16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗ Υπερηφάνεια παρελαύνει στον κόσμο

Η Υπερηφάνεια παρελαύνει στον κόσμο


Του Ραφαήλ Νικόλαου Μπελενιώτη,

Από την Αθήνα μέχρι το Τελ Αβίβ, την Νέα Υόρκη, τη Κούβα και την Αγγλία το «Φεστιβάλ Υπερηφάνειας» είναι πλέον γεγονός, δεσπόζει στους δρόμους των πόλεων, με χιλιάδες κόσμου να χορεύει στους ξέφρενους ρυθμούς του.

L.A. Pride

Το pride στη Νέα Υόρκη είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Το Pride του 2019 με σύνθημα «JUST UNITE AT L.A. PRIDE» έλαβε για ακόμα μια φορά χώρα στο δυτικό Χόλυγουντ από τις 8 μέχρι τις 10 Ιουνίου. Διασημότητες του χώρου της μουσικής διασκέδασης και της βιομηχανίας, όπως η βραβευμένη με Grammy superstar Μeghan Trainor και το ηλεκτρονικό ποπ συγκρότημα «Years and Years» είχαν αναλάβει τη διασκέδαση του κοινού.

Στο pride του 2019 υπήρξε η συνεργασία της διοργάνωσης με τη τοπική κοινωνία του Δυτικού Χόλιγουντ, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα τεράστιο οικοδομικό μπλοκ στην Christopher Street West Association, με περίπτερα ΜΚΟ, εθελοντών, εκθέσεων βιβλίων και μαγαζιών.

Τις επόμενες ημέρες έλαβαν χώρα ντράγκ σόου, προβολές ταινιών και δημόσιες συζητήσεις. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από 10 Ιουνίου, ενώ μέχρι σήμερα στις 24 ακόμα συνεχίζονται. Στις 30 θα κορυφωθούν με τη μεγάλη παρέλαση «Οne city one pride».

Tel Aviv pride

To Τελ Αβίβ του Ισραήλ, είναι μια διαφορετική πόλη από τις περισσότερες πόλεις της χώρας. Με πολυπολιτισμικές διαφορές, τουρίστες από όλον τον κόσμο και ανθρώπους με επιρροές από σύγχρονα κινήματα και πρωτοβουλίες.

Κάθε καλοκαίρι, άνθρωποι κάθε φύλου, θρησκείας, χρώματος και πεποιθήσεων, γεμίζουν τους δρόμους γιορτάζοντας μια γιορτή αποδοχής, αγάπης και χαράς. Φέτος ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου στις 10 το πρωί σε μια μεγάλη έκταση στους παραλιακούς δρόμους του Τελ Αβίβ κοντά στη Charles Clore beach, όπου βρίσκεται ένα από τα πιο διάσημα beach bar της χώρας.

H τελευταία στάση της παρέλασης γίνεται στη Charles Clore Garden. Χιλιάδες άνθρωποι βουτάνε στη δροσερή θάλασσα και χορεύουν στους ρυθμούς του stage. Χιλιάδες χορηγοί, μουσικοί παραγωγοί, ταξιδιωτικά τουρ και μαγαζιά διασκέδασης μαζί με εκατοντάδες χορηγούς συνθέτουν ένα πανδαιμόνιο χρωμάτων, χαράς και αποδοχής με ποιότητα και ασφάλεια.

Cuba pride

Στην Κούβα φέτος διοργανώθηκε ένα αυτοσχέδιο pride, καθώς η επίσημη απαγόρευση της διοργάνωσης από τη χώρα συνεχίζεται. Γύρω στα 100 άτομα φώναξαν το «ναι» στη διαφορετικότητα, στο νησί του Φιντελικού σοσιαλισμού.

Μέσα από ένα αυθόρμητο κίνημα των μέσων μαζικής δικτύωσης, δημιουργήθηκε μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία ενάντια στο Εθνικό Κέντρο Σεξουαλικής Εκπαίδευσης (CENESEX) που ζήτησε την ακύρωση της 12ης διεξαγωγής του ετήσιου Pride.

Πηγή εικόνας: Nepal Samacharpatra

Στις 12 Μαΐου ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αβάνας, όμως δεν έλειψαν οι συλλήψεις τουλάχιστον δέκα διαδηλωτών. Η πορεία όμως κατάφερε να φθάσει μέχρι την παραλιακή λεωφόρο εκκινώντας από τη πλατεία της χώρας.

Pride in London

H μεγαλύτερη διοργάνωση Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το Σάββατο 8 Ιουνίου ως και την 6η του Ιούλη, μια μεγάλη πολύχρωμη διοργάνωση λαμβάνει χώρα και διεκδικεί την ορατότητα μέσα στο κέντρο της Βρετανικής πρωτεύουσας.

Τα «περίπτερα» του pride εκκινούν από το Portland Place (midday) κατεβαίνει την Oxford Circus φτάνοντας στη Trafalgar Square, μέχρι το τέλος στην Whitehall.

Χιλιάδες ακτιβιστές, εθελοντές και καλλιτέχνες πλαισιώνουν μια μεγάλη εκδήλωση η οποία χτυπάει «κόκκινο» στην επίσκεψη από άλλες χώρες της Ευρώπης. Αποστολές από διοργανώσεις άλλων χωρών, άνθρωποι πολίτες κρατών μελών της Ευρώπης αλλά και από χώρες που δεν απολαμβάνουν τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων συναντιούνται στο πολύχρωμο κέντρο του Λονδίνου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και θα κορυφωθούν στις 6 Ιουλίου, με τη μεγαλειώδη παρέλαση Υπερηφάνειας.


Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην Ιστορία. Αρέσκεται στο να αποκωδικοποιεί την τρέχουσα επικαιρότητα μέσω της αρθρογραφίας.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία.