και του αρέσουν πολύ τα ταξίδια, το θέατρο και οι συναυλίες. Επιπλέον, το 2016 συμμετείχε με το λύκειο σε ένα συνέδριο για τα δικαιώματα του παιδιού στην Τεργέστη της Ιταλίας.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Κουλουβάκης
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.