20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΓιατί αγαπήθηκε η σειρά «Το τατουάζ»;

Γιατί αγαπήθηκε η σειρά «Το τατουάζ»;


Της Γεωργίας Καρκατζούλη,

Πριν λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου 2019 και μετά από δυο χρόνια επιτυχίας, έριξε αυλαία η τηλεοπτική σειρά «Τατουάζ», με το ποσοστό τηλεθέασης να ανεβαίνει στα ύψη, με σχεδόν το 30% των τηλεθεατών να παρακολουθούν το τελευταίο επεισόδιο.

Πάμε να δούμε τους λόγους που παρακολουθήσαμε και αγαπήσαμε αυτή την σειρά:

  • Όπως οι περισσότερες σειρές ξεκίνησε με ιστορία αγάπης της Άννας και του Αλέξανδρου, απαγορευμένης συγκεκριμένα, αλλά και αγάπη και δέσιμο μέσα στην οικογένεια. Η Άννα είναι μία κοπέλα παντρεμένη που ζει στον Λονδίνο και ο Αλέξανδρος προέρχεται από μια παραδοσιακή ελληνική οικογένεια που ζουν σε ένα ελληνικό νησί, την Αίγινα.
  • Η γνωριμία τους έγινε μέσα από τον σημερινό τρόπο γνωριμιών, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα του Facebook. Μπορούμε να καταλάβουμε ακόμη κι από αυτό πόσο έχει αλλάξει η τεχνολογία τον τρόπο ζωής και πως εισχωρεί στις διαπροσωπικές σχέσεις.
  • Ίσως είναι η μόνη σειρά που δεν έχει στόχο να προβάλει την απιστία στο κοινό που την παρακολουθεί, αλλά την αληθινή αγάπη και το πάθος σε ένα ζευγάρι ή σε παντρεμένο ζευγάρι. Στις λίγες περιπτώσεις που βλέπουμε απιστία εξηγείται ο λόγος αρκετά καλά που οδήγησε σε αυτό και όχι σε περιστασιακή ευχαρίστηση. Σχεδόν σε όλες τις ταινίες και τις σειρές η απιστία προβάλλεται ως μια πρόκληση για νέες εμπειρίες που μπορεί να επηρεάζει την ζωή των τηλεθεατών στην πραγματικότητα, Όμως όταν παρακολουθούμε όμορφες σχέσεις ανθρώπων, την δύναμη που κάνουν για να κρατήσουν την σχέση τους καθαρή και αγνή, ο κόσμος συνεχίζει να κάνει όνειρα και προσπάθειες για δυνατές σχέσεις που δεν θα είναι σαν χαρτί, που μόλις τσαλακωθεί λίγο το πετάμε. Οι πρωταγωνιστές ήρθαν σε πολλές περιπτώσεις αντιμέτωποι με τον χωρισμό, αλλά προσπάθησαν να τον αποφύγουν, κι αν δε το κατάφερναν τουλάχιστον ο χωρισμός ήταν συναινετικού τύπου.
  • Οι ερωτικές σκηνές που παρακολουθήσαμε είναι άκρως αγνές γι’ αυτό και ο τηλεθεατής δεν νομίζω να τις έκρινε ως ακατάλληλες, αφού ήταν γεμάτες πάθος και συγκατάβαση. Ναι, ήταν τολμηρές αλλά σε καμία περίπτωση κοινές με ότι έχουμε δει ως τώρα στην τηλεόραση.
  • Τα κοινωνικά φαινόμενα που γνωρίσαμε: είδαμε αναλυτικά με λεπτομέρειες τη διαδικασία σε θέματα που πολλές φορές είχαμε ερωτηματικά, όπως εμπόριο γυναικών, παιδική πορνογραφία, προσφυγικό, παράνομο εμπόριο όπλων, χρήση ναρκωτικών ουσιών σε κάθε οικονομικό στρώμα της κοινωνίας, συμβόλαια θανάτου, κατά συρροή δολοφόνο, μετανάστευση Ελλήνων για μία καλύτερη ζωή στο εξωτερικό λόγω της οικονομικής κρίσης.
  • Γνωρίσαμε τις ευθύνες και το βαθμό επικινδυνότητας που έχει η δουλειά ενός αστυνομικού και πως λειτουργεί. Η αστυνομία έχει ενεργό ρόλο σε όλη την διάρκεια της σειράς και παρακολουθήσαμε πόσες θυσίες ακόμη και της προσωπικής ζωής του κάθε εργαζόμενου αστυνομικού χρειάστηκαν για την επίλυση κάθε υπόθεσης. Επίσης, το πάθος και την ένταση ενός δημοσιογράφου που ψάχνει και βάζει εξίσου σε κίνδυνο τη ζωή του μέχρι να φτάσει ένα άρθρο και μια εκπομπή στο κοινό.
  • Αγαπήσαμε την Ελλάδα ακόμη περισσότερο μέσα από μια σειρά εικόνων από διαφορά μέρη της επικράτειας, όπως τα Μετέωρα και την Αίγινα, που ίσως να μην γνωρίζαμε και μέσα από τα ελληνικά γλέντια ζήσαμε τα ήθη και έθιμα μας, που πολλές φορές νοσταλγήσαμε στην καθημερινή ζωή.
  • Εκτός από την εξαιρετική δουλειά των σεναριογράφων και των σκηνοθετών, οι ηθοποιοί ανταποκρίθηκαν απόλυτα στις ανάγκες της σειράς και τις απαιτήσεις του κοινού,  πετυχαίνοντας να του μεταδώσουν το σενάριο με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στους παράγοντες του «Τατουάζ» και να περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη σειρά, στη νέα τηλεοπτική σεζόν!

Το σενάριο της επιτυχημένης σειράς του καναλιού Alpha υπογράφεται από τη Βάνα Δημητρίου και η σκηνοθετική επιμέλεια από τον Αντρέα Γεωργίου, με σκηνοθέτες τους Κώστα Αναγνωστόπουλο, Θεόδωρο Νικολαΐδη, Γιώργο Ευαγγέλου και Κωνσταντίνο Χριστοδουλίδη. Μερικοί από τους ηθοποιούς είναι: Στέφανος Μιχαήλ, Δανάη Παππά, Εβελίνα Παπούλια, Κούλης Νικολάου, Μυρτώ Αλικάκη, Ελίνα Ακριτίδου, Χρύσα Παπά, Κατερίνα Γερονικολού, Νίκος Πολυδερόπουλος, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Έλενα Λιασίδου, Ελεονώρα Αντωνιάδου, Έλενα Πιερίδου, Γιώργος Αγγελόπουλος, Ιφιγένεια Πιερίδου, Χριστίνα Κυριάκου, Ανδρέας Φυλαχτού, Ερμογένης Σκιτίνης, Σάββας Μενοίκου.


Γεωργία Καρκατζούλη
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1992. Είναι απόφοιτη του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και και Πολιτικών Επιστημών με κατεύθυνση την Κοινωνική εργασία. Συνέχισε τις σπουδές της με μεταπτυχιακό στη κοινωνική εργασία του University of Nicosia. Έχει ασχοληθεί εθελοντικά σε οργανώσεις κοινωνικού χαρακτήρα όπως απεξάρτησης από ουσίες, παιδικούς σταθμούς, ΑΜΕΑ, Τρίτη ηλικία και προσφυγικό. Έχει εργαστεί τέσσερα χρόνια στο Solidarity now. Έχει συμμετέχει σε συνέδρια προσομοίωσης και επιστημονικού χαρακτήρα. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την γυμναστική, τα ταξίδια και το διάβασμα.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ