17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχική#Overcome#Overcome, πράξη δέκατη όγδοη: Συγγραφή

#Overcome, πράξη δέκατη όγδοη: Συγγραφή


Της Αθήνας Ν. Μαλαπάνη,

Πόσο σημαντικό είναι να υπερβαίνουμε τον εαυτό μας; Να κάνουμε τα όνειρά μας στόχους και τους στόχους πραγματικότητα;

Σίγουρα είναι δύσκολο… Η δυσκολία για εμένα ήταν να βάλω σε μία σειρά τις σκέψεις, τα συναισθήματά μου και τα βιώματά μου, όλα αυτά τα ερεθίσματα που αποτέλεσαν πηγές έμπνευσής μου από την παιδική μου ηλικία μέχρι τώρα και πώς μπορούν να γραφτούν στο χαρτί, χωρίς να χαθεί η ζωτικότητά τους και η δυναμική τους. Έτσι, δημιουργήθηκε το πρώτο μου βιβλίο, οι Ψυχικές Αυτοχειρίες.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια συλλογή διηγημάτων15 αυτοτελείς ιστορίες που πραγματεύονται κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας, όπως η μοναξιά, η απομόνωση, η αποξένωση, το άγχος, οι δύσκολες ανθρώπινες σχέσεις, η ερωτική απογοήτευση, οι διατροφικές διαταραχές, η ενδοοικογενειακή βία και ιδίως, η βία ενάντια στις γυναίκες κ.ά. πολλά. 

Κάθε διήγημα παρουσιάζει μια ξεχωριστή ιστορία που μαρτυρά ότι ο άνθρωπος έχει μια περίπλοκη ψυχοσύνθεση, αλλά σε κάθε περίπτωση, οι αντοχές του δοκιμάζονται και υποφέρουν πολλά. Πολυποίκιλοι και πολυεπίπεδοι χαρακτήρες θα σας ταξιδέψουν στα άδυτα του συνειδητού, του υποσυνείδητου και του ασυνείδητου και θα σας αφηγηθούν τις ιστορίες τους, μέσα στις οποίες μπορείτε να βρείτε κι εσείς ένα δικό σας κομμάτι. 

Οι λόγοι που έγραψα αυτό το βιβλίο είναι προσωπικοί. Ήθελα να ξεχωρίσω τους μύθους της παιδικής μου ηλικίας από τις ώριμες ιστορίες της ενήλικης ζωής μου, που καθρεφτίζουν τις δικές μου εμπειρίες. Ωστόσο, μετά την κυκλοφορία του, διαπίστωσα ότι οι λόγοι μετατράπηκαν σε κοινωνικούς. Πολλοί άνθρωποι -και ελπίζω και περισσότεροι στη συνέχεια της κυκλοφορίας του βιβλίου- ταυτίστηκαν μέσα από τις ιστορίες (έστω κάποιες από αυτές) και τους ήρωές τους, με αποτέλεσμα να σκεφτούν και να προβληματιστούν για τα διάφορα αυτά κοινωνικά ζητήματα. Οι ιστορίες αυτές είναι προσωπικές, αλλά και όχι μόνο… Λαμβάνουν συλλογική διάσταση και υπόσταση, όταν πλέον ολοένα και περισσότεροι αναγνώστες ταυτίζονται με κάποια από τα πρόσωπα των ιστοριών και βιώνουν έντονα συναισθήματα. 

Επιπλέον, ο λόγος που έγραψα αυτό το βιβλίο είναι για να αποδείξω τη σπουδαιότητα της διαδικασίας της συγγραφής. Ως καθηγήτρια δημιουργικής γραφής και ιδρύτρια της Ακαδημίας, Athena’s Creative Writing Academy (ACWA, http://www.acwa.info), επιδιώκω να μεταλαμπαδεύσω στον κόσμο που ενδιαφέρεται για το βιβλίο, τη σπουδαιότητα της συγγραφής. Η γραφή αποτελεί έναν μηχανισμό ψυχικής αποφόρτισης, ένα παράθυρο διαφυγής από την πεζή καθημερινότητα, καθώς μας αποφορτίζει από το άγχος και την πίεση, μας κάνει να βιώνουμε πολλά και ποικίλα συναισθήματα και να γίνουμε καλύτεροι και πιο έμπειροι άνθρωποι

Επομένως, το να διαβάσετε τις Ψυχικές Αυτοχειρίες θα έχει πολλαπλά οφέλη για εσάς. Θα σας κάνει να βιώσετε έντονα συναισθήματα, να ανακαλύψετε προσωπικές ιστορίες και δικά σας βιώματα ή συναισθήματα που φοβάστε μην τυχόν και αντιμετωπίσετε ή ότι δε θα αντιμετωπίσετε στη ζωή σας. 

Είναι ένα βιβλίο που θα σας συγκινήσει, θα σας διεγείρει συναισθηματικά, θα σας προβληματίσει και θα σας φέρει αντιμέτωπους με τον εαυτό σας, με τα βαθύτερα θέλω σας και τις κρυμμένες σκέψεις και επιθυμίες σας! 


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Κουλουβάκης
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.