17.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςAll time classic Χριστουγεννιάτικες ταινίες

All time classic Χριστουγεννιάτικες ταινίες


Της Αγγελικής Κουτουφά, 

Μια ανάσα πριν την πρωτοχρονιά λοιπόν. Πολλούς τους βρίσκουμε σε οικογενειακά τραπέζια, εκδηλώσεις και στα πάρτυ μέχρι το πρωί. Υπάρχουν όμως και αυτοί που σίγουρα προτιμούν να χαλαρώσουν σπίτι είτε μόνοι είτε με φίλους και να δουν μια ή περισσότερες χριστουγεννιάτικες ταινίες για να μπουν στο κλίμα τον εορτών. Για αυτό φτιάξε έναν ζεστό καφέ και αν είσαι τέτοιος τύπος δες μερικές από τις all time classic χριστουγεννιάτικες ταινίες.

Ηome Alone

Μια από τις πιο κλασσικές εορταστικές ταινίες που μπορείς να την βλέπεις ξανά και ξανά. Πρόκειται για μια κωμωδία που σημείωσε τεράστια επιτυχία και για αυτό ακολούθησαν τρία ακόμα σίκουελ. Η οικογένεια του 8χρονου Κέβιν πρόκειται να ταξιδέψει στο Παρίσι για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους. Την μέρα της αναχώρησης υπάρχει τρομερό άγχος και βιασύνη με αποτέλεσμα ένα από τα μέλη της να μείνει πίσω. Ο Κέβιν ξαφνικά βρίσκεται μόνος στο σπίτι και έρχεται αντιμέτωπος με δύο άντρες που θέλουν να το ληστέψουν. Που να ήξεραν όμως ότι ένα μικρό παιδί μπορεί να τους κατατροπώσει με την εφευρετικότητα και το θάρρος του.

Πηγή εικόνας: telepolis.pl

Christmas Carol

Η ιστορία είναι γνωστή για τους περισσότερους. Ο Εμπενίζερ Σκρούτζ είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος που μισεί τα Χριστούγεννα. Ζει με την συνηθισμένη του μιζέρια και την τσιγκουνιά του. Όλα όμως αλλάζουν όταν την Παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτονται τρία πνεύματα. Του δείχνουν την ζωή του στον Παρελθόν, στο Παρόν και στο Μέλλον. Ο ίδιος έρχεται αντιμέτωπος με αλήθειες που δίσταζε να παραδεχτεί και έτσι αλλάζει φιλοσοφία του για την ζωή.

Πηγή εικόνας: moviesltd.gr

The Polar Express

Μια παιδική ταινία. Ένα αγόρι που δεν είναι σίγουρο αν όντως υπάρχει ο Άϊ- Βασίλης, επιβιβάζεται την Παραμονή των Χριστουγέννων στο Πολικό Εξπρές με προορισμό την χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Μια ταινία που μαθαίνει στα παιδιά πως πρέπει να μην είναι εγωιστές και να μοιράζονται τα πάντα.

Πηγή εικόνας: thebargainhunter.com

Gremlins

Ένα αγόρι αποφασίζει να πάρει ένα νέο περίεργο κατοικίδιο. Υπάρχουν όμως τρεις κανόνες που πρέπει να τους τηρήσει. Πρέπει να το κρατάει μακριά από το φως, το νερό και να μην το ταΐζει μετά τα μεσάνυχτα. Μα καλά, θα μου πείτε και τι μπορεί να συμβεί; O Billy Peltzer σίγουρα δεν πρόσεξε και έτσι την Παραμονή των Χριστουγέννων η πόλη του βρέθηκε αντιμέτωπη με μια ορδή σκανταλιάρικων καλικάντζαρων που σπέρνουν τον τρόμο. Η εκκεντρική ταινία του Joe Dante συνδυάζει με έναν πρωτότυπο τρόπο το θρίλερ και την κωμωδία μέσα από το εορταστικό κλίμα της εποχής.

Πηγή εικόνας: junkee.com

Love Actually

Πολλοί Βρετανοί σταρ παίρνουν μέρος σε αυτή την ερωτική κομεντί. Όπως προϊδεάζει ο τίτλος, η ταινία εξετάζει τις πολλές πτυχές της αγάπης μέσα από δέκα σχέσεις, λίγες εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα.

Πηγή εικόνας: IMDb

Αγγελική Κουτουφά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 με καταγωγή από το Ληξούρι, Κεφαλλονιάς. Αποφοίτησε το 2018 από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και έκτοτε σπουδάζει Δημοσιογραφία στην σχολή Ant1MediaLab. Λατρεύει τα ταξίδια και να γνωρίζει νέα μέρη.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Κουλουβάκης
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.