17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

22η Ιουλίου


Του Παντελή Ζηβόντση,

1943: Διακόσιες χιλιάδες λαού στην κατεχόμενη Αθήνα πραγματοποιούν μαχητική διαδήλωση εναντίον της απόφασης των Γερμανών να παραχωρήσουν στη Βουλγαρία ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ως τον Αξιό. Εκατό διαδηλωτές νεκροί στην άσφαλτο θα κάνουν τον Χίτλερ να αναστείλει την απόφαση «επ’ αόριστον».


1944: Ολοκληρώνεται η Σύνοδος του Μπρέτον Γουντς, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για τη χάραξη της μεταπολεμικής παγκόσμιας οικονομικής τάξης. Συστήνονται δύο νέοι οργανισμοί: το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα. Το δολάριο αντικαθιστά τον χρυσό ως μέσο των διεθνών συναλλαγών.


1992: Γεννιέται η Σελίνα Μαρί Γκόμεζ. Είναι Αμερικανίδα ηθοποιός & τραγουδίστρια. Έγινε γνωστή παγκοσμίως μέσα από την σειρά “Οι Μάγοι του Γουέβερλυ” με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως Άλεξ Ρούσο. Το 2009, κυκλοφόρησε το πρώτο της μουσικό άλμπουμ (μαζί με το συγκρότημα The Scene), με τίτλο “Kiss & Tell” ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχε ξεκινήσει να τραγουδάει επαγγελματικά. Το 2013 αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα, υπογράφοντας συμβόλαιο με την Interscope Records και κυκλοφορώντας το άλμπουμ “Stars Dance”. Το πρώτο της σόλο κομμάτι είχε τίτλο “Slow Down” και έγινε παγκόσμια επιτυχία. Όσον αφορά το φιλανθρωπικό της έργο, έχει συνεργαστεί με την UNICEF και μάλιστα τον Αύγουστο του 2009 έγινε η νεότερη ηλιακά πρέσβειρα, σε ηλικία 17 ετών.


Παντελής Ζηβόντσης

Γεννημένος στην πόλη των τεχνών, την Φλώρινα, το 1998. Φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα προσομοιώσεων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. (Μ.Β.Ε, ΠΠΣΚ, M.U.N). Έχει αναλάβει το πόστο του υπεύθυνου προώθησης στο OffLine Post.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ