20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςWinnie the Pooh: Η ιστορία του πιο διάσημου αρκούδου

Winnie the Pooh: Η ιστορία του πιο διάσημου αρκούδου


Της Αγγελικής Κουτουφά,

Δεν υπάρχει πιστεύω παιδί που να μην έχει μεγαλώσει με ταινίες Disney. Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- έχουμε δει την κάθε ταινία με τους αγαπημένους μας ήρωες πάνω από μία φορά. Ξέρατε, όμως, ότι πίσω από κάθε χαρακτήρα της Disney κρύβεται μια αληθινή ιστορία; Όπως για παράδειγμα αυτή του Γουίνι, που είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Ας ταξιδέψουμε, λοιπόν, κάπου στο 1914, στον Καναδά, όπου ο στρατιώτης Ηarry Colebourn, κτηνίατρος στο επάγγελμα, αποφάσισε να υιοθετήσει μια μαύρη αρκούδα από το White River του Οντάριο. Το ονόμασε Γουίνι εξαιτίας της γενέτειράς του, που ήταν το Γουίνιπεγκ. Μετά από καιρό και αφού ξέσπασε ο Ά’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Harry Colebourn ως στρατιώτης κλήθηκε να φύγει στην Αγγλία. Ο ίδιος, καθώς είχε αγαπήσει πολύ τον αρκούδο, δεν άντεξε να τον αφήσει μακριά του και αποφάσισε να τον πάρει κρυφά μαζί του. Έτσι και έγινε. Όλοι οι στρατιώτες ήταν ενθουσιασμένοι με τη μικρή αρκούδα

Μετά το τέλος του πολέμου, o Harry αποφάσισε -για άγνωστους λόγους- να αφήσει τον αρκούδο στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου. Και κάπου εκεί αρχίζει η ιστορία του αρκούδου που όλοι αγαπήσαμε.
Ο Βρετανός συγγραφέας Μιλν με τον γιο του Κρίστοφερ, επισκέπτονταν πολύ συχνά τον ζωολογικό κήπο. Η αμέτρητη αγάπη του γιου του προς το αρκουδάκι αυτό ήταν η έμπνευσή του για να γράψει το πρώτο βιβλίο με τις περιπέτειές του. Κατάφερε να γράψει τέσσερα βιβλία τα οποία έγιναν λογοτεχνικά έργα. Το όνομα «Pooh» προήλθε από τον τρόπο που πολλές φορές έβλεπαν τον Γουίνι να ξεφυσά και να διώχνει με τη μύτη του τα έντομα από πάνω του.

Πηγή εικόνας: mhs.mb.ca

Ο Μιλν από τα βιβλία του κατάφερε να κερδίσει πολλά χρήματα. Στις 6 Ιανουαρίου 1930, ο Στέφαν Σλέσιντζερ, μάνατζερ της τηλεόρασης στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αγόρασε τα δικαιώματα του Γουίνι, δημιουργώντας μια ολόκληρη βιομηχανία. Για περισσότερα από 30 χρόνια, ο Σλέσιντζερ πλούτιζε δημιουργώντας κινηματογραφικές ταινίες, παιχνίδια, κούκλες.

«Χρυσωρυχείο» ήταν για την Disney η αγορά των δικαιωμάτων από τον Στέφαν Σλέσντζερ, τη γυναίκα του και κάπως έτσι γνωρίσαμε στις τηλεοράσεις μας το γνωστό κίτρινο αρκουδάκι με το κόκκινο μπλουζάκι και τους φίλους του. Είναι ένα αφελές αρκουδάκι, φιλικό και συμπονετικό με όλους. Παρόλο που δε φημίζεται για το μυαλό του, πολλές φορές ο Γουίνι έχει έξυπνες ιδέες που βασίζονται στην κοινή λογική. Γνωστό είναι ακόμα ότι λατρεύει το φαγητό και κυρίως το μέλι. Ακόμα, φημίζεται κυρίως για την ποιητική του φλέβα και τις ατάκες του.

Κανένα μικρό παιδί δεν περίμενε ότι το αγαπημένο αρκουδάκι που ακούει στο όνομα Γουίνι ήταν αληθινό και είχε μια τόσο ιδιαίτερη ιστορία.


Αγγελική Κουτουφά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 με καταγωγή από το Ληξούρι, Κεφαλλονιάς. Αποφοίτησε το 2018 από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και έκτοτε σπουδάζει Δημοσιογραφία στην σχολή Ant1MediaLab. Λατρεύει τα ταξίδια και να γνωρίζει νέα μέρη.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Κουλουβάκης
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.