17.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΜη θεωρείς τίποτα δεδομένο

Μη θεωρείς τίποτα δεδομένο


Της Αγγελικής Κουτουφά,

Όλοι λένε να ζεις την κάθε σου στιγμή, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί την επόμενη μέρα και ώρα. Δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο σε αυτή την ζωή και έχω αρχίσει να το πιστεύω. Όταν έγινε γνωστή η είδηση για τον θάνατο του θρύλου του NBA Kobe Bryant, ήταν σοκαριστική για όλους. Πολλοί ήταν αυτοί που δεν το πίστεψαν και νόμιζαν πως πρόκειται για fake news. Η πληροφορία όμως, σε αυτή την περίπτωση ήταν πέρα για πέρα αληθινή.

Το ελικόπτερο που συνετρίβη είχε προορισμό την Νότια Καλιφόρνια. Ο Kobe Bryant μαζί με την δεκατριάχρονη κόρη του Gigi όπως την έλεγε, πήγαιναν για να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα μπάσκετ. Αυτός ως προπονητής και εκείνη ως παίκτρια. Σε μια όμως από τις πλαγιές της Calabasas το ελικόπτερο συνετρίβη. Αυτό που είναι σίγουρο ακόμα είναι πως οι συνθήκες της πτήσης ήταν δύσκολες, καθώς υπήρχε ομίχλη και πολύ μικρή ορατότητα.

Ο «Black Mamba» υπήρξε ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ, με 18 all star εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της 20χρονης καριέρας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, όπου θήτευσε αποκλειστικά στους Los Angeles Lakers. Η σπουδαία αυτή μορφή που ξεχώρισε γρήγορα στον χώρο του αθλητισμού, είχε καταφέρει σημαντικές διακρίσεις μέχρι τα 41 του έτη, αφήνοντας πίσω ιστορικές στιγμές.

Στη δεύτερη του μόλις σεζόν ψηφίστηκε να ξεκινήσει στην αρχική πεντάδα του All Star Game 1998, όντας ο νεότερος αθλητής που έχει πετύχει κάτι τέτοιο στην ιστορία του NBA. Από το 2002 έως το 2004 οι Lakers πανηγύρισαν τρεις συνεχόμενους τίτλους, με τον Bryant να είναι πλέον ο μεγάλος σταρ του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Πηγή εικόνας: picuki.com

Tον Ιανουάριο του 2006 πέτυχε 81 πόντους κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς (η δεύτερη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών), ενώ το 2008 αναδείχθηκε MVP και την επόμενη διετία (2009-2010) κατέκτησε άλλους δύο τίτλους. Το 2012 κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο της καριέρας του, φορώντας το δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την Team USA.

Ο Kobe Bryant στην τελευταία του «παράσταση» μπροστά στους οπαδούς των Lakers πέτυχε 60 πόντους οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. Ήταν η έκτη φορά που ξεπερνούσε τους 60 πόντους στην τεράστια καριέρα του. Στην τροπαιοθήκη του σπιτιού του ο Κόμπι είχε κι ένα άλλο χρυσό αγαλματίδιο. Ήταν το Όσκαρ που είχε πάρει το 2018 για το Best Animated Short Film για την ταινία Dear Basketball”.

Η ταινία μικρού μήκους, ουσιαστικά αφορούσε την ανακοίνωση της απόσυρσής του από την ενεργό δράση λέγοντας στον εαυτό του:

«Αγαπημένο μου Μπάσκετ, είμαι έτοιμος να σε αφήσω να φύγεις. Θέλω να το γνωρίζεις τώρα, ώστε και οι δυο να αδράξουμε κάθε στιγμή που μας απόμεινε. Τα καλά και τα άσχημα. Δώσαμε ο ένας στον άλλο όσα είχαμε. Γνωρίζουμε και οι δυο, πως ό,τι κι αν κάνω μετά, θα είμαι πάντα αυτό το παιδί με τις γυρισμένες κάλτσες, τον κάδο με τα σκουπίδια στη γωνία και τα πέντε δευτερόλεπτα. Η μπάλα είναι στα χέρια μου. 5… 4… 3… 2… 1. Πάντα θα σε αγαπώ, Kobe».


Αγγελική Κουτουφά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 με καταγωγή από το Ληξούρι, Κεφαλλονιάς. Αποφοίτησε το 2018 από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και έκτοτε σπουδάζει Δημοσιογραφία στην σχολή Ant1MediaLab. Λατρεύει τα ταξίδια και να γνωρίζει νέα μέρη.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Κουλουβάκης
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.