21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΠαραμύθια για αγρίους: «Αποστάτες», «Εθνομηδενιστές» και «Νεοφιλελεύθεροι»

Παραμύθια για αγρίους: «Αποστάτες», «Εθνομηδενιστές» και «Νεοφιλελεύθεροι»


Του Ραφαήλ Μπελενιώτη,

Η δημόσια ομιλία του Πάνου Καμμένου, πρόεδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δεν άφησε κανένα περιθώριο παρανόησης της «γραμμής» που επιθυμεί να περάσει στο εσωτερικό του κόμματος του, αλλά και της εικόνας που επιθυμεί να φιλοτεχνήσει στον δρόμο για τις Ευρωεκλογές, στις οποίες θέλει να είναι «η φωνή των Ελλήνων»,  πάντα με ορίζοντα το μεγάλο στοίχημα της εθνικής κάλπης.

Πρέσπες

Έχοντας συνηθίσει όλους μας στις βαρύγδουπες εκφράσεις ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν θα μπορούσε φυσικά να κρατήσει τον πάντοτε χειμαρρώδη εαυτό του, πάνω  στο  – πολιτικά και κομματικά – «ευαίσθητο»  θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιλώντας λοιπόν από το  βήμα  «της πρωτεύουσας της Μακεδονίας» στην Θεσσαλονίκη ο Πάνος Καμμένος προσκάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσουν μαζί πρόταση «αντισυνταγματικότητας» προς την Συμφωνία των Πρεσπών.  Υποστηρίζοντας ότι η Συμφωνία είναι «νομικά άκυρη» για δύο κυρίως λόγους.

Πρώτον επειδή δεν φέρει, ως όφειλε, την υπογραφή του Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας (πρώην ΠΓΔΜ πριν της προεδρικές εκλογές του Μαΐου) του Ιβάνοφ Γκιόργκι, ο οποίος είχε αρνηθεί να υπογράψει «την προδοτική συμφωνία» του Ζόραν Ζάεφ. Βέβαια για εκείνη την επιλογή του, να αγνοήσει δηλαδή το κοινοβούλιο των Σκοπίων,  ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας των Σκοπίων ελέγχεται τώρα από τον Δημόσιο Κατήγορο της ΠΓΔΜ και η εισαγγελική έρευνα εξετάζει και τη μη υπογραφή της νομοθεσίας που αφορά ένα Διάταγμα για τα  γλωσσικά ζητήματα. Η Συμφωνία όμως και το Διάταγμα για τα γλωσσικά ζητήματα είχαν υπερψηφιστεί από τους Σκοπιανούς βουλευτές. Με αυτές τις θεσμικές πρακτικές ταυτίζεται ο κύριος Καμμένος;

Ο δεύτερος μάλιστα «λόγος» που καθιστά  «άκυρη» τη Συμφωνία των Πρεσπών σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ. , είναι  οι θεωρίες (συνομωσίας μάλλον..) περί χρηματισμού των Σκοπιανών βουλευτών από τους ιμάντες της παγκοσμιοποίησης , δηλαδή του Σόρος και των υπολοίπων παροικούντων της Ιερουσαλήμ.

Για να κατανοήσουμε το πόσο εθνικά επιζήμιο είναι να εκστομίζει πρώην μέλος της κυβέρνησης,  πρώην μείζον κυβερνητικός εταίρος και πρώην Υπουργός Άμυνας τέτοια δημόσια μαργαριτάρια αρκεί να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας το παρ’ ολίγον διπλωματικό επεισόδιο που πήγε να προκαλέσει στο Twitter, την ημέρα της ψηφοφορίας για την έγκριση της Συμφωνίας από το Σκοπιανό Κοινοβούλιο, όταν αναπαρήγαγε συνειδητά ψεύτικα δημοσιεύματα περί χρηματισμού βουλευτών και αναγκάσθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της γειτονικής κυβέρνησης  να του απαντήσει..παρακαλώντας τον να μην αναδημοσιεύει Fake Newς..

Βέβαια υπερασπίσθηκε  εαυτόν  και κόμμα για το ότι καταψήφισε στην πρόταση μομφής,  με τη δικαιολογία ότι και να ψήφιζαν δεν θα έπεφτε η κυβέρνηση.

Διαβεβαίωσε πως συντάσσεται με τον απανταχού αγώνα όλων των Μακεδονικών Ενώσεων, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα καταθέσουν και νομική προσφυγή εναντίον της Συμφωνίας στην UNESCO ζητώντας την κατάργηση της.

Μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως την «αρχή του τέλους για τη Συνθήκη». Επιπλέον δεν έλειψε να θυμίσει ότι οι ΑΝΕΛ θα άντεχαν διατηρώντας την διακριτή τους πορεία αλλά «μας έριξαν οι αποστάτες και σε συνεργασία με τους Εθνομηδενιστές..»

Που να ήταν και στην αντιπολίτευση τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια!

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία

Ο  Γιώργος Κουμουτσάκος μπήκε πρώτος στο στόχαστρο του προέδρου.

Κατηγόρησε για «εθνομηδενισμό» τη Νέα Δημοκρατία εφορμώντας από τις δηλώσεις Κουμουτσάκου σχετικά με την θέση της ΝΔ για την επέκταση της Αιγιαλίτιδας ζώνης, όπου ο Τομεάρχης Εξωτερικών είχε επισημάνει  τότε το αυτονόητο ότι  «η επιλεκτική επέκταση των χωρικών  υδάτων, γίνεται πρόχειρα και αποσπασματικά επ’ ευκαιρία της παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Εξωτερικών».

Ο Πάνος Καμμένος αντιθέτως πιστεύει ότι «τώρα είναι η ώρα, που όλοι οι σύμμαχοι και φίλοι μας είναι με το πλευρό της χώρας».  Μάλιστα δεν έμεινε εκεί συνεχίζοντας με έντονο τόνο λέγοντας πως «εμείς (δλδ οι ΑΝΕΛΛ) πήγαμε τον κύριο Τσίπρα στον Λευκό Οίκο , εμείς φέραμε τον Ομπάμα στην Ελλάδα, εμείς αναβαθμίσαμε στρατηγικά τη χώρα παραχωρώντας βάσεις της Σούδας στην Αμερική».

Στα παραπάνω «επιτεύγματα» του δεν ξέχασε να προσθέσει και την υπογραφή για τον αγωγό Southern Stream όπου «ενώνει κοιτάσματα από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο ως το  Ισραήλ και ανοίγει πολλές θέσεις εργασίας..» αλλά και πως η «Καβάλα θα μετατραπεί σε τράπεζα Φυσικού αερίου όπου θα μπορεί να καλύψει όλη την Ευρώπη για τα επόμενα 3-4 χρόνια..» . Τα τελευταίο μάλιστα θυμίζει παλαιότερες δηλώσεις του για..εξόφληση των δανεικών της χώρας μέσω της παραγωγής Φυσικού Αερίου αλλά και  τους «γνωστούς  στην Αμερική, οι οποίοι θα ξεχρέωναν τη χώρα..»

Κάτι σαν τους θείους από το Σικάγο, που δεν έχουν πάει ποτέ στο Σικάγο.

Μα είναι δυνατόν ο Αλέξης να άφησε να του φύγει τέτοιος δουλευταράς εταίρος; Ή μήπως βαραίνουν ακόμα οι καταγγελίες του «Φ» περί «ανήθικου πάρτι» με τα κονδύλια ύψους 1.6 δις της Ε.Ε για τους πρόσφυγες,  τα οποία κατέστησαν υπόλογη τη κυβέρνηση για τη διαχείριση τους; Την ευθύνη την είχε τότε το Υπ. Εθνικής Άμυνας.

«Ούτε το σύμφωνο συμβίωσης ψηφίσαμε, ούτε την δημιουργία Τζαμί στην Αθήνα όπως η Ν.Δ. που υπηρετεί τη Νέα Τάξη πραγμάτων της παγκοσμιοποίησης». Δίχως να στερηθεί της φρασεολογίας που θυμίζει Αρτέμη Σώρα και Χρυσή Αυγή κατακεραύνωσε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν αρθρώνει ουσιαστικό λόγο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.  Κατηγόρησε το Δεξιό Λαϊκό Κόμμα (EPP) για..ρεφορμισμό, λέγοντας ότι έχει παρόμοιο σχέδιο με αυτό των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών οι οποίοι θέλουν την «ενοποίηση της Ευρώπης , στην οποία τα κράτη θα καταργηθούν, οι αξίες θα καταστραφούν, οι εθνικές σημαίες θα υποσταλούν..».   Επίσης σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ο Καιρίδης είναι ένας νεωτεριστής που στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα  στηρίξει τα δικαιώματα της Τουρκίας.

Επεσήμανε ότι πρέπει να πούμε ένα δυνατό «όχι» στην Ευρώπη της Γερμανικής επικυριαρχίας  και των άτυπων οργάνων της, όπως το Euro group,  το οποίο και αποκαλεί «όργανο κατασκεύασμα της Γερμανίας», με το οποίο έκανε τον Σόιμπλε δικτάτορα για να επιβάλει το 3ο και 4ο Ράιχ… Αυτό θυμίζει και λίγο Βαρουφάκη.

Τέλος εντύπωση προκάλεσε και η αποφορά πως  «η  Ν.Δ. αυτή δεν είναι η Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή, ούτε του Μιλτιάδη Έβερτ, του ριζοσπαστικού κοινωνικού φιλελευθερισμού, είναι η Ν.Δ. του Τατσόπουλου και του Ψαριανού που θέλει να αποκαθηλώσει τις χριστιανικές εικόνες από τα σχολεία..»

Αν δεν ξέραμε πόσο καρεκλοκένταυρος είναι από χθες, θα τον λέγαμε ακροδεξιό !

Και στον Κυριάκο

«Έχει τον Φιλελεύθερο διάβολο μέσα του» ισχυρίστηκε ότι του είπε μια γιαγιά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια προεκλογική συζήτηση. Ο Πάνος Καμμένος κάνοντας πως δεν κατάλαβε τη πραγματική ουσία της 7ήμερης λειτουργίας των επιχειρήσεων, επανέλαβε για ακόμα μια φορά όλη την προεκλογική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, με αναφορές σε ψυκτικούς, στη διαλυμένη ελληνική  οικογένεια και άλλα ακροδεξιά σκιάχτρα.

Εξόρκισε κιόλας τον «Νεοφιλελευθερισμό» του Μητσοτάκη, που τον οδηγεί στα όρια της «εθνικής αναισθησίας». Να που τα έβρισκαν τόσο καιρό με το ΣΥΡΙΖΑ- στην αναχαίτιση του «εθνικά αναίσθητου» νεοφιλελευθερισμού!

ΚΙ.ΝΑΛ

Φυσικά το Κίνημα Αλλαγής δε θα μπορούσε να μείνει έξω από το πεδίο βολής. «Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει ΑΦΜ κάθε φορά που μπαίνει εισαγγελέας» δήλωσε, ενώ κατήγγειλε και  αυτούς ως εκπροσώπους της Νέας Τάξης! Θα μου πεις, παιδιά του Σημίτη δεν είναι; 

ΣΥΡΙΖΑ, αγάπη μου

Έξω από το κάδρο δεν έμεινε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αποφασίσαμε να κυβερνήσουμε με έναν ιδεολογικό μας αντίπαλο αλλά καταφέραμε να συντρίψουμε τη διαπλοκή!».

Μόνο που έμειναν με τη συντριπτική νίκη στο χέρι όταν 25 μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι ο πρωθυπουργός περνούσε σκαφάτες διακοπές στα νερά του Αιγαίου και στο κότερο εφοπλιστή.

Εντυπωσιακότερο όλων όμως όσων είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν αυτό «Τον Τσίπρα μόνο εγώ μπορώ να τον ρίξω γιατί μόνο εγώ τον ξέρω..Του έγραφα τους λόγους στη Βουλή..». Εγώ πάντως ανατρίχιασα. Νόμιζα ότι του τα έγραφε ο Πολάκης.

Δεν έλειψαν τέλος και τα πυρά για τη «Βασιλική συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ, τον Κόκαλη, όπου ως Μεγάλο Κεφάλαιο είναι συλλήβδην και εθνομηδενιστής.

Προς το τέλος της ομιλίας του και ενώ είχαν ροδοκοκκινίσει τα μάγουλα του  από το πάθος, δεν ξέχασε να επιτεθεί και στις δημοσκοπήσεις «τους απατεώνες που ζούνε από τα λεφτά του δημοσίου» και για τα ΜΜΕ που προσπαθούν να φιμώσουν τους ΑΝΕΛΛ.

Πρώτον,  για ένα κόμμα των ποσοστών του έχουν ασχοληθεί εγκληματικά πολύ  τα ΜΜΕ μαζί του. Δεύτερον,  ας μην αναφερθούμε σε απατεώνες που ζούνε από τα λεφτά του δημοσίου..

Αντί επιλόγου

Στο κλείσιμο απευθύνθηκε προς την «πατριωτική αριστερά» (Λαφαζάνης μου μυρίζει)  και την κάλεσε σε αγώνα ώστε να μην παραδώσει η χώρα την εθνική ανεξαρτησία της , αφού  τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια «δεν τόλμησε κανείς να παρενοχλήσει τη χώρα». Είναι που ντυνόσουν Ράμπο και σκιαζόντουσαν!

Κάλεσε δε,  την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών σε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας «όχι με τους εθνομηδενιστές της ΝΔ ούτε με τους αποστάτες που έχει μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ..»

Αρχικά αν βλέπεις «αποστάτες» και «εθνομηδενιστές» τότε ζεις σε διχασμό και εκ προοιμίου είναι αδύνατη η εθνική ενότητα. Δεύτερον αν δεν θες τους “αποστάτες”, δεν θες και  τους «εθνομηδενιστές»  -τους κομμουνιστές δεν τους πιάνουμε καν – τι μένει;                                                                                                                                      

Μένουν εκείνοι που δεν έχουν φυσικά καμία σχέση με αποστάτες και εθνομηδενιστές, αλλά δεν έχουν και  καμία σχέση με το ανθρώπινο είδος Πάνο μου και μοιάζουν κατευθείαν βγαλμένοι από παραμύθια για αγρίους.


Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην Ιστορία. Αρέσκεται στο να αποκωδικοποιεί την τρέχουσα επικαιρότητα μέσω της αρθρογραφίας.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία.