22.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμη12ο Συνέδριο: Το πεπρωμένο της ΟΝΝΕΔ είναι η πρωτοπορία

12ο Συνέδριο: Το πεπρωμένο της ΟΝΝΕΔ είναι η πρωτοπορία


Της Κέλλυ-Σαουάχ Μαραγκουδάκη,

Το 12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ έλαβε χώρα στο Metropolitan Expo της Αθήνας, ενώ είχαν προηγηθεί τρία προσυνέδρια σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά. Η συμμετοχή των νέων ήταν αυξημένη συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Αυτό εύλογα δείχνει πως, όχι μόνο περισσότεροι νέοι επιθυμούν να είναι πολιτικά ενεργοί, αλλά και πως επιλέγουν να εισχωρήσουν στους κόλπους της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Στη νεολαία της ΝΔ ενεγράφησαν ειδικότερα 70.505 νέοι 18 ως 32 ετών, με το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών να ανέρχεται πάνω από 40%. Τα 70.505 μέλη εξέλεξαν ως αντιπροσώπους 2.111 συνέδρους. Σε σχέση, λοιπόν, με το συνέδριο του 2016 η ΟΝΝΕΔ διπλασίασε όχι μόνο τα μέλη της αλλά και τους συνέδρους της.

Πλήθος από μέλη της ΟΝΝΕΔ κατέκλυσε τον συνεδριακό χώρο από νωρίς το απόγευμα.  Οι ομιλίες του νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Παύλου Μαρινάκη και του απερχόμενου Προέδρου Κώστα Δέρβου άνοιξαν το συνέδριο. Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία συνέπεσε ημερολογιακά με τη συμπλήρωση των 45 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της ομιλίας του έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας κυρίως για τους νέους. Έκανε εκτενή αναφορά σε όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, όπως είναι το μεταναστευτικό, η ψήφος των ομογενών, σε συνάρτηση με το brain drain και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Στη συνέχεια, παρότρυνε τους νέους να καταστήσουν τους εαυτούς τους αυστηρούς κριτές της κυβέρνησης, ώστε να γίνεται καλύτερη και να αποφεύγει λάθη. Ευχαρίστησε τα μέλη της ΟΝΝΕΔ, που σε αυτά τα τρία χρόνια προσέφεραν με όλες τους τις δυνάμεις, διευκολύνοντας το έργο της ΝΔ. Περισσότεροι από 2.000 δυναμικοί νέοι αποθέωσαν τον Πρωθυπουργό.

Τις δύο ημέρες του Σαββατοκύριακου στα θεματικά πάνελ βρέθηκαν οι αρμόδιοι Υπουργοί της κυβέρνησης, αναλύοντας τα θέματα των χαρτοφυλακίων τους. Στις βασικές θεματικές της παιδείας, της οικονομίας, της υγείας, της τεχνολογίας, της ανάπτυξης, και του αθλητισμού εστίασαν οι Υπουργοί, που με το στίγμα του λόγου τους πέρασαν μηνύματα στρατηγικής και ελπίδας. Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, ο Παύλος Μαρινάκης αναδείχθηκε ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, καθώς και νέα «γαλάζια» στελέχη απέκτησαν τον ρόλο της κεντρικής και πολιτικής επιτροπής.

Είναι προφανές πως ξεκινά ακόμη καλύτερα ένας νέος κύκλος για την οργάνωση της ΟΝΝΕΔ, καθώς απαρτίζεται από στελέχη που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν καθημερινό αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών και την ικανοποίηση των αναγκών. Διαθέτουν γνώση, εμπειρία και όραμα. Το σπουδαιότερο, όμως, είναι ότι πρόκειται για άτομα αποφασισμένα να τιμήσουν την ιστορία, τις αρχές και τις αξίες, όχι μόνο της οργάνωσης αλλά της πατρίδας με τη βοήθεια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η νεολαία ανέλαβε να μεταλαμπαδεύσει στον χώρο της νέας γενιάς τις ιδέες και τα οράματα της παράταξης, αλλά και να εκφράσει πολιτικά τις ελπίδες και τις αγωνίες των νέων για ένα καλύτερο αύριο. Γιατί το πεπρωμένο της ΟΝΝΕΔ είναι η πρωτοπορία.


Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Είναι Δημοσιογράφος, πτυχιούχος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της στον τομέα της Βιοηθικής. Φέρει ιδιαίτερη προτίμηση στις αναλύσεις της κοινωνικοπολιτικής επικαιρότητας. Μοτό ζωής της: «Η γνώση είναι δύναμη».

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κέλλυ-Σαουάχ Μαραγκουδάκη
Κέλλυ-Σαουάχ Μαραγκουδάκη
Είναι Δημοσιογράφος, πτυχιούχος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της στον τομέα της Βιοηθικής. Φέρει ιδιαίτερη προτίμηση στις αναλύσεις της κοινωνικοπολιτικής επικαιρότητας. Μοτό ζωής της: «Η γνώση είναι δύναμη».